@lowinqa Ja nepoznám nikoho, čo by fretku choval, nie že by mu ešte mala z klietky alebo odkiaľ utiecť tak, že by ju našli až niekde vonku Mačky zase pokiaľ žijú vonku, tak ich na dvore neustrážiš ani keby neviem ako chceš.
Ale nechodíš so psom ani na prechádzky? Môže sa stať čokoľvek, môže niekto zabudnúť zavrieť bráničku, na prechádzke sa ti roztrhnúť vodítko, pes sa vyvliecť z obojku a x podobných vecí, na ktoré si teraz povieš, že to by sa určite nikdy nestalo.
čipovať psov je podľa mňa fajn najmä čo sa týka prípadov vyhodených alebo utýraných psov - s tým by sa ale musel zmeniť zákon a sprísniť tresty za týranie zvierat. Čo sa týka zabehnutých alebo stratených psov stále sa dajú kúpiť na obojok prívesky kde sa dá napísať adresa a meno. Čo je však zbytočné keď psa niekto ukradne. Som teda za čipovanie, čo sa týka mačiek a fretiek mi to príde zbytočné
Nechápem, prečo to všetkých tak irituje. Ešte pochopím, ak je nejaký chovateľ, čo má doma päť psov, tak môže byť problém s peniazmi, ale dať začipovať jedného psa podľa mňa fakt nie je až taký problém.
Ked vidim tieto etatisticke zvasty, tak sa mi chce grcat. Prestane uz konecne byt zalubeni do statu a uvedomte si, ze neexistuje ZIADNA prirodzena/neprirodzena autorita, ktora ma moralne pravo hovorit vam, ako mate nakladat so svojim zivotom a majetkom.
@tommyhot no keby nebola za to pár sto € pokuta, tak neriešim, nedám si rozkazovať.
mňa len serie že je to nezmysel ak fakt nie je šanca, že mi pes ujde bez obojka, lebo žije v byte a v okolí ho každý pozná že je môj aj bez čipu a taktiež ma štve naša menšina.
zarábajúci musia nato vynaložiť peniaze z tej žobračenky čo dostanú, ked im skoro všetko štát zoberie na daniach a odvodoch a čo nepracujúci hlavne romovia? tí to budú mať zadarmo? alebo ak nedajú budú aj od nich vymáhané pokuty?
a pokuty su sice vysoke, ale nikto nemoze prist len tak k tebe a tvojmu psovi a zistovat ci ma cip, alebo nie. Bez tvojho povolenia, alebo povolenia sudcu nemoze nikto siahnut na tvoj majetok.. zakon som sice necital, ale necudoval by som sa, keby je deravy jak emental a pokutu vytrieskaju len z cloveka, ktory sa z nich dosere...
@tommyhot nad tým som aj ja rozmýšlala, že pokým pes neujde alebo niečo neurobí, nik nebude vedieť či má čip alebo nie.
ale je ešte otázne ako to bude s ošetrením u veterinára a aj s pravidelným povinným očkovaním.
že či veterinári nezačipovaných nebudú nahlasovať, prípadne či budú môcť očkovať a ošetrovať nezačipovaných psov, či nebude treba najprv spraviť čip.
teoreticky napríklad to ošetrenie by sa dalo urobiť aj bez dokladu, ale napríklad povinné očkovanie proti besnote sa aj zapisuje a veterinár dáva na to svoje "razítko"
a ak budú mať nariadenie, že nemôžu takých psov ošetriť alebo ich musia nahlásiť, pochybujem že nejaký dá svoje razítko aby mal potom problémy ak sa zistí, že ten pes bol u veterinára a nebol začipovaný.
tiež mi to príde odveci, aby to štát nariaďoval. kto chce, nech si dá svojho psa/mačku/čokoľvek začipovať, kto nie, tak nie. a @vlcica1989 neviem, myslím si, že takí majitelia, ktorých si spomínala toho svojho psa ani začipovať nedajú, resp. vôbec s ním zverolekárovi ani nechodia..
@holandskasalama asi máš pravdu ale stáva sa aj také, že sa pes stratí a nájde sa niekde utýraný vtedy to zmysel má. Každý zákon sa nedodržuje stopercentne a nebude sa ani tento ale neodsudzujem ho ako zlý, skôr sa prikláňam k tomu že je dobrý čo sa psov týka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
a nielen ta háveď ale aj ľudia, toto pekelné znamenie uvrhne ľudí do večného zatratenia...
filip
Ja som za povinné čipovanie psov, pri mačkách a fretkách je to podľa mňa ale kravina.
Ale videla si niekedy fretku na ulici?
Ja by som čipovala nezodpovedných majiteľov.
Môj pes mi nikdy neutiekol a ani nemôže. Máme dobre oplotený pozemok.
Kocúr len raz na dvor, aj to sa vrátil lebo bola zima.
Ale nechodíš so psom ani na prechádzky? Môže sa stať čokoľvek, môže niekto zabudnúť zavrieť bráničku, na prechádzke sa ti roztrhnúť vodítko, pes sa vyvliecť z obojku a x podobných vecí, na ktoré si teraz povieš, že to by sa určite nikdy nestalo.
Neviem, ja nevidím dôvod, prečo nečipovať
mňa len serie že je to nezmysel ak fakt nie je šanca, že mi pes ujde bez obojka, lebo žije v byte a v okolí ho každý pozná že je môj aj bez čipu a taktiež ma štve naša menšina.
zarábajúci musia nato vynaložiť peniaze z tej žobračenky čo dostanú, ked im skoro všetko štát zoberie na daniach a odvodoch a čo nepracujúci hlavne romovia? tí to budú mať zadarmo? alebo ak nedajú budú aj od nich vymáhané pokuty?
a pokuty su sice vysoke, ale nikto nemoze prist len tak k tebe a tvojmu psovi a zistovat ci ma cip, alebo nie. Bez tvojho povolenia, alebo povolenia sudcu nemoze nikto siahnut na tvoj majetok.. zakon som sice necital, ale necudoval by som sa, keby je deravy jak emental a pokutu vytrieskaju len z cloveka, ktory sa z nich dosere...
ale je ešte otázne ako to bude s ošetrením u veterinára a aj s pravidelným povinným očkovaním.
že či veterinári nezačipovaných nebudú nahlasovať, prípadne či budú môcť očkovať a ošetrovať nezačipovaných psov, či nebude treba najprv spraviť čip.
teoreticky napríklad to ošetrenie by sa dalo urobiť aj bez dokladu, ale napríklad povinné očkovanie proti besnote sa aj zapisuje a veterinár dáva na to svoje "razítko"
a ak budú mať nariadenie, že nemôžu takých psov ošetriť alebo ich musia nahlásiť, pochybujem že nejaký dá svoje razítko aby mal potom problémy ak sa zistí, že ten pes bol u veterinára a nebol začipovaný.