som si povedala, že založím toto fórum, pretože už dlhšie sa zamýšľam nad názormi iných ľudí. otázka znie - čo si myslíte o cirkusoch? je to podľa vás správne
No tak ten so zvieratami by zrušiť mohli...ešte keď tak hady alebo papagáje to by sa dalo ale také veľké a hlavne divoké zvieratá sa do cirkusu absolútne nehodia, ani nechápem ako to môže byť povolené.
Podla mna kazda minca ma dve strany. Urcite existuju cirkusy kde sa zvierata neponizuju, su dobre zivene a nic im nechyba, vidite ze su stastne. ROZHODNE vsak zvierata patria do volnej prirody a nie do zeleznych klietok.
Neznášam cirkusy so zvieratami! vyvraždiť takých ľudí, čo to dovolia a "cvičia" tie zvieratá... je to proste hnusné, nechutné a (blee) ...ale zas taký Slnečný cirkus, to je už o inom, tých "ľudí" obdivujem! ako na sebe dokázali makať a ako sa vypracovať
raz som bola na takom cirkuse, kde mali príves so zvieratami, tie zvieratká tam boli bez svetla, celý život pozatvárané, prosto nechutné... a ešte ako čerešnička na torte keď sa začal ten cirkus, najskôr tam len hentí "ludia" chodili po lane a podobné oné... ale potom nabehli levy, zebry, kone... a proste ten ich prístup k tým zvieratkám... bolo to strašné, dodnes som si neodpustila, že som im za to vlastne ešte aj zaplatila
tak ale nemyslim si ze vsade je to takto :/ urcite sa vo vela cirkusoch o tie zvieratka aj staraju .. na druhej strane, nebolo to tak davno, ked som bola naposledy v cirkuse, asi v novembri a je fakt ze tam mali male levíča s ktorym chodili pomedzi ludi nech sa s nim odfotia :/ a bolo mi ho hrozne luto, lebo to levica bolo oslepene bleskom, chcelo sa mu spinkat a oni ho tam este natahovali :/ z toho mi bolo veru dost smutno
Cirkus so zvieratami je len jedno obyčajné utrpenie a pre zvieratá je to veľký šok a stres. Asi si myslia, že keď sa o to zviera budú starať a pod., že bude ochotné urobiť čokoľvek.
Jeden kvázi cirkusový vtip:
Jeden malý chlapec, ktorý žil nejaký čas s otcom v Indii, stretol raz na opustenej ceste malé sloníča, ktoré malo v päte veľký trň a bolestne krývalo. Chlapec k nemu opatrne prišiel, slon mu nastavil chodidlo a chlapec mu trň vybral. Slon radostne zatrúbil a odbehol. O mnoho rokov neskôr, keď už bol chlapec velký a už dávno žil v Európe, navštívil jedného dňa cirkus. Posadil sa do prvého radu a keď prišlo na rad číslo so slonmi, jeden ten slon sa naňho veľmi dlho zadíval a potom hlasno zatrúbil. Tomu chlapcovi – teraz už dospelému mužovi – ten slon pripadal nejaký povedomý a tak sa na sedadle trochu nadzdvihol aby si ho dobre prehliadol.
Slon chvíľu váhal, ale potom prišiel priamo pred toho mladíka a tam sa zastavil. Mladík vstal a pohladil slona po chobote. Slon ho chobotom vzal okolo pása, zdvihol do vzduchu, jebol ho o zem a rozjebal ho na kašu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
a čo ti tie sloníky take spravili, ty jeden sadista!.............filip
a tých akrobatov netýrajú tréningami od troch rokov?! nikde žiaden domov, len maringotka.........
ale pamätám sa na jedno hrozné 10-minútové video, kt. som ani do konca nedopozerala a to bolo príšerné! krv, smutné pohľady,...
proste odvtedy do cirkusov už nie (lebo do cirkusov bez zvierat by asi veľa ľudí nechodilo... teda možno hej, ale u náš také nie sú (ach) )
preto nechodím do cirkusov a ani nikdy nebudem.
všetky cirkusy so zvieratami by som zakázala! len trpia celý svoj život.:/
Jeden kvázi cirkusový vtip:
Jeden malý chlapec, ktorý žil nejaký čas s otcom v Indii, stretol raz na opustenej ceste malé sloníča, ktoré malo v päte veľký trň a bolestne krývalo. Chlapec k nemu opatrne prišiel, slon mu nastavil chodidlo a chlapec mu trň vybral. Slon radostne zatrúbil a odbehol. O mnoho rokov neskôr, keď už bol chlapec velký a už dávno žil v Európe, navštívil jedného dňa cirkus. Posadil sa do prvého radu a keď prišlo na rad číslo so slonmi, jeden ten slon sa naňho veľmi dlho zadíval a potom hlasno zatrúbil. Tomu chlapcovi – teraz už dospelému mužovi – ten slon pripadal nejaký povedomý a tak sa na sedadle trochu nadzdvihol aby si ho dobre prehliadol.
Slon chvíľu váhal, ale potom prišiel priamo pred toho mladíka a tam sa zastavil. Mladík vstal a pohladil slona po chobote. Slon ho chobotom vzal okolo pása, zdvihol do vzduchu, jebol ho o zem a rozjebal ho na kašu.
Zrejme to bol nejaký úplne iný slon...