Zdravím.Už tento piatok budem robiť certifikát z Cisca.Upozornujem že je to ten úplne prvý (ved som iba prvák ) .Čiže chcel by som vedieť či náhodou niekto z vás nevie aké tam budú otázky.Poprípade daku stránku s otázkami a odpovedamy (učiteľ nám ju uk
@n0win0u ja tak to povedz narovinu Jasné že viem Je to verzia 2 No jasné že tomu nerozumiem Pamätám si iba kľúčové slová No a toto bude opravná Lebo naposledy som rozumel veľké h....o a urobil som na 63% Bolo to sice najlepšie z celej triedy ale chýbalo mi 17% na certifikát
Ach ty si tr*ko, robís len semestrálny finál test... ani nevieš aké ma Ciso certifikáty asi...také základy, pokiaľ ich nevieš tak sa to neuč ďalej, keď nebudeš vedieť ani, ktorá vrstva má napr. čo na starosti atď. Samozrejme opísať z testov z netu je veľmi jednoduché, keďže nájsť ich je jednoduché... a to už keď niekto nepochopí pár anglickým slovickam co sa pomaly v kazdej otazke opakuju tak potom je ten clovek asi neandrtalec ked sa to este chce silou mocou nauciť.
Samotný certifikát si môžeš spraviť hocikedy v nejakom certifikačnom stredisku, po absolvovaní 4 semestrov, + jeden mini extra test máš na ten certifikát zľavu. To máš napr. CCNA (Associate), platnosť 3 roky, predĺžiť môžeš hocjakým CCNA (Security, Voice...) prípadne vyšším taktiež na 3 roky, CCNP (Proffessional) 3 skúšky po novšom, Routing, Switching, TS a potom CCIE (Expert) máš written exam, ak sa nemýlim máš čas 18 mesiacov na absolvovanie praktickej skúšky, pre SE to je Brussel.
CCNA 3 - Switching - základy prepínania (VTP,STP...)
CCNA 4 - WAN - wan technológie, protokoly na zapuzdrovanie atď.
Pri CCNP máš ďalej rozšírené info. o tom vsetkom, ďalšie protokoly (routing BGP, IS-IS, switching Echannel.. a v TS riešenie problémov..) Tak v skratke.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
a inak ak chces byt sietar, tak sa vyjeb na kluc a normalne tomu porozumej
@n0w
ten lavy rad je to
na strednych skolach je ten napravo
nuz tak to nemam
@horsiq díky
n0win0u označím tu aj teba
Tu som našiel tie otázky aj s odpovedami
» www.ccna4u.org/2011/06/ccna-1-...
no akoze dobre, kluce si najst vies. teraz ja neviem proste
daj si hladat ccna 1 Final exam abo co
@najivna haha
Samotný certifikát si môžeš spraviť hocikedy v nejakom certifikačnom stredisku, po absolvovaní 4 semestrov, + jeden mini extra test máš na ten certifikát zľavu. To máš napr. CCNA (Associate), platnosť 3 roky, predĺžiť môžeš hocjakým CCNA (Security, Voice...) prípadne vyšším taktiež na 3 roky, CCNP (Proffessional) 3 skúšky po novšom, Routing, Switching, TS a potom CCIE (Expert) máš written exam, ak sa nemýlim máš čas 18 mesiacov na absolvovanie praktickej skúšky, pre SE to je Brussel.
CCNA 1 - základy sietí
CCNA 2 - Routing, základne smerovanie protokoly...(RIP,EIGRP,OSPF..)
CCNA 3 - Switching - základy prepínania (VTP,STP...)
CCNA 4 - WAN - wan technológie, protokoly na zapuzdrovanie atď.
Pri CCNP máš ďalej rozšírené info. o tom vsetkom, ďalšie protokoly (routing BGP, IS-IS, switching Echannel.. a v TS riešenie problémov..) Tak v skratke.
CCNA