Mám toho veľa povedať, ale nikdy neviem ako začať. Tak prepáčte za blbý začiatok... Bude to trochu dlhšie, ale možno to stojí za prečítanie a možno si uvedomíte ako je vám dobre. Vlastne nie je mi až tak strašne, ale NEVIEM AKO ĎALEJ, NEVYDRŽÍM UŽ VIAC. K
fuu dnes je dost drsny den... v mnohom to mam rovnako jak ty, ale proste si musis uvedomit, ze ked nemas nikoho, kto by ta podrzal, musis sa podrzat aspon sama. a sebapodcenovanie a sebaopovrhovanie nikam nevedie. chod na nejaku akciu, nejaky koncert a tam sa niekomu prihovor, spoznaj novych ludi, ked ta stari nudia. s tymi, co su daleko, mozes kecat cez skajp, to mas skoro ako nazivo. ja vzdy vsade chodim sam a kamosov si hladam na mieste, kam dorazim a furt sa nieco zadari. abo zacni chodit na kruzky, tiez spoznas novu partu a este sa i nieco nove naucis. je leto - chod do tabora! dalsi kopec novych ludi a zazitkov. proste moznosti je nespocetne, len sa musis prestat sama deprimovat
ja som spravnych ludi nasla az na vyske, sice dovtedy mi ludia velmi nechybali a samota mi nerobi problem, ale skus si najst nejake zaluby, ktore ta budu bavit a mozno zistis, ze v skutocnosci po kontaktoch s ludmi ani netuzis, alebo ti nebudu prioritne
a inak ta sled obrazkov mi pripada hrozne depresivna a mozno to ani nie je, ako si myslis :/ skus sa naucit mat rada samu seba
@daydreamaway Neporovnávaj sa s inými dievčatami (nepozeraj sa na to tak, že oni majú všetko a Ty nemáš takmer nič) skús počkať, možno sa Tvoj otec znova čoskoro zamestná a bude na Teba posielať peniaze, možno si Tvoja mama nájde priateľa a ten vám bude pomáhať i po tej finančnej stránke alebo si Ty nájdeš brigádu (a pomôžeš aspoň trocha i svojej mame). Aj Ty môžeš byť ako iné dievčatá, ba dokonca i omnoho lepšia, cítiť sa krajšia... Ale nie je všetko len o peniazoch. Mňa vychováva babka, ona má dôchodok, nízky plat, sociálny prídavok na mňa a peniaze od môjho otca. Tiež mi je zle z oblečenia v mojej skrini a som rada keď mám niečo nové a keď sa v tom cítim pekná. Ale to čo chýba Tebe (priatelia) mne nechýba. Nemám tú potrebu ísť s mojimi spolužiakmi (s mojou spolusediacou) von. Pred rokom som mala najlepšiu kamarátku, ktorá mi občas chýba, ale nie som kvôli tomu smutná. Možno si Ty nájdeš na SŠ priateľov, ktorí Ti budú vyhovovať...
rodinnú situáciu mám presne rovnakú ako ty S tým problémom pchania sa niekomu do riti som na tom tiež tak isto bývam v malom meste kde sú tiež všetci poskupinkovaní, nieje tu nikoho nového a dokopy len pár normálnych ludí nuž..nad tými prázdninami tieť rozmýšlam a nič..nemám kam ísť lebo tu nieje nikoho kto by so mnou šiel niekam ďalej, cestoval a tak..a samú ma to nebaví ..tak čo ti poviem no pome von
rovesníčka také tragické obdobie pre mňa skončilo keď prišla jar ..po pol roku trápenia sa mi proste rozjasnilo v hlave (nie celkovo ale aj tak je to lepšie)
ako píšu hore - to je puberta
jeden deň sa zobudíš a všetko bude zrazu normálne
proste zabudni na kecy o tom, ako máš byť spokojná a neporovnávať sa atď atď, nezáleží na tom kde žiješ, koľko si kedysi mala kamarátov, koľko máš money - potrebuješ len prežiť toto všetko
ja som pozerala plno filmov(väčšinou o psychopatoch a vraždách), mala som vlastný svet - nie ten autistický ale veľa som snívala a rozmýšľala.. dokonca som sa naučila hrať na gitaru
ja som vlastne aj chcela chodiť vonku ale furt mi to nejak nevyšlo, aj keď ma volali - možno aj kôli tomu nízkemu sebavedomiu
btw. ten song som zhodou náhod objavila včera a odvtedy ma prenasleduje - určite má takýto jav nejaký názov
tiež budem mať ochvíľu taký problém ako ty všetci na dovolenkách a ja sama bez kamarátok u babky na dedine až ti niekto poradí, napíš aj mne radu lebo ja sa za ten mesiac a dačo u babky zbláznim
podoooobne tiez som obcas na tom, ale uz si nedovolim takto mysliet, faakt iba to brzdi a nici zivot, on je fakt skvely, len neiekdy trva ked sa neico podari , stale cakaam a verim ze bude dobre, a hlavne pamataj, mas co jeste mas kde byvat si zdrava, to su pevne body a ostatne su bonusy , tiez som mavala a mavam samotarske obdobia, ale radsej byt v intelig, samote ako hlupej spolocnosti, moje oblubene, nieco sa vysyktne, len tom uver a dufaj
@daydreamaway pozri..ja zijem teraz v usa..jedine koho tu mam ako kamosa je moj stryko a mam ho ako brata...inak nikto...tie kurvy co mame a ludia s ktorymi robim nemam za kamosou...chapes..nechodim s nimi von..nestretavam sa...cize som na tom podobne ako ty...v europe som mal kamosou milion....samozrejme tych najlepsich len par no teraz nemam ani ich..no smutim???placem??alebo mam depky???ne!!!treba sa s tym naucit zit pokial si nenajdes niekoho alebo ai on nenajde teba zi kazdy den naplno,nezamyslaj sa nad picovinami v mladom veku a uzivaj si zivot..je len jeden...
Dnes som mal tiez pocit, ze som sam. Pol dna som prespal, potom som sa presiel po meste, isiel som do posilky, posedel som si v kostole a zistil som, ze mam 2 zdrave nohy, 2 zdrave ruky, srdce ktore dokaze bez problemov hodinu pumpovat pri 160 uderoch za minutu, ze vidim, pocujem a aj ked vecer zaspim sam, aspon nemam chronicke bolesti, mam co jest, tecie mi voda (dokonca tepla). Odporucam par navstev onkologie alebo geriatrie - urcite taketo "problemy" prestanes riesit a vychutnas si aj tu samotu. Tucna a skareda? A teraz si predstav ze si na stihla, krasna, ale na voziku...Chod sa prebehnut a uzi si ten pocit, ako prenasas tazisko z jednej nohy na druhu. Genialne, nie? Zivot je krasny, aj ked na neho kazdy den cujem.
@antifunebracka sak som tam bola dokopy dva krat za celu sezonu a druhy krat som rezignovala a odvtedy tam odmietam hrat a to je tak ze pridem tam-odohram-idem dom tak jak ta mam volat?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Keď máš 17 a viac tak pre teba mám program na leto =D
a inak ta sled obrazkov mi pripada hrozne depresivna a mozno to ani nie je, ako si myslis :/ skus sa naucit mat rada samu seba
Tiez cimsi podobnym prechazam, viac menej kvoli skole, ktora zere cely cas ... stoho si nic nerob
cez prázdniny choď do tábora, kľudne aj sama ja som to spravila pred 2 rokmi a zlepšilo mi to celé prázdniny, našla som si tak spriaznenú dušu.
veru tazko ti pomoct
rovesníčka také tragické obdobie pre mňa skončilo keď prišla jar ..po pol roku trápenia sa mi proste rozjasnilo v hlave (nie celkovo ale aj tak je to lepšie)
ako píšu hore - to je puberta
jeden deň sa zobudíš a všetko bude zrazu normálne
proste zabudni na kecy o tom, ako máš byť spokojná a neporovnávať sa atď atď, nezáleží na tom kde žiješ, koľko si kedysi mala kamarátov, koľko máš money - potrebuješ len prežiť toto všetko
ja som pozerala plno filmov(väčšinou o psychopatoch a vraždách), mala som vlastný svet - nie ten autistický ale veľa som snívala a rozmýšľala.. dokonca som sa naučila hrať na gitaru
ja som vlastne aj chcela chodiť vonku ale furt mi to nejak nevyšlo, aj keď ma volali - možno aj kôli tomu nízkemu sebavedomiu
btw. ten song som zhodou náhod objavila včera a odvtedy ma prenasleduje - určite má takýto jav nejaký názov