Vo veľa veciach sa nezhodneme. Občas musim v strede rozhovoru doslova utiecť, najmä keď sa rozpravame o mojom živote a jeho smerovani, všeličo sa im nepači a všeličo si nechcu dať vysvetliť, ale aj napriek tomu chapem, že chcu pre mňa to najlepšie a ja zas nemam potrebu pisať o nich tu na birdzi nenavistne statusy ako väčšina lebo sa na to proste snažím pozerať aj z ich strany.. aj keď je to občas na nevydržanie
Ťažko povedať. Ja už mamu nemám a keď ešte žila, mala vážne zdravotné problémy. Čiže mi nejakým spôsobom bolo blbé(nenapadá ma v tejto chvíli lepší výraz) od nej čakať pochopenie, nechcela som aby sa trápila ešte viac. Už aj tak sa dosť trápila.
A otec. Všimla som si že otec je ako ja. Úplne nepraktický Geek čo nechápe okolitý svet. Takže si vlastne rozumieme ale nechápeme sa.
Absolutne, moja manka vidi len seba a svoj nazor a ziadny iny nepripada do uvahy proste nehrozi ze ona by niekedy nemala pravdu, to len vsetci ostatni su jebnuti vratane mna
plus u nas v rodine (blizka rodina pozostavajuca z maminy, krstnej a starkej, vsetko zien ktore nemali stastie na muzov a su rozvedene atd) panuje nenavist k chlapom a celkovo mam pocit ze by boli najradsej ak by som aj ja mala nestastie v laske aby som s nimi mohla sediet a vraviet ako kvoli chlapom je svet zly
Pochopený rodičmi, to iste...ale nie na 100%, na 100% rodič nikdy nepochopí dieťa, to je normálne a jasné ale môže ho pochopiť najviac zo všetkých ľudí.
Nerobim v zivote nic, co by bolo v rozpore s nejakymi viziami mojich rodicov, preto asi nemam byt preco nepochopena.
Zaroven nemam pocit ze som pochopena, lebo moja mama je sice rada, ak sa mam dobre a snazi sa mi pomoct, ked sa dozvie, ze sa mam zle, ale inak mam pocit ze ju to velmi nezaujima a mam taky pocit ze o mne dokopy vlastne nic nevie. Otec sa sice zaujima viacej, ale skor myslim, ze sa tym snazi dobehnut to, ze som s nim nevyrastala.
Takze ani jedno, skor sa nase svety uz dost rozdelili a v podstate ich velmi nezaujimam
Skor pochopena.
Ako mam pocit, ze ma chapu ale obcas vznikne nejake nepochopenia a to skor prameni z toho, ze ma nepoznaju. Teda hlavne pri mame mam pocit, ze si mysli, ze som uplne ina aka som. Napriklad dlhodobo ma pocit, ze pridem z prace a lahnem a lezim a potom zas idem do prace proste si mysli, ze sa absolutne nestaram o domacnost,psa, fraja
moji rodicia su cooolovi, ale maj svoje muchy. nie uplne sa prisposobili a niekedy nevidia ako je svet iny. najviac furt vtlkali vs na slovensku a nech necestujem a setrim si peniaze a este nech si nikdy neberiem hypoteku. inak s nimi uz dlhe roky nebyvam, takze vacsinu casu ok citim sa nimi asi nepochopena, ale neriesim to uz. skor oni mna sa pytaju na radu teraz
mama sa snazi, ale vo vseobecnosti sa da povedat, ze jej to nejde. otec je turbokolosalny kokot, ktory nechape nic za koncom svojho nosa, ani sa o to nesnazi a este je na to aj hrdy. da sa to teda zhrnut tak, ze som neni pochopeny, ale netrapi ma to. moj zivot by to nijako neovplyvnovalo v ziadnom potencialnom scenari.
Skôr som smutná, že na mňa nemôžu byť viac hrdí.. Sú to príliš dobrí ľudia pre mňa a ja im svoju vďaku dostatočne nepreukazujem.. Ale chápaná moc nie som, len tolerovaná
Ja nedokážem pochopiť mamu a mama nedokáže pochopiť mňa. My zas máme problém, že moja mama je spokojná s nudným životom. Ide do práce (ktorá ju napĺňa ), príde domov, uvarí obed, pozrie si niečo v telke, uprace dom a ide spať. Zobudí sa, ide do práce a dookola. Proste totálne nudný život odhliadnuc od dovolenky 2x za rok niekde preč.
Za to ja neviem čo robiť skôr, idem sa roztrhať len aby som všade bola, všetko videla, všetko zažila, svojho chlapa trepem po rôznych " z jej pohľadu blbostiach " a na také veci ona nemá pochopenie. Proste je znudená a keď sa dozvie, že my ideme dačo robiť tak otázky,, to načo? " ,, to sa vám chce? " ,, nemáte na čo iné minút peniaze? "
nepochopený nikým.
ale s rodičmi je to extra bonus, lebo 15 rokov sa ma dokola pýtajú na to isté a dokola dávam tie isté odpovede lebo sú to tie reálne, a dokola ich odignorujú lebo... neviem, nedávajú im zmysel, nedokážu pochopiť, a potom dokola sa ma znova pýtajú to isté ako keby sa to za tých 15 rokov nikdy nespýtali a ako keby som na to za tých 15 rokov neodpovedal obšírne vysvetľujúco analyzujúco už doslova minimálne 500 krát.
myslím, že ma chápu... a ak nie úplne, rozhodne ma nijako nebrzdia a nenapadá mi jediný významnejší konflikt kde by som cítila nepochopene. S mojími predstavami o živote sú ok, s tým ako žijem teraz sú ok, chápu všetky moje záujmy (vrátane larpov! ) a nemajú problémy s mojími rozhodnutiami (a to ani s takým, že si predĺžim školu o polroka). Do vzťahov mi tiež nekecajú. Všetko super
Na jednu stranu... Na mnohé veci mám podobné názory ako oni, viem že som po nich zdedil veľa vlastností, že vyznávame (väčšinou) rovnaké hodnoty a v mnohých smeroch ma vždy aspoň jeden z nich chápe. Toto je fajn a tak sa mi zdá, že to mnohí doma nemajú... Na druhú stranu ma určite nechápu vždy. Do určitej miery je to prirodzené... ale úprimne, niektoré veci a nimi radšej ani neriešim... neviem prečo, snáď to bude aj tým, že hoc zdieľam ich hodnoty, tak mám od života iné očakávania a mám o ňom iné predstavy...
na jednej strane su stastni ze chodim na medicinu a az sa na tom robia podla mna ved kto by nechcel medika v rodine
na druhej im celkom vadi, ze si ja na tom nezakladam a ze to neni prva vec ktoru vsade vykrikujem a ze sa zaujimam o milion dalsich veci naokolo a ze mi proste jebe, som vulgarna a opijam sa.
oni ziju diametralne iny zivot nez si ja predstavujem. mam ich rada aj ma podporuju, vsetko, bez nich by som bola na D1 asi, ale urcite nie som uplne pochopena. keby som sa ucila odrana dovecera a vo volnom case umyvala okna asi by som bola viac.
takze pochopena uplne nie som, ale podporovana som maximalne.
ale super forum, este porozmyslam nadtym. sa aj manky spytam, ci si mysli ze ma chape ked budem najblizsie doma
Zaujímavé táto štatistika ozrejmuje sice jasný fakt prečo ľudia chodia na birdz a dá sa z toho aj zistit aké budú odpovede na naše príspevky, ale je lepšie si to takto aj ukázať dobrá téma
Pochopená mamkou, je super že mám taký vzťah s mamkou, keď tak čítam ako sa nechápu nejaké deti s rodičmi. Mne príde že babka a mamka sú skôr teens a skoro vo všetkom má chápu. ale tak určite sú aj veci kde sa nezhodneme, ale tých je podstatne menej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
A otec. Všimla som si že otec je ako ja. Úplne nepraktický Geek čo nechápe okolitý svet. Takže si vlastne rozumieme ale nechápeme sa.
plus u nas v rodine (blizka rodina pozostavajuca z maminy, krstnej a starkej, vsetko zien ktore nemali stastie na muzov a su rozvedene atd) panuje nenavist k chlapom a celkovo mam pocit ze by boli najradsej ak by som aj ja mala nestastie v laske aby som s nimi mohla sediet a vraviet ako kvoli chlapom je svet zly
Zaroven nemam pocit ze som pochopena, lebo moja mama je sice rada, ak sa mam dobre a snazi sa mi pomoct, ked sa dozvie, ze sa mam zle, ale inak mam pocit ze ju to velmi nezaujima a mam taky pocit ze o mne dokopy vlastne nic nevie. Otec sa sice zaujima viacej, ale skor myslim, ze sa tym snazi dobehnut to, ze som s nim nevyrastala.
Takze ani jedno, skor sa nase svety uz dost rozdelili a v podstate ich velmi nezaujimam
Ako mam pocit, ze ma chapu ale obcas vznikne nejake nepochopenia a to skor prameni z toho, ze ma nepoznaju. Teda hlavne pri mame mam pocit, ze si mysli, ze som uplne ina aka som. Napriklad dlhodobo ma pocit, ze pridem z prace a lahnem a lezim a potom zas idem do prace proste si mysli, ze sa absolutne nestaram o domacnost,psa, fraja
mama sa snazi, ale vo vseobecnosti sa da povedat, ze jej to nejde. otec je turbokolosalny kokot, ktory nechape nic za koncom svojho nosa, ani sa o to nesnazi a este je na to aj hrdy. da sa to teda zhrnut tak, ze som neni pochopeny, ale netrapi ma to. moj zivot by to nijako neovplyvnovalo v ziadnom potencialnom scenari.
Za to ja neviem čo robiť skôr, idem sa roztrhať len aby som všade bola, všetko videla, všetko zažila, svojho chlapa trepem po rôznych " z jej pohľadu blbostiach " a na také veci ona nemá pochopenie. Proste je znudená a keď sa dozvie, že my ideme dačo robiť tak otázky,, to načo? " ,, to sa vám chce? " ,, nemáte na čo iné minút peniaze? "
ach.
ale s rodičmi je to extra bonus, lebo 15 rokov sa ma dokola pýtajú na to isté a dokola dávam tie isté odpovede lebo sú to tie reálne, a dokola ich odignorujú lebo... neviem, nedávajú im zmysel, nedokážu pochopiť, a potom dokola sa ma znova pýtajú to isté ako keby sa to za tých 15 rokov nikdy nespýtali a ako keby som na to za tých 15 rokov neodpovedal obšírne vysvetľujúco analyzujúco už doslova minimálne 500 krát.
na jednej strane su stastni ze chodim na medicinu a az sa na tom robia podla mna ved kto by nechcel medika v rodine
na druhej im celkom vadi, ze si ja na tom nezakladam a ze to neni prva vec ktoru vsade vykrikujem a ze sa zaujimam o milion dalsich veci naokolo a ze mi proste jebe, som vulgarna a opijam sa.
oni ziju diametralne iny zivot nez si ja predstavujem. mam ich rada aj ma podporuju, vsetko, bez nich by som bola na D1 asi, ale urcite nie som uplne pochopena. keby som sa ucila odrana dovecera a vo volnom case umyvala okna asi by som bola viac.
takze pochopena uplne nie som, ale podporovana som maximalne.
ale super forum, este porozmyslam nadtym. sa aj manky spytam, ci si mysli ze ma chape ked budem najblizsie doma