Chodím na zš, o dva roky končím ale ....
Ide o to, že nikdy som si so spolužiakmi nerozumela. Počúvam inú hudbu, inak sa obliekam. Samozrejme máme plnú triedu hoperov, ale prečo by oni mali rešpektovať niekoho kto je iný, že?.. Ťahá sa to už niekoľko mesi
@1innocent3 velmi vyspelo pises na 13 rocnu..
ja by som to riesil tak ze by som isiel za psychologom alebo psychiatrom (bez toho aby to mama vedela) jeho presvedcil o tom ze je velmi spravne zmenit kolektiv skolsky a nasledne zavolat mamu aby si to vypocula od odbornika...
inak cize si taky kurt cobain 2 hej? verim teda ze ten iny styl hudby co pocuvas je rock(metal,punk...)
podľa mňa by si sa mala ísť poinformovať, ako je to s prestupom na inú školu... zobrať mamu so sebou na tú druhú školu s tým, že sa len spýtate, nič neriešite
a myslím si, že ak to tak cítiš, prestúpiť by si mala... tento mesiac vydržíš a ak od septembra začneš na novej škole, všetko by mohlo byť v pohode
pozri, aj ja som takto zmenila základnú (z dosť podobných dôvodov) a od siedmej triedy som bola v inom meste... môžem ti povedať, že to dopadlo naozaj super - našla som si kamarátov (aj prvého frajera ) a ľudia ma rešpektovali (čo sa o bývalej triede povedať nedalo)... plus som bola istý čas stredobodom triedy a všetci sa o mňa zaujímali, lebo som bola "novinka"
jediný problém bol trošku s učivom, pretože my sme brali látku v trošku inom poradí a trošku iným štýlom.. ale to sa dalo zvládnuť a o pár týždňov som nabehla na ich režim..
takže, ako som už spomínala, mame povedz, že sa chceš ísť najprv len informovať (a najlepšie to bude do začiatku prázdnin, aby sa to stihlo všetko vybaviť) a myslím si, že ak to je naozaj u teba také zlé, tak horšie to už byť nemôže
a zmena školy nie je zase tak veľký problém... čiže, ak mame pekne vysvetlíš, že v tej škole ti to nevyhovuje, nerozumiem, prečo by mala byť proti zmene...
@tvojasanca Ono šikana s človekom spraví svoje ..
Hej hej, dalo by sa to tak povedať, a s tými štýlmi si trafil A vlastne, mala som ísť k psyvhologičke ale vzhľadom na moju reakciu som sa z toho nejak vykrútila. Keď som sa dozvedela že tam mám ísť som mala pocit ako keby ma práve pustili z kazajky :/ @as Ďakujem Skúsim to, hneď ako sa bude dať sa s ňou porozprávam a uvidím čo mi na to povie, fakt ďakujem Na tejto škole je to fakt zlé, banda sebeckých kreténov, nič viac..
myslím si to, čo @tvojasanca .. fakt píšeš vyspelo na svoj vek v škole nemáte psychológa/čku? inak niekedy úplne pomáha rozplakať sa.. čistá detská reakcia, ale účinná..
@1innocent3 ja som myslela pred maminou, skús jej všetko opísať a povedať jej, nech si to predstaví na vlastnej koži a vcíti sa, nemôže jej to byť predsa jedno..
@pikildos už sa stalo.. bolo to vtedy keď som ušla zo školy, ledva som sa doplazila domov, revala som ako malé decko .. Keď ma zbadala jej síce nebolo všetko jedno, ale keď príde reč na to že by mi viac vyhovovalo skúsiť inú školu tak mám pocit ako keby bola z kameňa :ehm:
poviem to tvrdo ale musím : Povedz tvojej materi nek nie je piča a začne sa starať o vlastné decko a jeho záujmy alebo s tým pôjdeš na sociálku a za políciou lebo šikana je trestný čin a tvoja mama ak o tom vie a nekoná tak by tiež mala z toho problémy.
@12 na mna si museli zvyknút sice sa z celej triedy rozpravam so 4 ludmi (z 27) ale uplne stači a ked sa snažia mi robit nervy velmi rychlo pridu na to že im to neoplati musiš len dvihnut hlavu, naučit sa bránit a bude ok
Ja som bola o rok mladšia ako ty a spolužiaci ma tiež psychicky šikanovali a vlastne nenávidela som to tam, ich som nenávidela proste bolo mi hrozne, každý deň som plakala. Furt som hovorila mame nech ma dá na inú školu ale ona furt že daj mi rozumný dôvod a tak... furt sme sa hádali ale napokon videla, že mi je tam fakt zle tak bola na pár školách a na jednu ma zobrali hneď od nového týždňa. Bola som neuveriteľne šťastná aj keď som sa veľmi bála, že idem medzi úplne nové decká. ale nejako som to prežila a musím povedať, že to bolo to najlepšie čo som mohla urobiť - že som prestúpila. Neviem si predstaviť, že by som tam ostala až do deviny. Tu sú super ľudia a aj ja som sa dosť zmenila od vtedy. A verím, že teraz to bude ešte lepšie keďže idem na strednú
keď ti je tam fakt zle, musíš presviedčať maminu aj keď sa budete hádať držím ti palce nech ti to výjde
@lintuska nevieš čo je pojem šikana čo?asi si ju nikdy nezažila lebo to nie je také jednoduche robiť,takýchto sračiek dvihni hlavu je plný fejsbúk lenže to nie je len tak
Tiez som menila zakladku, nasu sice isli zatvorit, ale bol to skvely impulz odist skor.
Ked ste niekto videli film Bastardi, tak presne taka skola to bola, nemyslim z dovodov etnickeho zlozenia, ale znacna cast mojich spoluziakov bola o dobrych par rokov starsia, opakovali rocniky uz od druhej-tretej triedy. Kto presiel uz x skolami a vsade mal problemy, prisiel k nam, ucitelia brali tu pracu ako trest. Nasilie, sikana, sexualne obtazovanie neskutocne.(Nevravim, aj ja som sa vela bila a robila sprostosti, ale bolo to uplne toxicke prostredie.)
Devat rokov s tymi istymi ludmi je vela a mnohe sa proste neda prepacit. Ked budes niekde zacinat odznova, zbavis sa pocitu, co ti kto urobil v osmich rokoch, co si kto o tebe mysli, budes sa viac sustredit na vzdelavanie nez na prezitie. Mozno prave cez to vzdelanie by som isla na mamku.
Nie je to nic vynimocne a nie je to ani hanba. O dva roky aj tak budes uplne inde a zasluzit si byt v lepsom prostredi. Drz sa
Lol, poznam ten pocit v mojej triede su to same belieberky a directionerky, ktore si myslia ake su vtipne a zaujimave pritom niekedy to čo hovoria je viac k plaču než k smiechu, ešte par rokov a idem na strednu
mne sa nieco podobne stalo na osemrocnom gympli. mala som tiez asi 13, ked to vyvrcholilo tym, ze spoluziaci v triede podpisali peticiu, ktoru mi potom triumfalne odovzdali - bolo tam, ze sa mam nad sebou zamysliet + podpisy cca 15 ludi
vysmiala som ich a vykaslala sa na nich. dalsich 5 rokov sa nieslo v podobnom duchu, dievcata boli dost falosne a rady ohovarali. vyhodu to malo tu, ze som sa naucila spoliehat sa vyhradne sama na seba, nevisiet zbytocne na nejakych pseudokamaratoch a to sa mi neskor velmi vyplatilo.
@abyschcipl podobne Celé dni nepočúvam nič iné len ako "je ten nový klip úžasný" a keď tie pesničky hučia cez celú triedu tak vtedy už mám psychopatické sklony im niečo spraviť @peculiar celkom ťa obdivujem, že si to takto ustála :happy: ale petícia? to je už iný kaliber
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ja by som to riesil tak ze by som isiel za psychologom alebo psychiatrom (bez toho aby to mama vedela) jeho presvedcil o tom ze je velmi spravne zmenit kolektiv skolsky a nasledne zavolat mamu aby si to vypocula od odbornika...
inak cize si taky kurt cobain 2 hej? verim teda ze ten iny styl hudby co pocuvas je rock(metal,punk...)
a myslím si, že ak to tak cítiš, prestúpiť by si mala... tento mesiac vydržíš a ak od septembra začneš na novej škole, všetko by mohlo byť v pohode
pozri, aj ja som takto zmenila základnú (z dosť podobných dôvodov) a od siedmej triedy som bola v inom meste... môžem ti povedať, že to dopadlo naozaj super - našla som si kamarátov (aj prvého frajera ) a ľudia ma rešpektovali (čo sa o bývalej triede povedať nedalo)... plus som bola istý čas stredobodom triedy a všetci sa o mňa zaujímali, lebo som bola "novinka"
jediný problém bol trošku s učivom, pretože my sme brali látku v trošku inom poradí a trošku iným štýlom.. ale to sa dalo zvládnuť a o pár týždňov som nabehla na ich režim..
takže, ako som už spomínala, mame povedz, že sa chceš ísť najprv len informovať (a najlepšie to bude do začiatku prázdnin, aby sa to stihlo všetko vybaviť) a myslím si, že ak to je naozaj u teba také zlé, tak horšie to už byť nemôže
a zmena školy nie je zase tak veľký problém... čiže, ak mame pekne vysvetlíš, že v tej škole ti to nevyhovuje, nerozumiem, prečo by mala byť proti zmene...
Hej hej, dalo by sa to tak povedať, a s tými štýlmi si trafil A vlastne, mala som ísť k psyvhologičke ale vzhľadom na moju reakciu som sa z toho nejak vykrútila. Keď som sa dozvedela že tam mám ísť som mala pocit ako keby ma práve pustili z kazajky :/
@as Ďakujem Skúsim to, hneď ako sa bude dať sa s ňou porozprávam a uvidím čo mi na to povie, fakt ďakujem Na tejto škole je to fakt zlé, banda sebeckých kreténov, nič viac..
@pikildos možno .. určite to ešte skúsim, snáď tentokrát už úspešne, Ďakujem
keď ti je tam fakt zle, musíš presviedčať maminu aj keď sa budete hádať držím ti palce nech ti to výjde
Ked ste niekto videli film Bastardi, tak presne taka skola to bola, nemyslim z dovodov etnickeho zlozenia, ale znacna cast mojich spoluziakov bola o dobrych par rokov starsia, opakovali rocniky uz od druhej-tretej triedy. Kto presiel uz x skolami a vsade mal problemy, prisiel k nam, ucitelia brali tu pracu ako trest. Nasilie, sikana, sexualne obtazovanie neskutocne.(Nevravim, aj ja som sa vela bila a robila sprostosti, ale bolo to uplne toxicke prostredie.)
Devat rokov s tymi istymi ludmi je vela a mnohe sa proste neda prepacit. Ked budes niekde zacinat odznova, zbavis sa pocitu, co ti kto urobil v osmich rokoch, co si kto o tebe mysli, budes sa viac sustredit na vzdelavanie nez na prezitie. Mozno prave cez to vzdelanie by som isla na mamku.
Nie je to nic vynimocne a nie je to ani hanba. O dva roky aj tak budes uplne inde a zasluzit si byt v lepsom prostredi. Drz sa
vysmiala som ich a vykaslala sa na nich. dalsich 5 rokov sa nieslo v podobnom duchu, dievcata boli dost falosne a rady ohovarali. vyhodu to malo tu, ze som sa naucila spoliehat sa vyhradne sama na seba, nevisiet zbytocne na nejakych pseudokamaratoch a to sa mi neskor velmi vyplatilo.
@peculiar celkom ťa obdivujem, že si to takto ustála :happy: ale petícia? to je už iný kaliber
asi zavisi od toho, ako velmi si ich poznamky beries k srdcu. ale je mi jasne, ze v tomto veku je to tazke.