@tanusa19 kupim sietku a jeden mi splesnivie... ale ked kupim 6 citronov na kg tak mi neslesnivie ani jeden... ako odporúcas skladovat? na stole v miske je asi blbost že?
@ladel ale ja hovorím o sietke v tom fóre, nie o tých na kilách @orphanka nedávam do chladničky.. potom by sa tam nič iného nezmestilo, kebyze tam davam vsetko ovocie a zeleninu @rocafella na to nemam nervy @shadowen do chladničky nedváam
No podla mna to moze byt tym ze nie su v chladnicke.
My odjakziva skladujeme vsetku zeleninu a ovocie v chladnicke (take co vieme, ze nezjeme najblizsie 2 dni)
@alysia Prečo? Vieš ak diverzifikuješ riziko tak ti klesá pravdepodobnosť vzniku poškodenia plesňou čim predchádzaš prípadným problémom do budúcna. Nehrozí ti ujma na tvojom duševnom zdraví a budeš si môcť dosýta vychutnať lahodnú chuť tohoto citrusového plodu. Je to len celé octvojom postoji voči danému problému. Celé je to o tvojom postoji voči tejto kurióznej situácií. Oplatí sa pravidelný nákup ovocia? Ja si myslím, źe určite áno! Celý problèm bude vyriešený a budeš môcť pokojne žiť.
my ich mávame normálne v kuchyni na stole a neplesnivejú.
do chladničky dávame len zeleninu. z ovocia dávame do chladničky len melón alebo, keď chceme mať niečo vychladené cez leto.
skús si to poriadne poprezerať v obchode. možno si nevšimneš a kúpiš sieťku, kde ten jeden je už nahnitý alebo mäkký.
ja pri ovocí a zelenine v obchode strávim veľa času, vždy všetko pozorne prezerám, pochytám, ovoňám. a keď kupujem niečo takto balené tak to kontrolujem po jednom. nechápem ľudí, čo prídu a zoberú prvú sieťku a idú preč.
@alysia ja ich skladujem v chladničke, každý týždeň si kúpim 4-5 citrónov, niekedy v sieťke, niekedy na kg, podľa toho ako ktoré vyzerajú a v chladničke sa im zatiaľ nikdy nič nestalo, ale nikdy tam nie sú dlhšie ako týždeň, lebo ich spotrebujem
@greyness@ladel tak ja tiež popozerám a potom beriem do košíka, málokedy sa stane, že len prídem a zoberiem ( a aj keď sa veľmi ponáhľam, tak zbežne pozriem) ale proste hoci tú sieťku obzerám a mám v ruke, aj tak sa mi väčšionu stane, že splesnivie proste už budem kupovať len na kg, lebo tomu nerozumiem @tanusa19 tak ja tiez miniem jeden denne aspoň ale proste aj tak kupim pondelok a stredu je jedn eplesnivy?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
@orphanka nedávam do chladničky.. potom by sa tam nič iného nezmestilo, kebyze tam davam vsetko ovocie a zeleninu
@rocafella na to nemam nervy
@shadowen do chladničky nedváam
My odjakziva skladujeme vsetku zeleninu a ovocie v chladnicke (take co vieme, ze nezjeme najblizsie 2 dni)
Strašne mi d*be v práci promiň
do chladničky dávame len zeleninu. z ovocia dávame do chladničky len melón alebo, keď chceme mať niečo vychladené cez leto.
skús si to poriadne poprezerať v obchode. možno si nevšimneš a kúpiš sieťku, kde ten jeden je už nahnitý alebo mäkký.
ja pri ovocí a zelenine v obchode strávim veľa času, vždy všetko pozorne prezerám, pochytám, ovoňám. a keď kupujem niečo takto balené tak to kontrolujem po jednom. nechápem ľudí, čo prídu a zoberú prvú sieťku a idú preč.
@tanusa19 tak ja tiez miniem jeden denne aspoň ale proste aj tak kupim pondelok a stredu je jedn eplesnivy?