Nazdar ľudia.. chcel by som sa Vás spýtať ako vnímate ľudí ,ktorí sú nejakým sposobom postihnutý..Myslím tým po stránke vzťahov či Vám taký ľudia vadia prípadne či by ste si s takým človekom vobec niečo začali ? Predsa človek zato niekedy nemože tak prečo
mala som v skole kamaratku na vozicku cize kamaratske vztahy mi problem nerobia. ale priznavam ze neviem ci by som mala odvahu mat s takym clovekom vztah. je to strasne nespravodlive a krute ale podla mna to maju ludia zafixovane v genoch...
takto sa o tom ťažko hovorí keď to nemám zažité na vlastnej koži a takisto záleží od vážnosti toho postihnutia...aj keď asi len ťažko by som dokázala žiť vo vzťahu s niekým kto je pripútaný len na lôžko a nehovorí alebo niečo podobné...ale myslím si, že by som nemala problém mať vzťah s niekým komu by trebárs chýbala noha alebo podobne, pokiaľ by som toho človeka milovala...určite by som nešla do takého vzťahu len z ľútosti ale ak by som toho človeka milovala tak prečo nie? aj keď naozaj netuším ako by som sa k takej záležitosti postavila keby to bola skuočnosť....ináč presne o tomto sa mi sníval včera sen aj blog som o tom napísala a v tom sne som s tým nemala najmenší problém keď už ide o to, šok to trochu bol ale nakoniec...
Mam takeho kamarata (i ked uz sme sa dlhsie nevideli) a vobec mi to neprekaza. Myslim, ze ho aj poznas, kedze sme chodil do jednej skoly a jedneho casu sme mali aj oproti sebe triedy (1.C, 2.C)
neviem, čo ľuďom vadí, ako im niečo môže vadiť na postihnutých, rád by som chcel vidieť výrazy tých ľudí, keby sa oni jedného dňa, prebrali s nejakým postihnutím...
ja nevidim nic zle na tom ked ma niekto par jaziev poznam pomerne dost ludi ktorym nieco bol a aj ja patrim medzi nich a nemyslim si ze je to nejaky obrovsky prolem...niekto si to na inych nemusi ani vsimnut ze bol predtym chory
Je mi ich ľúto, je to jedna z mála vecí, ktoré ma nenechajú chladnou. Pre nich je najkrajšie ak ich beriete ako rovnocenných a tvárite sa ako keby to postihnutie neexistovalo.
Mám kamaráta dystrofika, a je to naozaj skvelý človek.
Takže problém s takými ľuďmi naozaj nemám...
Pokiaľ ide o vzťah... neviem... Možno keby ma fakt "dostal" tak by som s tým nemala problém... Keď to berieme len takto teoreticky, asi by bála takého vzťahu, že to nezvládnem...
jj jasne myslim ze vztah s clovekom priputanym na lozko by bol ocividne pre toho druheho len trapenim...ale co tak urazy?? priznam sa ze na brigade sa pokazil stroj a zlisovalo mi 3 prsty na pravej ruke ktore museli amputovat ...2 tyzdne som bol v nemocnici ..3 operacie..ale som stastny...mohlo to dopadnut horsie keby som tam strcil celu ruku...ale uz som si zvykol len proste clovek sa niekedy zato hanbi ze ho druhy ludia nebudu brat ako rovnocenneho..
kamaratstvo v pohode, ale vztah by bol fakt asi problematicky... neviem... ale tak ked si to tak vezmem, ze keby moja priatelka (zdrava) mala neaku nehodu, a ostala by na voziku, tak by som ju urcite lubil nadalej, ale neviem, ci by som si niekedy nasiel priatelku na voziku... facit: neviem.
teraz to vyznie divne, ale "zlisované prsty" a takéto podobné "ohraničené" postihnutia by mi určite problém nerobili. ak človeka miluješ, tak ako celok.
niekto kto by bol imobilný (na vozíčku) - to by už bolo ťažšie, ale nevylučujem to.
ale ako písala @galinka - taká svalová dystrofia, to by som určite nezvládla psychicky, vidieť toho človeka ako sa trápi, vedieť že mu nič nepomôže a zachvíľu zomrie...to teda nie, to by ma totálne deprimovalo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ale vzťah? Neviem.
Takže problém s takými ľuďmi naozaj nemám...
Pokiaľ ide o vzťah... neviem... Možno keby ma fakt "dostal" tak by som s tým nemala problém... Keď to berieme len takto teoreticky, asi by bála takého vzťahu, že to nezvládnem...
teraz to vyznie divne, ale "zlisované prsty" a takéto podobné "ohraničené" postihnutia by mi určite problém nerobili. ak človeka miluješ, tak ako celok.
niekto kto by bol imobilný (na vozíčku) - to by už bolo ťažšie, ale nevylučujem to.
ale ako písala @galinka - taká svalová dystrofia, to by som určite nezvládla psychicky, vidieť toho človeka ako sa trápi, vedieť že mu nič nepomôže a zachvíľu zomrie...to teda nie, to by ma totálne deprimovalo.
toto som písala o vzťahu.
s kamarátstvom nemám problém.