Chystám sa na skúšky na bilingválne gymnázium. Bola som na pretestovaní a povedali nám, že sa niekde na stránke ministerstva školstva dajú nájsť nejaké osnovy alebo také niečo, čo by mal vedieť deviatak. Skúšala som to nájsť no nenašla som. My sme teraz t
Ktorý ročník nebol reformný. prepáč, ale naozaj si nepamätám, kedy by profesori prestali rozprávať o žiakoch ako reformovaných ...no ale na nucem by sa niečo dalo možno nájsť.
Netuším, čo by mal deviatak vedieť. Dúfaj, že vieš všetko. Stále som názoru, že na prijímačky (na strednú) sa učiť netreba. Buď sú tak ľahké, že by ich mal spraviť slušné každý rozumný jedinec, alebo sú také, na ktoré sa naučiť moc toho nedá. Na bilingválnych býva väčšinou druhá možnosť, ale aby ťa moc neodradili tak aj prvá.
hladaj to ako cielove poziadavky na studentov 9. rocnika
inak na biligvalne su prijimacky len z tej polky osmeho rocnika a oni by ti mali povedat presne co mas vediet (u nas sa to davalo vediet) kvoli tomu ze teraz sa to moze ucit aj poprehadzovane tak aby si vedela co mas vediet
@takata ..viem že sa na to naučiť nedá, že to je viac-menej o logike ale napr. také sústavy rovníc by mohli byť a pri tom my sme sa to ešte neučili..len som sa chcela nejak pripraviť na to, aby ma nezaskočilo niečo, čo som sa neučila a o čom neviem nič
@kaylee pozerala som, že na niektorých školách to uvádzajú ..veď práve to, že každý učiteľ si sám určuje čo je alebo nie je dôležité vedieť podľa neho ..
@poppyseed monitor sme písali, ale zdalo sa mi to celkom primitívne..aspoň tá matika a viem, že monitor z testami, ktoré budem robiť na prijímačkách porovnávať nemôžem lebo tie budú oveľa ťažšie ..inak monitor som dala (aspoň podľa toho čo mi kontrolovala riaditeľka a pár učiteľov) Mat-100% a SJL-92%
@kaylee tak oni nám tam povedali že všeobecné tieto oné nájdeme niekde na stránke ministerstva školstva, ale nič také som tam nenašla ..tak tam sa robia prijímačky z matika, sloviny a všeobecné predpoklady.. nejaké tie logické úlohy a tak..na akú školu si robila skúšky?
@635nikola635 hej ved klasika bilingvalna prijimackova
ale co ti presne povedali? ved oni ti nemozu povedat (teda mozu ale to je picovina) ze mas vediet vsetko co chcu od deviatakov ked tam beru osmakov ale tak ked si dala monitor na 100% tak tie prijimacky urobis podla mna ja som mala z matiky trojky (akosi sa to naklanalo k stvorke ale vzdy ostali pri 3) a tie skusky som spravila a dokonca velmi dobre
na anglicku konkretneho nazvu sa zdrzim lebo to nehorazne lutujem a musela by som veeela picovat
@kaylee normálne nám takto povedali, že osnovy..alebo podmienky, čo by sme mali vedieť nájdeme na stránke ministerstva školstva proste ..
ja som tam bola robiť skúšky aj z osmičky..chcela som aspoň skúsiť ...ale každý hovorí, že z osmičky sa tam málokto dostane..ale tak monitor bol oproti skúškam nič ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
inak na biligvalne su prijimacky len z tej polky osmeho rocnika a oni by ti mali povedat presne co mas vediet (u nas sa to davalo vediet) kvoli tomu ze teraz sa to moze ucit aj poprehadzovane tak aby si vedela co mas vediet
ale nestresovala by som sa tymi prijimackami ja som bola z matiky vzdy sprosta az prasti a prijimacky som spravila a aj to cele prezila
ale co ti presne povedali? ved oni ti nemozu povedat (teda mozu ale to je picovina) ze mas vediet vsetko co chcu od deviatakov ked tam beru osmakov ale tak ked si dala monitor na 100% tak tie prijimacky urobis podla mna ja som mala z matiky trojky (akosi sa to naklanalo k stvorke ale vzdy ostali pri 3) a tie skusky som spravila a dokonca velmi dobre
na anglicku konkretneho nazvu sa zdrzim lebo to nehorazne lutujem a musela by som veeela picovat
ja som tam bola robiť skúšky aj z osmičky..chcela som aspoň skúsiť ...ale každý hovorí, že z osmičky sa tam málokto dostane..ale tak monitor bol oproti skúškam nič ..
ale tak ked ti je nieco nejasne tak sa s nimi spoj znova... kto sa vela pyta vela sa dozvie!