Čo by sa stalo, keby som rozpolila tužkovú baterku??
Čo by sa stalo, keby som rozpolila tužkovú baterku?? Čo by som v nej našla?? neviem preco ale zacalo ma to zaujimat a prosim nepiste odpovede typu "skus a uvidis".. ked dostanem nejaku normalnu odpoved tak to sskusim
keď sa dostaneš pod ten zinkový obal nájdeš tam elektrolyt a v strede uhlíkový kolík alebo inú elektródu. + ešte možno pár vecí ako papier, tesnenie a pod.
v obycajnej tuzkovej baterke je taky prasok, neviem ci to je uhlik alebo aka maria, ale ked som bol mensi tak som jednu staru baterku otvoril a za z nej vysypal taky cierny prasok a bol v nej este papier
@Narazuvzdornaa pre tvoje dobre to ani neskusaj .. najdes tam olovene clanky v komorach.. kazdy taky clanok vyzera od hora ako sietka a odboku ako obdlznik (snad pochopis).. a cele je to vo vodnom roztoku kyseliny syrovej.
Po nabiti ma tento clanok cca 2.7V... (teda tak som sa to ucil pred 3 rokmi).
Jo a zlozenie tej tzv.: tuzkovej baterky (nie nabijacia)..: jadro je tvorene z uhliku.. okolo neho je burel potom skrob, obal zo zinku a nakoniec papierovy obal.. napatie tohto clanku je cca 1.5V
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Inak ti rozobranie nic neda, mozno len zvedavost sa strati
inak tam nájdeš hovno, zasereš si ruky akurát. ja som to robil, keď som mal 8 rokov.
Po nabiti ma tento clanok cca 2.7V... (teda tak som sa to ucil pred 3 rokmi).
Jo a zlozenie tej tzv.: tuzkovej baterky (nie nabijacia)..: jadro je tvorene z uhliku.. okolo neho je burel potom skrob, obal zo zinku a nakoniec papierovy obal.. napatie tohto clanku je cca 1.5V