Čo by sa stalo s planétami keby Slnko náhle zmizlo
Okrem faktu, že by sme zmrzli Pýtam sa na Váš názor, po gravitačnej stránke..čo by stalo splanetámi...odleteli by prec, zacali by okolu jupitera kruzit, postupne by zacali kruzit po vacsích elipsách atd....čo podla vas?
@sacrifice v momente keď by prestala pôsobiť gravitácia slnka, by sa ich automaticky zmenila na "obeh okolo jadra galaxie"+"trasa odletu od slnka", čiže hej, "odleteli" by, ale dosť možno by sa niektoré zrazili, prípadne zachytili vo svojich gravitačných poliach, všetko by to záviselo od ich vzájomnej pozície v momente keď slnko zmizlo. Tento názor je bohužiaľ zároveň odpoveď, ale negooglil som!
@midnight no jo až na to, že trasa "od slnka" je vadná, kedže slnko nieje ale ide o to, že trasa by nebolo priamo od slnka...odpoved znie áno, odletely by prec ale po priamke proste v momente zmiznutia slnka by sa prestala ich draha zakrivoat a isli by po priamke
@sacrifice hm, zaujímavé, ja by som skôr tušila, že ak slnko zmizne, pohybovali by sa ´dalej zotrvačnosťou s tým, že by sa krivila ich dráha podstatne, no a potom nejako by len "leteli" v priestore pokým by si ich nepritiahla gravitácia niekoľkokrát väčšia..Jupiter alebo tak, horšie by bolo s tým ako by dopadla naša gravitácia, lebo jadro by bolo značne ovplyvnené a istotne i magnetické polia
@tomias to teoreticky by postupne ochladla na teplotu okolitého priestoru..čo sa blíži absolutnej nule ale tak keby slnko zmizlo vieme to až za 8 minut
@decass neviem, či by sa zmenilo magneticképole, kedže to je sposobene otačanim zeme a otačať by sa neprestala
@sacrifice Ale tak počítajme s tým že, ak zmizne slnko, tak sa určite naruší i chod Zeme. Naruší sa podľa mňa jeho rýchlosť a smer otáčanie okolo vlastnej osi. Čisto podľa mňa hej, lebo ja si myslím že ak kamienok sa jednak točí okolo seba, a potom okolo loptičky a zrazu vezmeme loptičku a zrazu všetky kamienky letia všeliak, a náš kamienok tiež začne lietať kade tam, no a potom sa začne i ináč točiť, vyhasne svetlo, nebude rastlinstva a živočíchov....vesmírny prach si potetuje kamienok, láva si bude prskach ako vodička..kto vie aké počasie bude, resp. bude kosa poriadne, ale láva uvidíme čo spravý divi. Časom si myslím že jadro kamienka zvrdne a neskôr si nás podchytí nejaký väčší kamienok a tak budú spolu brázdi vesmírom. Btw. ak máš odpoveď daj ju prosím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
@decass neviem, či by sa zmenilo magneticképole, kedže to je sposobene otačanim zeme a otačať by sa neprestala
A zvyšku toho, čo si písala moc nechápem
inak @nationalgeographic pridaj ešte zopar minutiek..predsa len, atmosfera sposobi, že sa neochladí podnebie za sekundu