Situácia: Existuje osoba (dajme tomu XY), na ktorej ti veľmi záleží, býva však 300 km od teba, v inom štáte. Posledný víkend ste spolu strávili úžasné dni, kopec zábavy atď. a ty si zmierený s tým, že XY uvidíš až po Vianociach, možno ešte neskôr. XY sa ťa však rozhodne navštíviť už o mesiac na celý víkend, ale nevie, či ťa má prekvapiť, alebo ti má všetko oznámiť, aby ste sa dopredu dohodli čo kedy kde a ako.
Čo by ste chceli vy osobne? Byť prekvapený alebo by ste chceli mať radšej všetko dokonale naplánované?
Poznámky:
- XY nemusíš zabezpečovať nič (žiadny nocľah, jedlo, …) - je sebestačný
- je pravdepodobné, že ty nebudeš mať žiaden špeci plán na víkend, len nejaké pravidelné flákačky s kamarátmi, ktoré sa dajú jeden víkend vynechať, alebo môžeš vziať aj XY a zoznámiť ho s tvojimi kamarátmi
- ak by si mal niečo úplne dôležité na práci, čo by sa vôbec nedalo posunúť/zrušiť a XY by sa nemohol k tebe pripojiť, XY by si vyplnil čas inak, aj keď by mu to bolo ľúto
…celkom reálna situácia, chcem vedieť, či máte radšej improvizáciu alebo plánovanie
V prípade s XY chcem, aby mi to povedal/a - veď si vezmi, že príde a ja o tom nebudem vedieť, takže nebudem doma. A čo potom?
Ostatne, takto to je predsa STÁLE prekvapenie. Doposiaľ som o tom nevedela, bola som v presvedčení, že teda OK, až na Vianoce. ALE (!) XY mi dnes večer povie, že môže skôr. Myslíš, že ma to nepoteší? Poteší ma to rovnako a ešte viac, že sa môžeme presne dohodnúť a ja viem, že si nemám robiť program, aby som mala čas.
mám rada prekvapenia, hlavne úplne úplne nečakané a z takéhot by som mala veľmi veľkú radosť (a z osobnej skúsenosti viem, že keď sa niečo plánuje, tak sa to zaručene dodrbe)
radšej všetko naplánujem, a plán sa bude meniť za pochodu, lebo sa niečo stane, prípadne sa celkom zmení už na začiatku, ale chcem o tom vedieť dopredu - minimálne deň - dosť dobrá úroveň prekvapivosti + čas na aspoň pokus niečo nachystať
Píšeš si s XY online večer predtým, ako chce prísť (ty o tom nevieš, že chce prísť). On sa ťa opýta: "Dokedy si zajtra v škole?" a ty povieš: "o 15:20 končím a potom idem domov". Na to ti XY odpíše: "Dobre, tak 15:25 ťa čakám pred školou." ... ty tomu však samozrejme neveríš, myslíš si, že žartuje a XY sa ti neprizná, že na 100% príde ... na ďalší deň ideš zo školy a XY sedí pred školou a usmieva sa na teba?
... čo povieš na toto? (toto plánujem urobiť - som XY )
... inak s tým ’urobením času’ je to pravda, ale zase žeby si niekto počas jedného víkendu na teba neurobil čas?
Radšej si to s ňou dohodni, čo ak si ona dačo naplánuje a ty sa budeš rúbať 300km zbytočne. Keby to bolo 50km je to iné, ale 300km nieje na skok. Prekvapenie zabezpeč tak, že vymyslíš nieaký pekný večer/deň, niečo pekné jej donesieš čo ju zaručene poteší.
ano nech si pride len tak bez oznamenia, ja budem strapata a vyvalena za ntb, ved to bude krasny pohlad, v byte bordel a nejake stare jedlo.. sak co, naco oznamovat
@missewo No dobre, to je ideálny príklad. Ale napr. keď Ti dotyčná osoba, ktorú chceš prekvapiť povie len: "Fuu, no taaak.. končím o 16:00, potom musím ísť ešte to a hento vybaviť, lebo (a je to neodkladné), potom odchádzam s rodičmi na chatu, sme tam celý víkend, proste plný program a ešte sa musím učiť.. no dobre, že tu nie si, lebo by si ma len zúriť videl/a." No a čo potom?
Jasne, že keby som práve nemala žiadny program, alebo mala voľnejšie aspoň cez jeden z dní, ale.. to je veľká neistota. Hlavne predvečer piatku, kedy už býva veľmi veľa vecí na víkend fixne daná.
Uz som tak siel a dokonca som nemusel ani byt v hoteli, normalne som 3 dni stravil u kamosa. Bolo to super
Ale vedel som, ze je to ten typ, ktoreho to potesi proste poznam ho od pieskoviska.... nespravil by som to hocikomu.
A pokial ide o mna , izbu mam naschval zariadenu tak (a umoznuje to aj jej velkost ) , ze tu moze so mnou ina osoba kludne aj byvat a navzajom by sme si neprekazali.
Ak niekto pride, ja ho nevyhodim.
Nikdy,
A ak platia dolenapisane kriteria , tak sa veolmi potesim a urcite ten cas vyuzijeme naplno.
neviem, tento druh prekvapenia by ma v prvom momente viac vydesil ako potešil. asi. alebo... neviem. to asi záleží, kto by bol ten xy. ale vo všeobecnosti som radšej keď viem, čo ne/mám čakať. (ale nie zas extrém, že chcem mať všetko na 100% naplánované!!)
keby som bola v tej situácii a ten človek by mi narušil pokojný chod života nečakaným príchodom.. obávam sa, že to už by som sa nedokázala ani trochu tešiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Čo by ste chceli vy osobne? Byť prekvapený alebo by ste chceli mať radšej všetko dokonale naplánované?
Poznámky:
- XY nemusíš zabezpečovať nič (žiadny nocľah, jedlo, …) - je sebestačný
- je pravdepodobné, že ty nebudeš mať žiaden špeci plán na víkend, len nejaké pravidelné flákačky s kamarátmi, ktoré sa dajú jeden víkend vynechať, alebo môžeš vziať aj XY a zoznámiť ho s tvojimi kamarátmi
- ak by si mal niečo úplne dôležité na práci, čo by sa vôbec nedalo posunúť/zrušiť a XY by sa nemohol k tebe pripojiť, XY by si vyplnil čas inak, aj keď by mu to bolo ľúto
…celkom reálna situácia, chcem vedieť, či máte radšej improvizáciu alebo plánovanie
Ostatne, takto to je predsa STÁLE prekvapenie. Doposiaľ som o tom nevedela, bola som v presvedčení, že teda OK, až na Vianoce. ALE (!) XY mi dnes večer povie, že môže skôr. Myslíš, že ma to nepoteší? Poteší ma to rovnako a ešte viac, že sa môžeme presne dohodnúť a ja viem, že si nemám robiť program, aby som mala čas.
Píšeš si s XY online večer predtým, ako chce prísť (ty o tom nevieš, že chce prísť). On sa ťa opýta: "Dokedy si zajtra v škole?" a ty povieš: "o 15:20 končím a potom idem domov". Na to ti XY odpíše: "Dobre, tak 15:25 ťa čakám pred školou." ... ty tomu však samozrejme neveríš, myslíš si, že žartuje a XY sa ti neprizná, že na 100% príde ... na ďalší deň ideš zo školy a XY sedí pred školou a usmieva sa na teba?
... čo povieš na toto? (toto plánujem urobiť - som XY )
... inak s tým ’urobením času’ je to pravda, ale zase žeby si niekto počas jedného víkendu na teba neurobil čas?
Jasne, že keby som práve nemala žiadny program, alebo mala voľnejšie aspoň cez jeden z dní, ale.. to je veľká neistota. Hlavne predvečer piatku, kedy už býva veľmi veľa vecí na víkend fixne daná.
Ale vedel som, ze je to ten typ, ktoreho to potesi proste poznam ho od pieskoviska.... nespravil by som to hocikomu.
A pokial ide o mna , izbu mam naschval zariadenu tak (a umoznuje to aj jej velkost ) , ze tu moze so mnou ina osoba kludne aj byvat a navzajom by sme si neprekazali.
Ak niekto pride, ja ho nevyhodim.
Nikdy,
A ak platia dolenapisane kriteria , tak sa veolmi potesim a urcite ten cas vyuzijeme naplno.