Najprv by som sa snažil zistiť, či sa nedá predĺžiť štúdium a predmet si zopakovať, čo asi nebude tento prípad. Keby som aspoň opakoval tú istú skolu, tak by som aspoň vedel čo čakať a len si zopakoval učivo.
odporučam ist na inu skolu (idealne MUNI v Brne) kde ti uznajú všetky kredity (nemajú limity na rok ako u nas max.50 kreditov), takže si v ideálnom prípade predĺžiš štúdium iba o rok.
neviem si v prvom rade prestavit ako by sa mi to stalo lebo raz sm predmet opakovala a cely rok som bola posrana a dost som sa snazila aby som ho na druhy pokus spravila.
kazdopadne ak som si tu skolu vybrala a je mi na nej dobre tak nejakkou formou budem chciet to studium dokoncit
Ak sa dá tak na tvojom mieste by som to už dokončil, informuj sa či sa dá nastúpiť že by ti všetky predmety uznali a šla by si akoby do tretieho ročníka ( samozrejme zaplatila ten poplatok za ndš ) a ten čas by si vyplnila napr prácou keď ide len o jeden predmet
Závisí od toho, čo je to za školu a či by ma vôbec bavila. V tejto situácii by som sa asi nasrala a asi išla na inú školu od začiatku alebo iný odbor na rovnakej škole. Ale podľa mňa teda hlavne závisí od toho, či ťa tá škola bavila a či stála zato. Ak áno, tak by som začala ten istý odbor znova. Ako píšu ostatní, aspoň by si vedela, čo očakávať
Tak základná vec je to: predmety ktoré si spravila si možeť dať uznať až do 5rokov zo zákona.
To znamená, všetky predmety čo si doteraz spravila ti uznajú normálne a len si dokončiš čo nemáš, jediný rozdiel bude v tom, že si asi za ten ročník zaplatíš a budeš evidovaná ako prváčka a nie ako tretiačka a to je asi tak všetko.
Pokiaľ si nespravila len jeden predmet a je povinný a myslíš si že ho spravíš istotne, keby sa viac a lepšie učiš, tak sa prihlás na ten istý odbor a vybav si na študijnom len skrátené vyučovanie či niečo podobné, proste len aby si spravila ten jeden predmet a odovzdala bakalárku a budeš mať diplom. Nič zložité.
Podľa toho, čo by som chcela robiť. Možno by som šla na výšku, možno by som si našla prácu. Ale na tú istú vš by som už neška, kebyže ma vyhodia. To by mi musela riadne piecť na hlavu, aby som sa tam vrátila.
Asi by som si dala rok pauzu a prehodnotila to cele poriadne s casovym odstupom, ci to este chcem, ci ma to bavilo a pod. a medzitym by som ten rok pracovala a zarobila si nieco.
ostala rok doma, pracovala a isla na tu istu fakultu ale na inej univerzite
samozrejme, keby je to povolanie moj sen. pokial by to bola skola len tak, tak by som bud ostala len pracovat alebo dala skolu externe+praca.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
kazdopadne ak som si tu skolu vybrala a je mi na nej dobre tak nejakkou formou budem chciet to studium dokoncit
To znamená, všetky predmety čo si doteraz spravila ti uznajú normálne a len si dokončiš čo nemáš, jediný rozdiel bude v tom, že si asi za ten ročník zaplatíš a budeš evidovaná ako prváčka a nie ako tretiačka a to je asi tak všetko.
Pokiaľ si nespravila len jeden predmet a je povinný a myslíš si že ho spravíš istotne, keby sa viac a lepšie učiš, tak sa prihlás na ten istý odbor a vybav si na študijnom len skrátené vyučovanie či niečo podobné, proste len aby si spravila ten jeden predmet a odovzdala bakalárku a budeš mať diplom. Nič zložité.
samozrejme, keby je to povolanie moj sen. pokial by to bola skola len tak, tak by som bud ostala len pracovat alebo dala skolu externe+praca.