@ronik16 Nesúhlasím,tretia možnosť tam nechýba.Je nastolená konkrétna situácia a ty si máš vybrať LEN spomedzi ponúknutých možností.Toto nie je anketa na teoretizovanie,že akým spôsobom by sa človek do väznice dostal.Len skúmam ako by sa ľudia rozhodli ak by vo zvolenej situácii mali na výber.
zalezalo by ako velmi ma trapi cin za ktory som v tom vazeni... ak niekto dostane dozivotie tak je to asi preto ze spachal nieco ohavne a mal by si uvedomovat svoju vinu a zit s nou a trapit sa tak ako to trapi ludi ktory su postihnuty nasledkom toho cinu...
Trest smrti moze byt velakrat akesi vyslobodenie z toho celeho ale na druhu stranu aj zadost ucinenim,ktora na druhu stranu pomoze vyrovnat sa s tym celym co sa stalo (napriklad pozostalym)
Ja si vsak myslim ze dat niekomu strechu nad hlavou 3krat denne teple jedlo kablovu televiziu a vsetky ostatne krasne vyhody ktore vo vezeni maju do konca zivota nieje adekvatnym trestom
Ale otazka bola co by som si vybrala ja... trest smrti
@delpurr nehovorím, že by som k tej slučke kráčala s entuziazmom, ba dokonca by som sa mohla v poslednej chvíli tomu aj brániť , čiže chápem, čo tým chceš povedať, ale zas, pud sebazáchovy sa podľa mna dá prekonať, ak máš voliť medzi absenciou akejkoľvek slobody + obludnými CELOŽIVOTNÝMI výčitkami svedomia a odporu k sebe samému a chvíľkou bolesti, po ktorej bude už len tma
Ja určite väzenie. O stravu postarané, celý deň by čítal knihy, písal by som možno nejaké vlastné veci, za dobré chovanie by som ich možno prehovoril, že by mi dovolili aj internet ...ako aj dnes.
Počula som, že také nórske väznice sú v podstate dosť pohodlné (asi až tak, že sme sa so spolužiačkami o tom bavili, tak sme prišli k záveru, že ak budeme skutočne trieť biedu, tak sa nejako dostaneme do Nórska, spáchame nejaký trestný čin a budeme dúfať, že slovenská ambasáda nás nebude chcieť previezť domov ) takže v takej by som kľudne ostala. Teplá strava trikrát denne, vlastná izba, internet... Mohla by som písať knihy! (A ešte aj autobiografiu spoza mreží väznice )
@surreal fajn , tak mozno 95% vasej skupiny by to bolo mozno spravilo pod tarchou psychiky... ale pochybujem ze po takom kratkom case... Predsa aj samovrah je tryzneny svojou psychikou dost dlho, kym sa odhodla k niecomu takemu
tak to už by som dožil aspoň v tej base... veď som ešte mlady... vo väzeni maš stale šancu že ťa ešte pustia na podmienku o par desiatok rokov za dobre spravanie...alebo stale maš šancu ujsť... už nemaš čo stratiť
ale na druhej strane... pred trestom smrti maš poslednu večeru podľa priania (teda aspoň v americkych filmoch
@krampus nič by som si z tych dvoch moznosti nevolil bola by to dobrovolna samovražda, ak by uz malo k tomu dojst nech ma zabiju ako chcu, nevyberal by som si
@ikuto Nie,nerobím prieskum.Inšpirovala ma jedna Čechovova poviedka,ktorú som prednedávnom čítal.A tak ma zaujímalo čo by na túto otázku odpovedali rovesníci.
@ronik16 Keď si myslíš,že je to drbnutá téma,potom je na mieste otázka,prečo si sa zapojil.V každom prípadem beriem tvoju poznámku na vedomie.
@krampus bol som zvedavy ake tu budu odpovede ale všetci chcu zomriet a nikto nemysli na to akoby sa mohol zachraniť, z teoretickeho hladiska take nieco nemoze ani nastať, len debil by zomrel dobrovolne
pre seba? pre seba trest smrti samozrejme. este sa dozijem 100 rokov a z nich 80 budem vidiet maximalne tak dvor a svoju celu 3m x 3m. na druhej strane je ta smrt ulava ktoru by som cudziemu cloveku nedopriala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Trest smrti,ktorý ukončí všetko a rýchlo.
Doživotné väzenie s vedomím,že do konca života budete pod zámkou.
Ak tu už podobné fótum bolo,tak prapáčte.
Zabila by som sa sama.
a ked uz by sa to stalo zmizol bi som niekde daleko vo svete
chyba tam tretia možnost
@rrr666 Súhlasím
Trest smrti moze byt velakrat akesi vyslobodenie z toho celeho ale na druhu stranu aj zadost ucinenim,ktora na druhu stranu pomoze vyrovnat sa s tym celym co sa stalo (napriklad pozostalym)
Ja si vsak myslim ze dat niekomu strechu nad hlavou 3krat denne teple jedlo kablovu televiziu a vsetky ostatne krasne vyhody ktore vo vezeni maju do konca zivota nieje adekvatnym trestom
Ale otazka bola co by som si vybrala ja... trest smrti
Neverim, zeby si ste si naozaj vybrali trest smrti, az by prislo na lamanie chleba...
keby som to v base nezvládal, stále sa môžem zabiť
A zrovna bez FB by som vydržala
ale na druhej strane... pred trestom smrti maš poslednu večeru podľa priania (teda aspoň v americkych filmoch
robíš dajaký výskum? aj z toho dačo vyplýva ? vraví to dačo o človeku keď si zvolí jednu alebo druhú možnosť?
je to myslim drbnuta tema
@ronik16 Keď si myslíš,že je to drbnutá téma,potom je na mieste otázka,prečo si sa zapojil.V každom prípadem beriem tvoju poznámku na vedomie.
@mielikki no tak to si pekna...