Co by ste vy odporucali niekoho ,kto má rád jazyky a komunikáciu ale nie gramatiku?
Bojim sa ze prekladatelstvo a tlmocnictvo v BA bude cista gramatika.Rada komunikujem (dispecer?)ale bez biflovanie gramatiky.Co by ste mi odporucali?Druha moznost by bola farmaceutika,kedze liecba bylinkami(fytoterapia) je uzasna a rada pomáham iným
Žiaľ nechod študovať jazyk. Chod do zahraničia. A potom keď budeš vedieť rozprávať a budeš chápať ten jazyk ťa gramatika s bude ooomnoho jednoduchšie ucit
Sám si pokladám podobné otázky, lebo som pred tromi rokmi študoval angličtinu, ale toľko hlúpostí, čo nás tam učili, ja osobne som nemal problémy s gramatikou v angličtine, ani slovenčine, lenže tie poučky a omáčky okolo toho ma ubíjajú. Ale príde mi celkom normálne, že to budú na akomkoľvek cudzom jazyku učiť, tomu sa nevyhneš.
Jedna dobrá rada je odcestovať, lebo ako mladá cudzinka si hoci nenájdeš veľmi náročnú prácu a tak ani požiadavky na angličtinu nebudú vysoké a stačí, keď budeš vedieť rozprávať a robiť.
Neviem, čo chceš v živote dosiahnuť, no poznal som dvoch ľudí, jeden Španiel, druhý Litovec, ktorí koktali, keď prišli a po roku rozprávajú plynulou angličtinou. Mali správnu motiváciu a tak si rozširovali slovnú zásobu. A dodám ešte jeden starší Slovák, ktorý sa pár mesiacov učil anglicky, stále v zahraničí žije... to sú príklady, ktoré by ťa mali inšpirovať.
Ja ti teda žiadnu školu nemôžem odporučiť, ale pokiaľ si máš vybrať, vyber to, čomu rozumieš a nie len to, čo sa ti páči, lebo sa môže stať, že ťa prekvapí to nespočetne nudné učivo... pokiaľ sa chceš dozvedieť koľko gramatiky, kde majú a nemáš prístup k učebným osnovám, spýtaj sa nejakého žiaka zo školy, učiteľa, zavolaj si tam, choď osobne. Lebo je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť a potom sa sama utvrdíš v tom, čo je správne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
@heidijane slovencina nie je moj materinsky jazyk ale dakujem za radu
Jedna dobrá rada je odcestovať, lebo ako mladá cudzinka si hoci nenájdeš veľmi náročnú prácu a tak ani požiadavky na angličtinu nebudú vysoké a stačí, keď budeš vedieť rozprávať a robiť.
Neviem, čo chceš v živote dosiahnuť, no poznal som dvoch ľudí, jeden Španiel, druhý Litovec, ktorí koktali, keď prišli a po roku rozprávajú plynulou angličtinou. Mali správnu motiváciu a tak si rozširovali slovnú zásobu. A dodám ešte jeden starší Slovák, ktorý sa pár mesiacov učil anglicky, stále v zahraničí žije... to sú príklady, ktoré by ťa mali inšpirovať.
Ja ti teda žiadnu školu nemôžem odporučiť, ale pokiaľ si máš vybrať, vyber to, čomu rozumieš a nie len to, čo sa ti páči, lebo sa môže stať, že ťa prekvapí to nespočetne nudné učivo... pokiaľ sa chceš dozvedieť koľko gramatiky, kde majú a nemáš prístup k učebným osnovám, spýtaj sa nejakého žiaka zo školy, učiteľa, zavolaj si tam, choď osobne. Lebo je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť a potom sa sama utvrdíš v tom, čo je správne.