Čo chápete pod slovom ,,charakter"? Všímam si, že každý pod tým chápe niečo iné.
Počula som také, že charakter je zoznam nejakých vlastností toho človeka. Ja pod tým chápem, keď človek nemá charakter, tak nemá chrbtovú kosť. Nerobí mu problém robiť zle inému človeku, je podlý, zákerný, líška sa niekomu a potom mu zámerne robí zle... p
ja si predstavím seba ,a pod bezcharakterným to čo ty opisuješ akurát by som ešte dodala ,že nielenže zámerne robí zle ,ale využíva druhých pre svoje účely ,nejde mu ani o to robiť zle ,ale využiť druhých. A akonáhle ,už mu nemáš čo ponúknuť ,tak neexistuješ. Sú to prefíkaní ľudia ,ktorí na vrchole všetkých hodnôt majú seba ,idú ako sa hovorí cez mrtvoly.
Keby som povedala iba: "Tvoja otázka má charakter", pravdepodobne Ti tým skladám kompliment, že sa vieš správne opýtať.
Ak by som chcela definovať jej povahu, nestačí povedať, že má charakter, ale by sa patrilo rozviesť, aký.
Takto to vnímam aj pri ľuďoch. V závislosti od toho, v akom kontexte je pojem použitý, sa snažím vyvodiť jeho vysvetlenie. Ak to môže byť dvojzmyselné a je to pointou debaty, radšej sa uistím, ktorý z významov má druhý na mysli.
* Inak by som kedysi tiež myslela skôr na vysvetlenie, ktoré si použila Ty, ale na strednej škole som sa stretávala čím ďalej tým častejšie aj napríklad s použitím slova "charakter" ([kerekčr] v zmysle "postava, figúrka". Keď sa povedalo: Načrtnite si charaktery pre Váš film, vedeli sme, že máme kresliť budúcich protagonistov .
Charakter - je to vlastne súbor vlastností jednotlivca ktorými oplýva. Aký je k ostatným ľuďom a celkovo ako sa správa. To znamená že môžu byť aj dobré ale taktiež zlé vlastnosti... teda tak to chápem ja. Keď povieš niekomu že je bezcharakterný tak to neznamená že nemá žiaden charakter.....každý človek ho má. Je to skôr metafora nie?
@flussica uz som z toho magor sak ked o niekom poviem, ze nema charakter, myslim tym, ze nema chrbtovu kost a tym aj ze sa mi nepaci moja povaha .. idem este raz citat co si napisala, ci tomu dobre chapem
@ivkapivka dobra uvaha hej hej, asi je to metafora, toto ma nenapadlo ... mas pravdu, ked poviem o niekom ze je bezcharakterny, tak to neznamena, ze ho nema ale ze ho ma podla mna zly
@flussica lebo sa pytam co znamena slovo charakter a ty mi poveis ze moja otazka ma dva charaktery musim silno rozmyslat, aby som pochopila co si napisala .. som rada teda, ze moje ponatie bolo jednym zo spravnych vysvetleni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Výrazné, typické vlastnosti, ktoré prevládajú, pretrvávajú u človeka. Je ovplyvnení rôznymi životn. situáciami alebo geneticky daný.
- charakter ako povahu
- charakter ako "chrbtovú kosť
Keby som povedala iba: "Tvoja otázka má charakter", pravdepodobne Ti tým skladám kompliment, že sa vieš správne opýtať.
Ak by som chcela definovať jej povahu, nestačí povedať, že má charakter, ale by sa patrilo rozviesť, aký.
Takto to vnímam aj pri ľuďoch. V závislosti od toho, v akom kontexte je pojem použitý, sa snažím vyvodiť jeho vysvetlenie. Ak to môže byť dvojzmyselné a je to pointou debaty, radšej sa uistím, ktorý z významov má druhý na mysli.