"Predseda SaS Richard Sulík je napriek rozdielnym stanoviskám presvedčený, že štvorica bude hlasovať rovnako ako strana. Richard Sulík uviedol: „Garantujem, že všetci naši poslanci, aj títo štyria ľudia podporia v plnom rozsahu a do posledného písmenka pr
urcite uz vznikli dohody ze nebudu robit problemy... myslim ze nestoji im to za to aby prisli o imunitu a plat... SaS sa ukazalo ferove ked im dalo moznost ist do parlamentu kedze kludne tam mohli dosadit inych aj napriek tomu ze vo volbych boli uspesni...
@narazuvzdornaa su, lenze zrejme nemali peniaze a bali sa nedostatocnej podpory aby utvorili vlastnu stranu, tak sa dohodli so sulikom..samozrejme velkodusne, ze obsadia posledne miesta kandidatky...mali sme tu smolu, ze potrebny pocet kruzkov dostali...
a Matovič je fajn, Sulík má na svetelné roky od svätosti, ale už sú nahrabaní a nastavili si latku príliš vysoko, keby prestali byť takí ,,fair", prišli by o celú voličskú základňu
takže ak by aj chceli, už si na seba uplietli bič........
dúfam, že to takto bude fungovať
a no a čo, že 4 budú hlasovať inak.....majú na to právo
@milos111 ako tak ti poviem, že ficova politika nebola vyslovene zlá ale ďalšie kolo jeho vlády by sme neprežilia najskôr skončili an ekonomickej úrovni maďarska či horšie ako grécko.
Fico je právnik mal dva prípady aj tie prehral(šikovný) a v SaS sú aspoň ekonómovia(konečne) takže aj keď sa to môže z krátkodobého hľadiska zdať nestále, ja si myslím, ýže sa osvedčia, pretože je nepopierateľné, že majú potenciál hospodársky prospieť tomuto štátu.
3mm môj foter toho prežil už dosť, aj za komančov a aj terajšiu demokraciu a nič iné nerobil len si uťahoval opasky a ja to vidím teraz aj na sebe, ľudia nemaju prácu a divím sa , veľmi sa divím, že je na Slovesnku taký kľud, ale do kedy, matky s deťmi vyskakuju z okien, nie je možné si nájsť prácu zodpovedajúcu k vzdelaniu a kto nevypadne do zahraničia aspom na 2-3 roky, aby niečo zarobil tak živorí s celou rodinou, prinajlepšom žijú z rúk do úst!
a tieto rečičky čo všetko bude, tak tomu neverím ani za makové zrnko.
aj ja som dostal mail s nazvom defenestrace 2010 kde bol navod ze treba zakruzkovat poslednych styroch na kanditatke ja som to ale neurobil lebo kde mam zaruku ze zrovna oni nejsu na hlavu...? dotycni styria si zrejme pomylili stranu lebo s takymi nazormi by sa lepsie hodili na kanditatku kdh
su dva dvovody preco nie je v nasej krajine praca:
1. pretoze zlate 90te roky su davno za nami
2. pretoze je globalna ekonomicka kriza ktora bombarduje svet a Slovensko s nou nic nespravi
Jedina sanca rozbehnut pracu na Sk, je pracovat.. sprav zivnost a plan, dostanes za ne peniaze, zozen si ludi ktorym dvoverujes, ked kazdy dostanete peniaze budete mat pekny balik na zaciatok a mozete postupne zamestnavat ludi.. a ked sa ti nechce a si jak tvoj foter.. tak si zvykaj
@revolucion hahahah, moj foter je živnostník a povedal, že najlepšie sa podnikalo po revolúcií, za Mečiarizmu sa to začalo jebkať a za Fica sa už nič nedalo väčšie presadiť, sociálne, zdravotné, a všetko súvisiace s tým - platby sa 3-5 násobili a teraz sú živnostníci donúteni cigániť, k tomu ich dohnala terajšia legislatíva a čo si myslíš, že teraz platby znížia? velke kulové, nikto nechce podnikať! podnika sa dobre iba v bankovom sektore a tých všeliakých pofiderných firmách čo sú jednounohou v hrobe!
každý zamestnanec chce čo najvyššiu mzdu, a kto by nechcel, že? a kde má nato braťživnostník, čím vyššia mzda tým vyšie odvody nemyslíš?
Na Slovesnku sa živorí a ako som už napísal, žijeme z rúk do úst!
a ten balík peňazí je fiktývny na zalepenie očí ale s tým nič moc nedokážeš.
@sanduleak VŠADE v celej Európe poslanci hlasujú podľa svojho presvedčenia a aj u nás... Nikdy nikde nebolo napísané, že poslanec nejakej strany má hlasovať ako povie jej predseda (a to sa nevzťahuje iba na SaS, ale na všetky strany)
@milos111 jasne, ved po revolucii si mohol mat podnik zadarmo ale proste, mas pravdu ano, doba je tazka, ale ak naozaj moc tuzis zarabat vela, tak to dosiahnes, to si myslim , len musis preto vela spravit a mat plan..
Ficova legislativa v oblasti podnikania nebola zla ani jedna, jeho modri oponenti na nho tlacili aby zvisil odvody on to odmietol este zvisil prispevky..
@tomas ako zavelí predseda tak sa bude robiť, ak nie vykopne ich v nabližšom možnom termíne nejakej schôzdze a ľaaaaaaaaaaahko priberie druhých. Renome strane nikto nebude kaziť, všetko ostatné su len rečičky.
@sanduleak on hovorí o programovom vyhlásení vlády, čiže o prvom hlasovaní, ktoré vysloví vláde dôveru... neviem si predstaviť, že by poslanec kandidujúci za SaS mal tú drzosť a nepodporil by programové vyhlásenie vlády hneď na začiatku obdobia, potom by som požadoval vrátenie jeho mandátu, keď nie je ochotný podporiť svoju stranu ani pri prvom programovom vyhlásení (nemyslím bežné zákony, kde sa má rozhodovať) tak je to podľa mňa podvod na jeho vlastných voličoch, čo ho krúžkovali. a to sa týka ľubovoľného poslanca za ľubovoľnú stranu.
To čo je za otázku ? "Ak chce nútiť vlastných, aby držali krok a hubu, čo urobí s ostatnými?" - veď tí vlastní sa tam dostali na základe toho, že názorovo súhlasia som stranou, a budú hlasovať tak ako to bude vyhovovať celku. NIE !?
A hentí štyria sú v parlamente len preto, že vstúpili na kandidátku SaS. Teraz len strúhajú formu akí sú oni dôležití, a získavajú si tým pofidérny rešpekt v strane...
S tými štyrmi má vraj Sulík písomnú prevolebnú a ústnu povolebnú dohodu a podľa slov Matoviča sa čo sa programu SaS týka, s ním stotožňujú v cca 125 bodoch zo 130
A nikto nikoho nebude nútiť, ale tak, ako sa robia kompromisy pri stanovovaní programového vyhlásanie vlády aj bežne, (každá strana si niečo presadí a dohodnú sa na tom, ako na spoločnom programe, aj keď samozrejme nemusí každá strana súhlasiť s každým bodom) tak to bude fungovať aj teraz a ako stranníci, tak aj nestranníci si zrejme nebudú podkopávať programové vyhlásenie vlastnej vlády, do ktorého sa určite podarí pretlačiť aj niečo z ich vlastného programu ...
Pôvodne si chceli založiť vlastnú politickú stranu, na to ich však Sulík presvedčil, že ich radšej zoberie na kandidátku, aby sa pravicové hlasy tak nedelili a aby sa nestalo, že ich pár percent zbytočne zostane pred bránami parlamentu
O tých živnostníkov sa moc báť nemusíš, povedal by som, pravičiari sa nehrajú na záchrancov robotníkov a nepotrebujú populistické kroky a určite časom podnikateľské prostredie zlepšia, čím automaticky príde aj nižšia nezamestnanosť
Prečo by to automaticky malo znamenať previnenie sa voči voličom, ktorí ich krúžkovali? ... Čo ak by bolo programové vyhlásenie proti záujmu krúžkovateľov?
@tunidlo si robis srandu nie? to mam citat sme??? taketo clanky ze podla niekoho je toto takto ma nezaujimaju, divaj sa na fakty nie na nazori ludi ktori su prepojeni s SDKU alebo maju komplex z prejavu Fica
@tunidlo tak v prvom rade, toto podla mna urcite nie su drobaky..a ak sa tebe v tvojom veku toto vidi ako drobaky, tak radsej nechcem vediet cim sa zivis..
Ja sa neživím ničím, ja som parazitujúci študent ...
Pre mňa to drobáky určite nie sú ...
Ale rozhodne sa mi nezdá, že pre človeka, ktorého majetok podľa vlastných slov "možno prekračuje 10 miliónov Eur" je tých pár desiatok tisíc korún mesačne + nejaké výhody spásonosnými, skôr si myslím, že ak by to robil kvôli tomu, tak by to mohol radšej vyhodiť z okna už len preto, aby mal pokoj od ľudí, ktorí vytrvalo prehlasujú o všetkých politikoch, že zásadne všetko robia pre peniaze
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
veľké slova sa zmenia na uťahovanie opaskov, zdražovanie a vyššiu nezamestnanosť,
rozkradnú čo sa ešte dá a po pár mesiacoch s Pánom Bohom a to tu už tiež bolo.
Celá politika je špina špín a obyčajní ľudia to najviac obserú!
Ja to tak chápem a kto čáka zázraky je naivný ako...
a Matovič je fajn, Sulík má na svetelné roky od svätosti, ale už sú nahrabaní a nastavili si latku príliš vysoko, keby prestali byť takí ,,fair", prišli by o celú voličskú základňu
takže ak by aj chceli, už si na seba uplietli bič........
dúfam, že to takto bude fungovať
a no a čo, že 4 budú hlasovať inak.....majú na to právo
Fico je právnik mal dva prípady aj tie prehral(šikovný) a v SaS sú aspoň ekonómovia(konečne) takže aj keď sa to môže z krátkodobého hľadiska zdať nestále, ja si myslím, ýže sa osvedčia, pretože je nepopierateľné, že majú potenciál hospodársky prospieť tomuto štátu.
Najhorsie co moze politilk robit !!!
a tieto rečičky čo všetko bude, tak tomu neverím ani za makové zrnko.
su dva dvovody preco nie je v nasej krajine praca:
1. pretoze zlate 90te roky su davno za nami
2. pretoze je globalna ekonomicka kriza ktora bombarduje svet a Slovensko s nou nic nespravi
Jedina sanca rozbehnut pracu na Sk, je pracovat.. sprav zivnost a plan, dostanes za ne peniaze, zozen si ludi ktorym dvoverujes, ked kazdy dostanete peniaze budete mat pekny balik na zaciatok a mozete postupne zamestnavat ludi.. a ked sa ti nechce a si jak tvoj foter.. tak si zvykaj
každý zamestnanec chce čo najvyššiu mzdu, a kto by nechcel, že? a kde má nato braťživnostník, čím vyššia mzda tým vyšie odvody nemyslíš?
Na Slovesnku sa živorí a ako som už napísal, žijeme z rúk do úst!
a ten balík peňazí je fiktývny na zalepenie očí ale s tým nič moc nedokážeš.
Ficova legislativa v oblasti podnikania nebola zla ani jedna, jeho modri oponenti na nho tlacili aby zvisil odvody on to odmietol este zvisil prispevky..
A hentí štyria sú v parlamente len preto, že vstúpili na kandidátku SaS. Teraz len strúhajú formu akí sú oni dôležití, a získavajú si tým pofidérny rešpekt v strane...
Si si isty, ze rozumies tej vete? a najme slovnemu spojeniu programove vyhlasenie vlady?
A nikto nikoho nebude nútiť, ale tak, ako sa robia kompromisy pri stanovovaní programového vyhlásanie vlády aj bežne, (každá strana si niečo presadí a dohodnú sa na tom, ako na spoločnom programe, aj keď samozrejme nemusí každá strana súhlasiť s každým bodom) tak to bude fungovať aj teraz a ako stranníci, tak aj nestranníci si zrejme nebudú podkopávať programové vyhlásenie vlastnej vlády, do ktorého sa určite podarí pretlačiť aj niečo z ich vlastného programu ...
@hetfield
Pôvodne si chceli založiť vlastnú politickú stranu, na to ich však Sulík presvedčil, že ich radšej zoberie na kandidátku, aby sa pravicové hlasy tak nedelili a aby sa nestalo, že ich pár percent zbytočne zostane pred bránami parlamentu
» www.sme.sk/c/5423597/prekr...
» www.sme.sk/c/5420921/so-su...
Tu máš niečo k tomu, ako Jánošíkovská vláda prospieva podnikateľskému prostrediu na Slovensku ...
» ekonomika.sme.sk/c/5294938/vlada...
» ekonomika.sme.sk/c/5224816/podni...
@milos111
O tých živnostníkov sa moc báť nemusíš, povedal by som, pravičiari sa nehrajú na záchrancov robotníkov a nepotrebujú populistické kroky a určite časom podnikateľské prostredie zlepšia, čím automaticky príde aj nižšia nezamestnanosť
Tu si nie som istý, ale nezdá sa mi, že by predseda strany mal právo brať a rozhadzovať mandáty svojej strany, ako sa mu zachce ...
@tomas
Prečo by to automaticky malo znamenať previnenie sa voči voličom, ktorí ich krúžkovali? ... Čo ak by bolo programové vyhlásenie proti záujmu krúžkovateľov?
Formu im strúhajú skôr médiá tým, že na nich upozorňujú, ich vyhlásenie o tom, akí sú dôležití, som nikde nevidel ...
@belzeboss
Myslím, že tie drobáky z poslaneckého platu mu môžu byť dosť ukradnuté, ale ak si si istý, že mu šlo práve o to, kľudne povedz, odkiaľ o tom vieš ...
Nie, ale zdá sa mi, že ty áno ...
V jednom článku máš zhrnuté vyjadrenia Republikovej Únie Zamestnávateľov, v druhom Združenia podnikateľov Slovenska ...
To nie sú žiadne vykonštruované tľachy zainteresovaného publicistu ...
O akých faktoch hovoríš, keď už tomuto neveríš?
Ja sa neživím ničím, ja som parazitujúci študent ...
Pre mňa to drobáky určite nie sú ...
Ale rozhodne sa mi nezdá, že pre človeka, ktorého majetok podľa vlastných slov "možno prekračuje 10 miliónov Eur" je tých pár desiatok tisíc korún mesačne + nejaké výhody spásonosnými, skôr si myslím, že ak by to robil kvôli tomu, tak by to mohol radšej vyhodiť z okna už len preto, aby mal pokoj od ľudí, ktorí vytrvalo prehlasujú o všetkých politikoch, že zásadne všetko robia pre peniaze