Ahojte chcela by som sa vás opýtať čo je lepšie do školy na poznámky? potrebujem výdrž baterky a nejaký word a aby to bolo lacné lebo poriadny ntb na ťažšie veci mám tak čo je podľa vás lepšie ďakujem
wtf, nie je lepsi papier a pero? budes stihat pisat na nb, popr. tablete? co ak budes potrebovat nieco rychlo nakreslit alebo vyznacit, alebo nejake sipky, specialne znaky..ved z toho budu vo worde hrozne zle poznamky
@piter09 ja to nechcem povedat, to by malo byt jasne.
Samozrejme, takí co tukaju do klavesnice jednym prstom to urcite nebudu vediet rychlejsie. Ale nakolko je doba hypermoderna pocitacova internetova, tak by mal kazdy vediet tukat do klavesnice rychlostou blesku (vzhladom na cas, ktori dnesni ludia travia na kompe, kde urcite ziskali prax
@piter09 to si robíš srandu O.o O.o O.o v živote nikto nepísal na papier rýchlejšie ako na klávesnici (predsa na to vznikla, nie?). Kreslil možno, ale netuším kto robí poznámky v obrázkoch alebo píše klinovým písmom.
Zober niečo, čo má klávesnicu a dobrý fotoaparát. Ja som takto využíval Asus Transformer Pad, nemám prehľad, čo je na trhu teraz, no nájdeš isto aj niečo lepšie.
Má to dlhú výdrž baterky
Je to ľahké, dobre prenosné
Ak je treba niečo nakresliť, proste to odfotíš
+ na poznámky napr. aplikáciu Evernote, dá sa fotiť priamo z aplikácie
Ak môžem poradiť, vyber niečo s Windows, nie Android
@filipkoo podla mna klvesnica vznikla skor preto, lebo pocitac ti len tak lahko neprecita rucne napisany text O_o, teda v dobe vzniku nedokazal
ja som zase v zivote nevidel nikoho pisat poznamky pocas prednasky na klavesnici O_o
@piter09@13 to si úplne vystihol a ked nejaký učiteľ chce, aby sme mu úlohu odovzdali napísanú v kompe, tak aj 4 hodiny strávim prepisovaním 3 A4 kým tam naťukám všetky hieroglyfy a znaky
@piter09 ja napríklad píšem dvojnásobne rýchlejšie na pc ako ručne... a hej, šipky a také veci na to nie je čas, ale tak to nie každý potrebuje... keď tak si to upravíš potom .... a ono závisí čo chceš písať na tom notebooku, aké poznámky, matematiku by som asi fakt nepísala na notebooku ale ručne
tak ako jasné že na matiku, chémiu , fyziku a pod používam zošit ale ako dejepis, geo a pod proste je jednoduchšie používať ntb a stíham to na ňom len ma nebaví nosiť môj veľký a ťažký do školy preto sa pýtam aj na tablet lebo napr samsung note 10,1´ má aj perom poznámky... no neviem
@piter09 väčšinou si háky-báky nakreslím do zošita, potom si to odfotím a vložím medzi súvislý text v počítači, ktorý napíšem ROZHODNE rýchlejšie desiatimi prstami, ako s perom medzi dvoma pričom po dvoch hodinách písania začne bolieť zápästie.
Nie som si istý, či prvé písacie stroje poznali počítače, ale zrejme vznikli úplne zbytočne.
Ak si to chceš písať elektronický, tak radšej malý notebook (11,6 - 12'') s normálnym procesorom (nie na báze Intel Atom) a časom určite dokúpiť SSD disk
neviem si predstaviť, že by som si poznámky písala na tablete... na pár predmetoch som používala noťas, ale aj to ma po istom čase prestalo baviť lebo je to ťažké brať si so sebou každý deň do školy... tak najlepšie rukou na papier a ten potom dám do zakladača
ako ja som napísala že to chcem na humanitné predmety... a pýtala som sa či radšej tablet alebo ntb hlavne kvôli baterke
to že mi ntb vyhovuje mám overené len sa mi nechce nosiť môj veľký denne, a preto uvažujem o niečom cca 10´ len som nevedela či ntb alebo tablet....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Preto odporucam netbook. Tablet je na tento ucel neprakticky (vlastna skusenost).
Samozrejme, takí co tukaju do klavesnice jednym prstom to urcite nebudu vediet rychlejsie. Ale nakolko je doba hypermoderna pocitacova internetova, tak by mal kazdy vediet tukat do klavesnice rychlostou blesku (vzhladom na cas, ktori dnesni ludia travia na kompe, kde urcite ziskali prax
Má to dlhú výdrž baterky
Je to ľahké, dobre prenosné
Ak je treba niečo nakresliť, proste to odfotíš
+ na poznámky napr. aplikáciu Evernote, dá sa fotiť priamo z aplikácie
Ak môžem poradiť, vyber niečo s Windows, nie Android
chcem vidiet, ci dokazete napisat napr. toto rychlejsie na klavesnici ako rucne
@filipkoo podla mna klvesnica vznikla skor preto, lebo pocitac ti len tak lahko neprecita rucne napisany text O_o, teda v dobe vzniku nedokazal
ja som zase v zivote nevidel nikoho pisat poznamky pocas prednasky na klavesnici O_o
to už je problém tých, čo také veci študujú
Nie som si istý, či prvé písacie stroje poznali počítače, ale zrejme vznikli úplne zbytočne.
Ak si to chceš písať elektronický, tak radšej malý notebook (11,6 - 12'') s normálnym procesorom (nie na báze Intel Atom) a časom určite dokúpiť SSD disk
» sk.wikipedia.org/wiki/LaTeX...
nvm. jako by niekdo furt vyhladával a zložito preklikával a vkladal špeciálne znaky, na takej matalíze, (matemat.analýze, abo chémii, fyzike..
to že mi ntb vyhovuje mám overené len sa mi nechce nosiť môj veľký denne, a preto uvažujem o niečom cca 10´ len som nevedela či ntb alebo tablet....
všetko ručne proste. a to som bola na humanitnom odbore, všetko som písala ručne.