par krat som ludom dala peniaze..boli to pripady ludi kt. som tam nevidela kazdy den ako poniektore individua a vyzerali na to ze fakt potrebuju tych par drobnych na autobus alebo tak..
ale inak @1
vecne vidim jednu ciganku, prvy raz nemala na topanky, druhy raz bola tehotna a hned si ptm zapalila a v piatok nemala ziadny srdcervucy pribeh, len jedno to iste skrcene notabene v ruke co nosi furt
a povedala som jej ze nemam peniaze a je to pravda, pre nu nemam
nemám ... ale raz keď som mal celkom fajn deň som jednej čo si vymyslela dojímavý príbeh o tom ako sa potrebuje s dieťaťom dostať na vlak dakam dal pár drobných... až na to že som ju potom videl v iné dni na tom istom mieste
Ja poviem "nie, dakujem". Ale minule som bol v Bruseloch a tam na mna žobrák začal rozprávať po francúzsky, a ked som mu povedal, že po francúzsky neviem, tak začal po anglicky. a to ma prekvapilo, že tam aj žobrák je bilinguálny, tak jemu som dal peniaze, po velmi velmi dlhej dobe.
Väčšinou nepýtajú odo mňa.
Ale raz mi jedna cigánka dala voňavku, že nech si vezmem. Tak reku fajn, keď len tak. Zrazu, že ona chce na vlak do BA. Kukám na ňu, že nie. Dávam jej voňavku späť. Doviedla si kamarátku a presviedčali. Jak sa tam tak rozprávali, tak mi vyhlasovali vlak a utiekla som im.
Ale inak, keď už sa stane, tak im rázne poviem nie.
včera som mala dobrú náladu, tak som sa zdvihla, že hej, nemám veľa peňazí, ale kúpim ti keksík, poď. a on bol veľmi vďačný. ešte som mu k tomu prihodila jedno cígo a ďakoval mi ešte polhodinu.
inak sa o žiadne vtipné odpovede nesnažím. buď dám (väčšinou jedlo alebo ho priamo kúpim) alebo proste pokývem ramenami, že sorry, sama som na dne.
pôsobím veľmi priateľsky a daň za to je že každý jeden ma zastavuje a peniaze nikdy nedávam, navrhnem kúpiť jedlo alebo ak nemám tak poviem že fakt nemám alebo mám dosť veľké dlhy a niekedy keď sú nepríjemný, tak ich odkopnem odpoveďou, že "a mne kto pomôže, keď sám som v riti?"
Pokial ide o bezdomovca na ktorom je vidiet ze bez chlastu a cigariet neprezije ani den tak mu nedam . (pre jeho dobro )
Pokial vidim bezdomovca ktory ma snahu zit resp. prezit tak mu dam kludne aj papiere ale takych moc nieje . A este mu odporučim čitanie jak sa pohnut zo stavu v akom je ...
V sobotu že nemá 70 centov na lieku na epilepsiu pre syna, v sáčku mala voľake škatuľky. Chcela som vidieť tie škatulky od liekov, lebo som mala tušáka že su prázdne. Samozrejme odmietla lebo vraj to je súkromie Tak reku idz ideme do lekárne, doplatím Ti tam. Spustila na mňa krik že ona nikam so mnou nepôjde, že ju chcem niekam zavliecť a zabiť btw lekáreň bola asi 20 metrov od nás
Stalo sa mi to ešte len dva krát raz ma popýtala taká mega zlatá slečna že jej chýba na vlak euro a tak tak som jej dal ved prečo nie ako dosť úprimne to poprosila ... ale stalo sa mi že ma v meste zastavila žebrota že chce evro tak som mu povedal že nemám slušne bez narážok alebo drzého správania som mu povedal že proste nemám .. ale občas aj sám od seba hodím drobné žebrákom v meste
mne sa to stáva v živote úplne bežne, a hlavne na stanici v BA... ma zastaví aj päť ľudí...ale premýšľam, že začnem na nich hovoriť anglicky, nech mi už dajú pokoj, lebo týmto tempom skrachujem...
ani nic ale raz mi v tt zacal typek vypravat jak mu vo vlaku udrbali doklady a neviem co vsetko az zacal plakat a ja som sa len smaaaal a smaaaal a ludzeee kukaliiii
samozrejme to bola znama firma
Je rozdiel keď keď za mnou príde 8 ročné dievčatko že sa nemá ako dostať domov, že či jej nedám na autobus (aj to sa mi stalo), ako keď si ich odo mňa vypýta ožran ktorého vidím každý deň vykvaseného pred Billou s čúčom v ruke. Keď takých vidím z dialky tak sa ich snažím nejako obísť alebo ich odbijem s tým že nemám čas.
Že im peniaze nedám,ale vždy ponúknem jedlo čo mám so sebou,ak teda mám,a doteraz si to zobral asi len jeden v Trenčíne na stanici,pokiaľ sa dobre pamätám,všetci ostatní buď začnú nadávať alebo idú proste ďalej pýtať.Párkrát sa stalo že pred obchodom sedel bezďák a slušne ma poprosil či by som mu nemohla kúpiť rožky,tak som tak vždy urobila,a prihodila som k tomu aspoň paštéku,a horalku,podľa mojich možností,tiež som len nezarábajúci študent...
ked som v Cechach, tak vacsinou nejake tie drobne aj dam, lebo stale sa mi povaluju nejake jedno, dvojkoruny po vreckach
na Slovensku poviem, ze proste nemam nic
@afew z čoho si pohoršená? môžem k tomu prispeť a povedať, že už kategoricky odmietam dat niekomu peniaze, pretoze som davala a nasledne som videla chlapika ako si kupuje chlast, alebo si zascne pytat viac namiesto "dakujem" alebo chlap strasne nemal na bus do dediny X a o dve hodiny si este veselo vykracoval po meste... odvtedy fakt nie, a dufam, ze ma oznacis ze sebecku spinu
suhlas s @79
moj otec je vzdy taky naivny, ze im prispieva, hlavne takej ciganke co sa vzdy potuluje okolo nasho panelaku pri smetiakoch a raz od neho chcela peniaze na chlieb udajne a oco jej dal 70 centov a ona povedala, ze to nestaci
tak akoo... odvtedy sa aj on zobudil trosku
často dám peniaze, ale väčšinou ľudia za mnou prídu či im nedám cigu, a všetci čo fajčia vedia, že vzdať sa cigy vyžaduje zdlhavé kalkulácie v hlave, koľko im potom vydrží krabička a pod, takže cigarety nedávam často, to už skôr dám drobné... a keď je to napríkald na hlavnej stanici, tak to vôbec, poviem , že mám na karte všetko alebo proste nie. keď je to napríklad na hodžku alebo na poštovej, tak sa cítim lepšie pri dávaní peňazí, je tam veľa ľudí, mám pocit, že ten človek by nemal toľko odvahy mi tam vytrhnúť peňaženku.
Ja im (na Slovensku) poviem "Že ne parle pa fransé" a idem ďalej. Občas sa niektorí zmôžu po chvíli na "Euro, plís!" a ja im odpoviem "Že ne parle pa fransé" a idem ďalej ...
vtipné odmietačky nemám, akurát tým čo sa porát nie že po bruchu doplazia a začnú siahodlhé úvody že ako im je to trápne ale ako neviemčo nemajú a koľko nejedli, tak im do toho väčšinou skočím, že "No okej, preskočme ten úvod a k veci".
Hovorím in nasledovné: "Je mi ľúto ale nemôžem vedieť či nie ste len ďalší podvodník, nehnevajte sa ale nič vám nedám, ak nie ste podvodník ospravedlňujem sa, ale to ja nemôžem vedieť."
Aj keď sa neviem čím preukáže.
zastávam myšlienku, že ak "dáš" - "dostaneš" funguje to tak recipročne a ak sa mýlim aspoň im pomôžem. Väčšinou nedávam peniaze skôr im kúpim napríklad jedlo .. Heh viem, že som kúpil už aj plienky alebo lístok do Ba na vlak.
A k tomu ss prikláňa druhá teória, ak ma oklamali, vráti sa im to lebo tak to proste v tomto divnom živote chodí. Mňa tých pár drobných nezabije, radej si odrieknem alkohol alebo mesto v piatok.
excusez moi je ne parle pas francais
alebo
excusez-moi je ne comprends pas
alebo
excusez-moi je ne parle pas slovaque/tchèque
alebo
sumimasen wakarimasen.
Osvedčená metóda, francúzsky žiadny pobuda nehovorí.
Ale stretla som už aj vynaliezavého, ktorý to potom na mňa skúšal anglicky.
Ale ak nesmrdí za chlastom ap., tak mu aj dačo dám.
a ešte im ponúknem jedlo/vodu. Takto ma v anglicku jeden homeless dik ze nevybozkaval za 2 nektarinky.
inak, @inversi , o tej reciprocite - kamoska po svojej dlhorocnej filantropii dostala 100 Kc od bezdomovca, ktory vyhral volakde na automatoch alebo v sportke miracles happen.
ja vacsinou len nemo sedim a ani na nich nepozriem...po chvilke odidu...citim sa ako svina, ale tak co uz...jednak nezarabam (chudobny student a tiez podla mna si za to mozu v 99% pripadov sami...
inak, ti co cestuju vlakom , tak par rokov dozadu (3-4) chodil jeden chalan, vacsinou s batohom na chrbte (proste dojem chudacika skolaka na ZS), ze stratil penazenku niekde v inom meste (napr.v ruzomberku , ked sme vlakom boli na liptove alebo vrutkach a pod...proste v blizkom okoli) a ze potrebuje pozicat na cestu,ze ho trebárs sprievodca prave chytil na WCku...a vzdy mu potom akoze zazvonil mobil (vraj mama ) , a vravel , ze uz je vo vlaku atd., ...tak ten ma raz dostal...druhy a tretíkrát s niekolko mesacnymi odstupmi uz nie...dokonca kamaratka sa nastvala a isla potom do kupeciek kricat, nech mu nedavaju nic, ze klame D
väčšinou že nemám (pretože aj naozaj málokedy mám, lebo platím kartou)...alebo že nech si ich idú zarobiť na VPP, ja tiež musím makať na tie peniaze....občas ale prispejem
mna to vždy vytoči tak zdôrazním že nie ale minule som bola prekvapena z jedneho špekulanta vo vlaku Ba-Ke, došiel že potrebuje na listok do Prahy že sa mu mame vyzbierať 20 eur že "na kolenach prosim pre boha živeho"
@nancyy mňa tak zastavil chalan v Košiciach, hovoril po česky a že potrebuje na lístok do Prahy. Vraj mu stačí malá čiastka že snáď od viacerých vyzbiera....nedal som mu lebo som nemal....a nakoniec ten bastard šiel iným vlakom a vystúpil v Trebišove....špekulanti
@kills reálne. každý sa sťažuje na študentský životík a podobné pičoviny....nikto nemá nikdy pri sebe drobé alebo nechce pomôcť. Hlavne, že keď potom "nám" treba pomôcť tak sa rúca svet...a keď už nemám pri sebe prachy tak ciga alebo jablko sa vždy nájde :!)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
101 komentov
hahaha
ale inak @1
a povedala som jej ze nemam peniaze a je to pravda, pre nu nemam
mala by som ist uz spat
Ale raz mi jedna cigánka dala voňavku, že nech si vezmem. Tak reku fajn, keď len tak. Zrazu, že ona chce na vlak do BA. Kukám na ňu, že nie. Dávam jej voňavku späť. Doviedla si kamarátku a presviedčali. Jak sa tam tak rozprávali, tak mi vyhlasovali vlak a utiekla som im.
Ale inak, keď už sa stane, tak im rázne poviem nie.
inak sa o žiadne vtipné odpovede nesnažím. buď dám (väčšinou jedlo alebo ho priamo kúpim) alebo proste pokývem ramenami, že sorry, sama som na dne.
Ak povie pravdu zvyčajne mu dám 5 kč
Pravdou rozumiem alkohol sex a cigarety.
Ak klame ho posielam do prdele
už sa dlho neopýtali.
Možem vam dat cigaretu.
Nemam.
Dakujem nie.
Niesom bohiveako genialny
na argumenty typu: "ty si žena, aj ja som žena, požičaj mi" nereagujem
Pokial vidim bezdomovca ktory ma snahu zit resp. prezit tak mu dam kludne aj papiere ale takych moc nieje . A este mu odporučim čitanie jak sa pohnut zo stavu v akom je ...
samozrejme to bola znama firma
Ale raz niekto povedal že prepáčte, ja iba zlatú mastercard
na Slovensku poviem, ze proste nemam nic
moj otec je vzdy taky naivny, ze im prispieva, hlavne takej ciganke co sa vzdy potuluje okolo nasho panelaku pri smetiakoch a raz od neho chcela peniaze na chlieb udajne a oco jej dal 70 centov a ona povedala, ze to nestaci
tak akoo... odvtedy sa aj on zobudil trosku
dnes takých ľudí obchádzam veľkým oblukom
Aj keď sa neviem čím preukáže.
A k tomu ss prikláňa druhá teória, ak ma oklamali, vráti sa im to lebo tak to proste v tomto divnom živote chodí. Mňa tých pár drobných nezabije, radej si odrieknem alkohol alebo mesto v piatok.
alebo
excusez-moi je ne comprends pas
alebo
excusez-moi je ne parle pas slovaque/tchèque
alebo
sumimasen wakarimasen.
Osvedčená metóda, francúzsky žiadny pobuda nehovorí.
Ale stretla som už aj vynaliezavého, ktorý to potom na mňa skúšal anglicky.
Ale ak nesmrdí za chlastom ap., tak mu aj dačo dám.
inak, @inversi , o tej reciprocite - kamoska po svojej dlhorocnej filantropii dostala 100 Kc od bezdomovca, ktory vyhral volakde na automatoch alebo v sportke miracles happen.
inak, ti co cestuju vlakom , tak par rokov dozadu (3-4) chodil jeden chalan, vacsinou s batohom na chrbte (proste dojem chudacika skolaka na ZS), ze stratil penazenku niekde v inom meste (napr.v ruzomberku , ked sme vlakom boli na liptove alebo vrutkach a pod...proste v blizkom okoli) a ze potrebuje pozicat na cestu,ze ho trebárs sprievodca prave chytil na WCku...a vzdy mu potom akoze zazvonil mobil (vraj mama ) , a vravel , ze uz je vo vlaku atd., ...tak ten ma raz dostal...druhy a tretíkrát s niekolko mesacnymi odstupmi uz nie...dokonca kamaratka sa nastvala a isla potom do kupeciek kricat, nech mu nedavaju nic, ze klame D