Čo je 'dierou na trhu' vo vašom bezprostrednom okolí?
je niečo, čo vám v okolí vašeho bydliska chýba? niečo, čo by ste uvítali? nejaká služba, zariadenie, možnosť športového alebo kultúrneho vyžitia, čokoľvek.
zato v BA mam nakupne centrum 5 minut pesi od domu a napr. tie nove Nivy 5 minut mhd, Central 10 minut. To sa neda porovnavat s Prahou. V BA mas hned vsetko kusok.
@azizi@1 fakt mysíš, že ich je v Prahe málo? ty bývaš niekde pri Paváku, nie? tak máš kúsok Palladium, Akrády, aj Flora nie je tak ďaleko, sadneš na Cčko a za chvíľku si na Chodove.. Nový Smíchov máš kúsok. ja si práve naopak myslím, že ich je v Prahe zbytočne moc, z duše ich nenávidím a keď sa v nejakom raz za rok náhodou ocitnem, po max pol hodine mám všetkého dosť
v BA je všetko kúsok asi preto, že je taká maličká.. ale v Prahe je podľa mňa tiež všetko pohodlne dostupné.. Pavlák je podľa mňa úplne super lokalita.
@thunderstorm@3 jj na IP Pavlova no ked myslis teda jasne ze zle to nie je, je to super lokalita. Ale v BA je tych centier ovela viac vzhladom k velkosti.
@azizi@4 a prečo ti to tak chýba? ako často potrebuje človek chodiť do nakupaku? chodíš tam pre potraviny, či do butikov, či na foodcourty? Lebo na nič z toho nepotrebuješ nákupák podľa mňa
mne napríklad chyba niečo, ako Glóbus, proste obchod s veľkým výberom produktov. to by som brala mať za barákom aj keď, samozrejme, dá sa odtiaľ objednať, ale zelovoc si chceš proste vyberať sám..
a páčilo by sa mi na Bubeneči mať viac športovísk, ktoré akceptujú multisportku, hlavne jogu a vzdušnú akrobaciu. A vítala by som viac veganskych bistier, lebo teraz ich mám na Vinohradoch milión a budú mi chýbať sa budem musieť trepať na Letnú
Pracovné miesta pre zťp. Ale to chýba všade inak neviem. Možno nejaké normálnejšie potraviny, než ako Terno alebo Billa. Napr. taký Lidl keby bol hneď za rohom, by bola paráda.
mne velmi chyba nejake zdravsie stravovacie zariadenie v okoli nieco ako veglife,soupa,made with laf, kasa alebo proste daco na ten styl. to keby tu niekto otvoril,tak sa uz odtialto nikdy neodstahujem
@ladydoga@8 Prahu cením za to, koľko je tu rôznych cvičných pracovísk pre ZŤP. Sú tu cvičné pracoviská pre zrakovo aj sluchovo postihnutých, pre ľudí s duševnými ochoreniami, pre vozíčkarov
ale ono je hrozne náročná práca byť pracovný terapeut..
a čo by si chcela robiť? nie je možné si nájsť niečo, v čom ti tvoj hendikep nebude prekážať?
@bebekex@9 jj, v Bratislave je toho máličko, to máš pravdu.. ja keď som v BA, tak chodím do Foodstocku a do Balansu a tiež by som asi vítala niečo zdravšie.
@thunderstorm@11 vies o tom, ze bebekex vymenovala bistra, ktore su v Bratislave. Len nie kazdy ma cas ist na obed do centra, aj ked je ta Bratislava taka malicka
@thunderstorm@11 tak tam kde to ma zmysel,ze na okoli su korporaty,tak tam najdes dost... byvala som 4 roky na racku a tam bol aj veglife, aj soupa, dokonca aj svadby a kari ...dokonca 1-2 zastavky je possonium,kde su dalsie podobne stravovacie zariadenia, cize super...ale uz som sa odstahovala a fakt mi to chyba n
mne v prahe tiež chýbali nákupné strediská a aj normálne potraviny, albert bol záhul všetko bolo hroozne rozťahané. A veľmi dlho som hľadala iné papiernictvo, ako to na václaváku, ktoré by nevyzeralo, ako z komunizmu
@dz@20 Aj nemocnicu v DK? :o Však tam sme viezli a boli s mojou mamou, čo ju tuším operovali na štítnu žľazu. To ešte vtedy môj otec žil a odvtedy ho do roka už nebolo.
No a keď by som mal vymenovať, čo je dierou na trhu v mojom meste, tak to by sa jednoducho dalo charakterizovať, že by to malo byť veľké mesto, poprípade hlavné mesto, kde by sídlili všetky inštitúcie. Mňa totiž nebaví niekde cestovať, niečo niekam nosiť, pre niečo chodiť..
@dz@20 V NO nemocnicu nerušia lebo tam žiadna nieje V DK tiež nerušia celú nemocnicu, ale iba niektoré oddelenia tuším. A tie kilometre sú ošemetná vec, to môžu aj Hornooraváci pišťať že do DK to majú dalej ako do Trstenej. A pritom z DK to majú "na skok" do RK...
@willbebetter@33 aj ja ( som si povedala že do Waxu už nikdy nevkročim, naposledy stačilo, ta klientela čo tam chodí je hrozna a ten klub je celkovo príšerný… a naozaj neviem o žiadnom dobrom klube v BA, ešte Fuga je celkom fajn ale tam su akcie podľa mojho vkusu úplne minimálne…
v ucku to bolo o inom… každopádne som veeelmi vďačná, že som mala tu možnosť to zažiť a užiť si tam pomerne dosť veľa akcii zažila som tam najlepšie noci mojho života a ta dnb komunita bola iná ako teraz.
Teraz sa už ja cítim pomaly jak outsider na akciách
aha, ja už viem keď som žila v Brne, tak som chodila do hudobnej a zároveň som si u nich prenajímala skúšobňu, aby som mala kde cvičiť na bicie, keďže svoje zatiaľ nemám - toto mi v BA hrozne chýba a hrozne som na to naštvaná, že to tu nikto neurobil
@passerine@37 tomu ver, môj muž hrá na bicie a potrebuje sušobňu a v našom novom hoode je úplný pain nejakú nájsť fakt dúfam, že sa mu to čoskoro podarí, pretože on tie bicie úplne miluje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
v BA je všetko kúsok asi preto, že je taká maličká.. ale v Prahe je podľa mňa tiež všetko pohodlne dostupné.. Pavlák je podľa mňa úplne super lokalita.
a páčilo by sa mi na Bubeneči mať viac športovísk, ktoré akceptujú multisportku, hlavne jogu a vzdušnú akrobaciu. A vítala by som viac veganskych bistier, lebo teraz ich mám na Vinohradoch milión a budú mi chýbať sa budem musieť trepať na Letnú
ale ono je hrozne náročná práca byť pracovný terapeut..
a čo by si chcela robiť? nie je možné si nájsť niečo, v čom ti tvoj hendikep nebude prekážať?
jj, Albert je pain na som tu 5 rokov a nakupovala som v Alberte dokopy tak päťkrát xD
v ucku to bolo o inom… každopádne som veeelmi vďačná, že som mala tu možnosť to zažiť a užiť si tam pomerne dosť veľa akcii zažila som tam najlepšie noci mojho života a ta dnb komunita bola iná ako teraz.
Teraz sa už ja cítim pomaly jak outsider na akciách