na oddych a relax je najlepšia dedina, ľudia si vedia navzájom pomôcť, ale to sa môže obratiť aj proti Tebe. Ja chodím hlavne na dedinu oddychovať. Ale mesto má oveľa viac výhod, bližšie k práci, doprava, lepšie služby.. Takže aktívny život mesto, relax dedina.. Viac plusov má určite MESTO
Ako, mne vyhovuje, že bývam v meste, ale vypadnúť na pár dni na dedinu nie je zlé. Ked som bola cez leto u babky, aj s kamarátkou, bolo to skvelé. A hlavne, tam bolo vidno krásne nočnú oblohu, a v kľude sme mohli ležať na ceste, lebo nechodili žiadne autá .
pre mladších ľudí, ktorí potrebujú chodiť do práce alebo do školy, potrebujú sa zabaviť, ísť do kina, na nákupy, na kávu a podobne je určite lepšie mesto.
často aj v meste alebo jeho blízkosti je nejaká príroda, ktorá je na dedine jediné plus.
ale zato mínusov má dedina viac, nie sú tam často školy, takisto ak človek pracuje, tak za prácou musí dochádzať do mesta a takisto je to aj zo zábavou a kultúrou a službami, tiež v dedine nie sú alebo sú v obmedzenej miere.
ako pre koho zalezi na zaujmoch, konickoch, sposobe zivotneho stylu.. Mne osobne najviac vyhovuje male mesto, ale viem si predstavit zit aj na dedine, ale najlepsie takej, ktora je blizko mesta.
nechcela by som byvat na dedine uz len preto, ze mi nemusi ist po praci vecer autobus domov a ak nahodou ide a nestihnem ho (napr keby som robila casnicku a podnik je otvoreny kym je tam posledny zakaznik), mam po prdeli... musela by som mat auto a takto dochadzat...
ked uz dom, velkeho psa, tak uz mestsku cast, v ktorej sa nachadzaju rodinne domy, ale chodi tam MHD...
kks polka z vás si dedinu predstavuje ako keby to bola chatová oblasť bez elektriky a vody...
oveľa lepšia je dedina, decká sa viac osmelia, vedia čo je to hrať sa na ulici bez strachu, a nemusíte sa báť niekde ich pustiť von...a ak je blízko mesta tak no problemo...aj v dedine máte bary, športové areály, kino a ja neviem čo všetko..akurát že každý každého pozná...
mesto je samozrejme všetko blízko, ale aj tam musíte ísť busom z jedného konca na druhý...plus ten vzduch, hocijakí debili (to je aj v dedine), tŕpnuť čo sa vám kedy stane,..jako...v živote...jedine kdesi pekne na úplnom okraji mesta
Lebo ste ani jeden nespomenuli jeden velmy hnusný dôvod , prečo nie dedina ...
Hmm ..že relax ?
Na dedine žijem celý svôj krátky život a je to tu horšie ako v meste ..ovela...
Jeden kamoš mi raz vravel že mi závidí pretože som sa narodila na dedine a aj tu žijem , pretože Blava sa mu zhnusila pretože ledva víde von niekam do mesta , nejakým týpkom sa zdá nesympatický tak ho zbijú .
Vlastne v dedine je to tak isto len je väčšia pravdepodobnosť že ťa nájdu taký týpci .
..
Dalšia vec , klebety ...
Máš 14 rokov videš na ulicu z výstrihom uvidí ťa suseda ...
O týždeň si največšia kurva v dedine ... A to je len minimum ...
hej hej dediny su naj ako citam a preto vymieraju myslim vsak, ze obe maju svoje pozitiva a negativa tak asi ako vsetko. Osobne uprednostujem mesto, no na zaklade mojich zbohatlickych cielov predpokaldam, ze by som si vedel predstavit dom na dedine (niekde pri BA asi) a pracu z domu. Kedze mam rad prirodu dost ma to laka, alebo skor sa mi pacia male mesta, tie su take roztomile. Myslim vsak, ze je to vsetko o subjektivita a najviac ma rozosmieva, ked niekto zahlasi, ze chodi na VS a potom, ze chce ostat na dedine. Ach jaj, zivot vam ukaze spravny smer a vedzte, ze dedina to nebude (aspon na urcity cas)
kým som býval v meste nechýbalo mi dá sa povedať že nič, chcel som ísť von? išiel som, chcel som ísť do centra? išiel som....ale na dedine??? ste odkázaný na autobusy (ak nemáte auto) mesto je určite lepšie...ale nie bars veľké, blava sa mi nepáči...skôr žilina alebo košice či prešov...prípadne iné SNINA navždy
V podstate oboje majú svoje čaro, bývala som aj na dedine a teraz v meste. Mesto mi viac vyhovuje aj sociálne aj celkovo, ale to čaro dediny spojenie s prírodou mi niekedy chýba a vtedy vypadnem z mesta úplne.
Ešte, že to nie ej veľmi veľké mesto a koniec má hneď za rohom
tzv. satelitné mestá, či inak predmestie, tak ako to majú v amerických filmoch Mestský človek žijúci v akože dedinskom prostredí. ...aj tak, dom na samotke v horách 4ever
Každému vyhovuje niečo iné .... ked je už raz niekt ozvyknutý na život v meste potom je to už tažie prestahovať sa na dedinu ... ja som bývala aj tam aj tam ... na dedine sa každý pozná , je tam vačšíí klud . .ale v meste stretávaš každý den nových ľudí ale máš tam viacej obchodov a aj zhonu .. no aLe ja bývam v meste a nemenila by som
Nic proti dedine, ale poznam dost ludi, z ktorych to prostredie robi dost obmedzenych ludi. Samozrejme, nic proti dedincanom, nikoho nehadzem do jednoho vreca.
Pre každého je to indivualne...ten ,kto ma rad pokoj, ticho a klud, tak samozrejme dedinka Kedykolvek sa mozes prejst po ulici a nie je tam taky ruch a šum ako v tych vysratých presmradenych znecistenych mestach...slniečko potôčik lesík zverinec To je moje.
Mesto?? Ale to je subjektívny názor... či to či ono každopádne oboje má niečo do seba to je jak keby si porovnávala čo je lepšie: banán alebo broskyňa... frajerka je z mesta ja z dediny a každy si obháji to svoje a potom je tu filozofická stránka a stránka s pohľadu čoveka ... ja vás vidím... poniektorý už zívate uaaa že? No tak si chod ľahnuť a nezívaj mi tu!!
MOJA dedina - lebo si neviem predstaviť, žeby som v lete nemohla hocikedy sadnúť na terasu o 5 minút skočiť do bazéna, ptm sa učiť na lehátku Proste leháro ... v živote som nemala také povedané doma, že "A že do 10tej si doma !!" ... Lebo... Keď som na dedine u nás, mamke je jedno kedy prídem domov a keď som v meste - tak mám domov jeden spoj, alebo až ráno a na tom sa vždy dohodneme
... jediný zápor - mám debilné spoje - žiadne skoro ! ... Ale keďže nie je problém a autami u nás - až také mínus to nie je - AJ ja si už idem robiť vodičák - juhúúú - bojte sa !
Pretože keď idem po ulici, nestretávam neznáme individuá.
Pretože sa večer nebojím výjsť na ulicu.
Pretože najväčší zločin je páliť lístie, kým má suseda navešané prádlo. Pretože lesy a hory nie sú vzdialené hodiny a hodiny vlakom, busom či autom, ale za desať minút som uprostred lesa a civilizácia pískaj si. Pretože v meste zájdete do parku, kde majú prasiatka a kozičky za ohrádkou, zatiaľčo u nás sa zastavíte na lesnom chodníku a hľadíte na prechádzajúce stádo sŕn.
Pretože si ľahnem do trávy a vidím oblaky, nie výškové budovy, priemyselné komíny a ich svetlá.
Pretože náš dvor nemusím s nikým zdieľať.
Pretože mám nádherný výhľad z každého okna.
Pretože, keď sa budem nudiť, môžem pozorovať tých, čo sa nenudia.
Pretože keď mám mizernú náladu, môžem si prisvojiť jednu izbu a neobsadím tým polku bytu.
Pretože tu mám svojich miláčikov a tí sa nemusia nikde tlačiť. Pretože, ak by som mala veľkého psa, nemusel by sa tmoliť v mini byte. Pretože ma v noci nezobúdzajú záchranky a susedia hore, dole a vedľa.
Pretože cez plot môžem kecať so susedou.
Pre ľudí, ktorých poznám od detstva a ich starké videli rásť moju mamu a aj po 40 rokoch vedia, že môj otec naštval farára
Pre tú neskutočnú možnosť, vychutnať si ticho a nikam sa neponáhľať.
Pretože kam sa pozriem, všade sú kvety a čerstvá zeleň. Neskôr bude všetko farebné jeseňou a nakoniec budeme mať všetci zaradom chalúpky deduška Večerníčka. Naviac, ja mám 3 bielych psov Chudák Večerníček, 3 k 1.
Hej, a keď sa šmyknem na ľade, nebudú na mňa ľudia pozerať a čudovať sa ako môže niekto strácať čas padaním či byť taký nepodarený, že padne.
to zalezi od cloveka.. vela ludi dokaze zit na dedine a je uuplne spokojnych so sposobom zivota tam ale smrtkavruzovom by tak zosalela, proste ja potrebujem civilizaciu a moznosti realizovat sa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
ale na SK mesto.........neviem si predstaviť hoci len.........žiť v Budmericiach alebo tak
a Blava je dobrá, máme hlavné mesto, ktoré je primalé na vysokú zločinnosť, húfy neprispôsobivých imigrantov a záujem teroristov.......
celkom luxus, taká prerastená dedina polmiliónová
ale majstrovstvá asi narobia neporiadok..........čo už........
často aj v meste alebo jeho blízkosti je nejaká príroda, ktorá je na dedine jediné plus.
ale zato mínusov má dedina viac, nie sú tam často školy, takisto ak človek pracuje, tak za prácou musí dochádzať do mesta a takisto je to aj zo zábavou a kultúrou a službami, tiež v dedine nie sú alebo sú v obmedzenej miere.
K tomu auto a pre mna najlepsia kombinacia.
No skoda ze nerealna.
ked uz dom, velkeho psa, tak uz mestsku cast, v ktorej sa nachadzaju rodinne domy, ale chodi tam MHD...
oveľa lepšia je dedina, decká sa viac osmelia, vedia čo je to hrať sa na ulici bez strachu, a nemusíte sa báť niekde ich pustiť von...a ak je blízko mesta tak no problemo...aj v dedine máte bary, športové areály, kino a ja neviem čo všetko..akurát že každý každého pozná...
mesto je samozrejme všetko blízko, ale aj tam musíte ísť busom z jedného konca na druhý...plus ten vzduch, hocijakí debili (to je aj v dedine), tŕpnuť čo sa vám kedy stane,..jako...v živote...jedine kdesi pekne na úplnom okraji mesta
Lebo ste ani jeden nespomenuli jeden velmy hnusný dôvod , prečo nie dedina ...
Hmm ..že relax ?
Na dedine žijem celý svôj krátky život a je to tu horšie ako v meste ..ovela...
Jeden kamoš mi raz vravel že mi závidí pretože som sa narodila na dedine a aj tu žijem , pretože Blava sa mu zhnusila pretože ledva víde von niekam do mesta , nejakým týpkom sa zdá nesympatický tak ho zbijú .
Vlastne v dedine je to tak isto len je väčšia pravdepodobnosť že ťa nájdu taký týpci .
..
Dalšia vec , klebety ...
Máš 14 rokov videš na ulicu z výstrihom uvidí ťa suseda ...
O týždeň si največšia kurva v dedine ... A to je len minimum ...
Ešte, že to nie ej veľmi veľké mesto a koniec má hneď za rohom
Pretože stoka!
To na dedine proste nezažiješ
Mesto je pre mňa lepšie aj keď občas sa aj na dedine dá byť ale neviem si predstaviť že by som bol stále len na dedine
Ja zbožňujem nočný život, veľa ľudí, niekde kde to žije
Bože!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Najviac jeblé su tam tie decká (ak tam na nejaké natrafíte) ktoré maju nejaké poznámky pretože vidia 1x človeka...
... jediný zápor - mám debilné spoje - žiadne skoro ! ... Ale keďže nie je problém a autami u nás - až také mínus to nie je - AJ ja si už idem robiť vodičák - juhúúú - bojte sa !
Pretože sa večer nebojím výjsť na ulicu.
Pretože najväčší zločin je páliť lístie, kým má suseda navešané prádlo. Pretože lesy a hory nie sú vzdialené hodiny a hodiny vlakom, busom či autom, ale za desať minút som uprostred lesa a civilizácia pískaj si. Pretože v meste zájdete do parku, kde majú prasiatka a kozičky za ohrádkou, zatiaľčo u nás sa zastavíte na lesnom chodníku a hľadíte na prechádzajúce stádo sŕn.
Pretože si ľahnem do trávy a vidím oblaky, nie výškové budovy, priemyselné komíny a ich svetlá.
Pretože náš dvor nemusím s nikým zdieľať.
Pretože mám nádherný výhľad z každého okna.
Pretože, keď sa budem nudiť, môžem pozorovať tých, čo sa nenudia.
Pretože keď mám mizernú náladu, môžem si prisvojiť jednu izbu a neobsadím tým polku bytu.
Pretože tu mám svojich miláčikov a tí sa nemusia nikde tlačiť. Pretože, ak by som mala veľkého psa, nemusel by sa tmoliť v mini byte. Pretože ma v noci nezobúdzajú záchranky a susedia hore, dole a vedľa.
Pretože cez plot môžem kecať so susedou.
Pre ľudí, ktorých poznám od detstva a ich starké videli rásť moju mamu a aj po 40 rokoch vedia, že môj otec naštval farára
Pre tú neskutočnú možnosť, vychutnať si ticho a nikam sa neponáhľať.
Pretože kam sa pozriem, všade sú kvety a čerstvá zeleň. Neskôr bude všetko farebné jeseňou a nakoniec budeme mať všetci zaradom chalúpky deduška Večerníčka. Naviac, ja mám 3 bielych psov Chudák Večerníček, 3 k 1.
Hej, a keď sa šmyknem na ľade, nebudú na mňa ľudia pozerať a čudovať sa ako môže niekto strácať čas padaním či byť taký nepodarený, že padne.
Proste mi niekto pomôže na nohy.
Alebo niekomu pomôžem ja.
Je toho veľa? A to som ešte ani nezačala
Časy remeselnej výroby pominuli, takže prežijú manažéri z veľkomesta.
A kam chodia na víkendy, keď majú voľno a môžu skutočne žiť?
Za babkou, k mame...na dedinu.
Určite má mesto svoje obrovské výhody pre moderný štýl života, to nemôže nikto poprieť, ale tvrdiť, že je lepšie, len na základe počtu obyvateľov...?
a hlavne veľkomestá ako Viedeň
mesto - night life, work options, shopping
dedina - peace, nature and morning cockcrowing
ach mesto moje