Co je lepsie ? Preboha tak, to sa neda povedat...podla toho co chces! Na hotelovke to mas lahsie co sa tyka ucenia, ale zato to nemusi byt lepsie a hotelovka je tusim 5 rokov a chodia na rozne vylety a tak...ale s gymkom mas vacsie predpoklady prijatia na vysoku skolu
Hotelovka... bože ja tak strašne ľutujem že som išla na gym. OMG...
To s tým prijatím nie je absolútne pravda...nikto sa na VS nepozerá na to na akú školu kto chodil...pozerajú sa len na priemer a maturitné predmety...a keďže na gym. je všetko oveľa oveľa ťažšie...tak kým tomu učeniu nevenuješ maximum máš aj zlý priemer...za to na hotelovej budeš mať priemer určite dobrý a tým pádom väčšiu šancu že ťa zoberú na VS bez príjimačiek...
no ja idem na hotelovú akadémiu takže myslím, že asi moju radu budeš brať že je neobjektívna...
no myslím že lepšia je hotelovka ako ti to tu aj každý hovorí..a nie len kôli tomu že ja idem na ňu... gymnázium..to ti je vlastne na nič... ako tu povedala @mirage_a v @4 aj z hotelovej akdémie môžeš ísť na vysokú školu..lebo vlastne gymnázium je len prípravka na výšku...a zober si to tak... máš isté že určite tam chceš ísť a či budeš mať vôbec čas na to aby si si ju spravila? ale to je vlastne jedno...aj keby ideš na hotelovú akadémiu aj z nej sa ľahko dostaneš na výšku...
lenže ide tu aj o to...na hotelovej akadémii najprv si musíš prejsť všetkým čo robia aj na obyčajných učňovkách kuchári a čašníci... ja som to očakávala a sa to aj potvrdilo... keď som bola v utorok na zápise v Piešťanoch(tam je vraj hotelka najlepšia z celej republiky :p ) tam mi dali aj zozonam oblečenia na predmety že :technolgia prípravy pokrmov a technika obsluhy... a tam potrebuješ všetko čo majú mať čašníci a kuchári a všetko ešte možné...
a čo myslíš že je lepšie? toto sa nedá len tak porovnávať...to je lepšie pre každého to čo on chce...podľa toho čomu sa chce v budúcnosti venovať....treba to tak brať..hotelová akadémia je na prípravu pre riadiaceho pracovníka v hotelovom a gastronomickom manažmente... a gymnázium nemá žiadne zameranie všetko záleží od toho na akú výšku pôjdeš... a zober si to tak..ideš z gymnázia a nejdeš si robiť výšku...a i keď si drela na tom ťažkom gymnáziu nemáš vlastne nič :p
mala som taký istý problém... teraz som na gymku a niekedy veľmi ľutujem niektoré predmety ma vôbec nezaujímajú a ani sa im nechcem ďalej venovať. Vybrala som si ho pretože som si nebola istá čo by som šla študovať a teraz to viem už presne a ľutujem že nie som na hotelovke ale čo už... na druhej strane, vysoké školy berú skôr gymnázistov ako žiakov z iných škôl... nespravodlivé:/
HOtelovka jednoznačne....gymko je podľa mňa základná škola len s rozšírenejším učivom, majú jednu výhodu, gympľaci sú uprednostnovaní na skoro každej výške(čomu nerozumiem)...po skončení hotelovky môžeš ísť tak isto na výšku ako po skončení gymka...a aj kebyže si nešla si v niečom vyučená a ľahšie si nájdeš prácu
ja chodím na OA a som spokojný HA je dobrá len ťažká prax,ktorá nie každého baví! Gymko by som neradil nikomu...ak chces ist na vysku tak skor gymko..ale na gympli ta nenaucia nic..skoncis skolu a budes vediet velke H...budes vediet matiku,sj,jazyky a ine kraviny..ked ideš na HA bo napri.OA naučia ta niečo konkretne čo v buducnosti využiješ...na gymply ta len pripravia na vysku...
ja to beriem tak, že až vychodíš gymko a nepodarí sa ti dostať na výšku,alebo vôbec nechceš ísť na výšku ,tak s tou hoteloukou máš stále niečo, pretože máš v ruke nejaký ten odbor a môžeš robiť po škole. z gymn. jedine na vš, takže tak. akože pracovať môžeš aj po vychodení gymn.,ale to by si sa tam potom trepať ani nemala ,no ber podľa toho čo ťa baví
ja som si vyberala tiez medzi hotelovkou a gymplom (umelecký odbor)... rozhodla som sa pre gympel..som velmi rada tu na skole, nemenila by som ani za nič!!! bo na hotelovke sa nadries ako kon a tu na gymply aspon dostanes vseobecny prehlad o svete a tak.. je to obcas tazke ale da sa to prezit... (mam 2ojky a 3jkyy XD.. ale aj jednotkyy )
Chodim na Gymnázium Andreja Sládkoviča v BB a ak mas moznost ist som tak odporucaaaaam!!!
ak chces skutocne ŽIŤ tak hybaj sem.. GAS 4EVER!!! najlepsie roky zivota, same ujeby atd.. je tu riadny zverinec.. XD
HOTELOVKA, mne sa to potvrdil a co pocuvam o gymnaziach tak mam pocit ze to mame na hotelke vo vela veciach este tazsie,ale aspon budeme pripraveni do zivota, skusenosti a zazitky mas na hotelke zarucene a je to aj zaujimavejsie ako nudne gymnazium.Na vysku mozes ist bez problemov aj z hotelky to uz je na tebe ako s ana tu vysku pripravis,tu mas len tu vyhodu ze aj keby is navysku nesla, si zabezpecena do zivota rozhodni sa ako chces,ale radim hotelku
Hotelovka... Kedže nanu chodím môžem ti povedať že zážitky sú zaručené stuck_out_tongue:ríprava do života je super. Pracovať možeš aj popri škole. a Gympel uff necela by som ... Premna nič , bo musíš ísť na vysokú inak si nič.. a to sati na hotelovke nestane
gymnazium je fajn pokial si je clovek isty ze chce ist na vysoku skolu, ale hotelove skoly su vacsinou velke flakarne, a nestitia sa uplatkov ani zdaleka, zdieraju studentov ako sa da, ale pokial clovek chce nieco dosiahnut a venuje sa tomu tak je to dobra skola dozivota, da sa vela cestovat, naucia ta obracat sa a velmi mi to pomohlo aj co sa tyka jazykov....zialbohu profesorom pravdepodobne psychotesty robit nedavaju, inak by to mozno malo lepsiu uroven......na gymnazium by som urcite nesla ani keby mam druhu volbu....ak gymnaziium tak jedine bilingvalne
a k tym reakciam ze sa tazko dostava na skolu....samozrejme...je to presne o tom istom ako studium na strednej, ci sa snazis alebo mas v pazi....na vysoku sa dostane a s uspesnostou vystuduje clovek co sa tomu venuje a nie co caka ze mu vsetko padne z neba.......gymplakov kopukrat zo skol povyhadzuju a "podradny" z ucnovky skolu dokonci pravda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
To s tým prijatím nie je absolútne pravda...nikto sa na VS nepozerá na to na akú školu kto chodil...pozerajú sa len na priemer a maturitné predmety...a keďže na gym. je všetko oveľa oveľa ťažšie...tak kým tomu učeniu nevenuješ maximum máš aj zlý priemer...za to na hotelovej budeš mať priemer určite dobrý a tým pádom väčšiu šancu že ťa zoberú na VS bez príjimačiek...
gympel je podľa mňa na nič, nič špecifické nevyštuduješ
no myslím že lepšia je hotelovka ako ti to tu aj každý hovorí..a nie len kôli tomu že ja idem na ňu... gymnázium..to ti je vlastne na nič... ako tu povedala @mirage_a v @4 aj z hotelovej akdémie môžeš ísť na vysokú školu..lebo vlastne gymnázium je len prípravka na výšku...a zober si to tak... máš isté že určite tam chceš ísť a či budeš mať vôbec čas na to aby si si ju spravila? ale to je vlastne jedno...aj keby ideš na hotelovú akadémiu aj z nej sa ľahko dostaneš na výšku...
lenže ide tu aj o to...na hotelovej akadémii najprv si musíš prejsť všetkým čo robia aj na obyčajných učňovkách kuchári a čašníci... ja som to očakávala a sa to aj potvrdilo... keď som bola v utorok na zápise v Piešťanoch(tam je vraj hotelka najlepšia z celej republiky :p ) tam mi dali aj zozonam oblečenia na predmety že :technolgia prípravy pokrmov a technika obsluhy... a tam potrebuješ všetko čo majú mať čašníci a kuchári a všetko ešte možné...
a čo myslíš že je lepšie? toto sa nedá len tak porovnávať...to je lepšie pre každého to čo on chce...podľa toho čomu sa chce v budúcnosti venovať....treba to tak brať..hotelová akadémia je na prípravu pre riadiaceho pracovníka v hotelovom a gastronomickom manažmente... a gymnázium nemá žiadne zameranie všetko záleží od toho na akú výšku pôjdeš... a zober si to tak..ideš z gymnázia a nejdeš si robiť výšku...a i keď si drela na tom ťažkom gymnáziu nemáš vlastne nič :p
a k teme ...ja si myslim ze jednoznacne hotelka..pre dovody ktore uz boli spominane...ale ja do toho moc nemozem hovorit....
gymnazium - len rozsirena zakladna skola??
to znie pekne jednoducho xP
ludia co na zakladnej mali same 1 musia makat aby ich mali aj na gymku...
a sice.. ludia co na zakladke mali dvojecky trojecky mozu mat na niektorych hotelovkach same 1 ked sa len zacnu pozerat do knih....
sice neni skola ako skola...
ale ked chces makat.. a si si 100% ista tym, ze chces potom dalej studovat na VS
urcite gymnazium x)
Chodim na Gymnázium Andreja Sládkoviča v BB a ak mas moznost ist som tak odporucaaaaam!!!
ak chces skutocne ŽIŤ tak hybaj sem.. GAS 4EVER!!! najlepsie roky zivota, same ujeby atd.. je tu riadny zverinec.. XD
JEDNOZNACNE GYMPEL!!!!!!
Takže HOTELOVKA
Preboha ty si riadne nadupana z hotelky,potom daj vediet vazne za rok,,,,,uvidis ze vsetko co si tu napisala su zvasty....
a k tym reakciam ze sa tazko dostava na skolu....samozrejme...je to presne o tom istom ako studium na strednej, ci sa snazis alebo mas v pazi....na vysoku sa dostane a s uspesnostou vystuduje clovek co sa tomu venuje a nie co caka ze mu vsetko padne z neba.......gymplakov kopukrat zo skol povyhadzuju a "podradny" z ucnovky skolu dokonci pravda