Chcem si kúpiť niejakú doplnkovú výživu a rozhodujem sa medzi kreatínom alebo aminokyselinami čo je podla vás lepšie na to aby som hlavne nabral silu a pri tom aj nabral niejaký ten objem? A čo s tých dvoch je zdravšie? Prosím poradte mi. Ďakujem
@hieronym kamo tak ty si iny!!!asi sa tomu nerozumies jak vidim...skusim vlastnymy slovamy..mozem?aminokyseliny (aminače) su vlastne bielkoviny..hydrolizat bielkoviny...bielkovinu mas concentrat (take hrubsie) potom izolat (take jemnejsie lepsie vstrebatelne) a hydrolyzat (to je uz bielkovina rozlozena na aminkyseliny)..tie mas esencialne ( aminokyseliny si telo nevie samo syntetizovať=Pre človeka sú esenciálne valín(BCAA), leucín(BCAA), izoleucín(BCAA), fenylalanín) a neesencialne (vsetky ostatne alanin, asparagin, cystein, glutamin, glycin, histidin (esenciálny je pre deti), karnitin, prolin, serin, tyrosin. )ZHRUBA!!!! a aminace su vhodne skorej v rysovacke (v diete) lebo nemaju zbytocne sacharidy (preto su aminace vecsinou v kapsliach alebo tabletach) ako napriklad izolat alebo koncentrat bielkoviny napriklad akykolvek protein ma urcite aj nejake sacharidy aj ked malo ale ma a to v diete nemoze byt!cize aminace su bielkoviny ako kazde ine len su oddelené od zbytocnych sacharidov a zakoncentrovane v tabletkach..CO TO KURWA ZNAMENA???v tvojom pripade nic...tebe ako zaciatocnikovi (pochybujem ze si profik) staci akykolvek protein (protein=bielkoviny=aminace) alebo nejaky gainer (protein s vecsim podielom sacharidov=cukrov na priberanie svalov a aj tuku optimalnejsie=DO OBJEMOVKY) protein ma napr 80g bielkovin na 100gramov a 20 gramov sacharidov a aj menej okolo 5g....GAINER ma napr.50g bielkovin a 50g sacharidov...alebo aj viac sacharidov a menej bielkovin na 100g ...okolo 70g najviac tusim..ale ja viac no to je zbytocne...mozes to kombinovat...protak rano po obede a protak po treningu a na noc (casein=pomala bielkovina,vstrebanie okolo 6-8hodin,srvatka-mliecny protein (whey) je rychly vstrebanim okolo 30.45minut,vajecny=pomalsi okolo 3hodin) cize tak..kreatin je (use wikipedia) Kreatín (C4H9N3O2) je organická kyselina, ktorá o. i. prispieva u stavovcov k zásobovaniu svalov energiou. Až 95 % sa ho nachádza v kostrových svaloch. Syntetizuje sa v obličkách, pečeni a podžalúdkovej žľaze z troch aminokyselín (arginínu, glycínu a metionínu) [1] Vyskytuje sa v tele vo voľnej a fosforylovanej forme. kreatin monohydrat je zakladna forma a najstarsia kreatinu a viaze vodu aj mimo svalovich buniek (takzv.zavodnenie) co je vhodne do objemovky no jemne skodlive na oblicky kedze zadrzujes viac vody...podporuje silove vykony a ma vyborne regeneracne vlastnosti...mas aj novsie formy ako KREA-GENIC,KRE-ALKALYN,KREATIN ETHYL ESTER atd...to su formy ktore neviazu vodu a podporuju skorej rast svalov regeneraciu a cisty silovy vykon...dufam ze som pomohol... ale odporucam ty kombinaciu gainer (to je otazka stravy-ak dokazes denne jest aj 5-6 krat velke jedla je ty gaiuner na nic a zbytocne stlsnes-gainer je ako instantna nahrada stravy s vyssim podielom sacharidov cize si z neho najedeny a plny z toho logicky vyplyva ze pred treningom asi tazko s plnym zaludkom cizte rano a pocas dna aj2-3krat) po treningu protein 80% srvatku a na vecer tiez..kreatin monohydrat mozes dat to nie je otazka jedla a davkovanie MONOHYDRATU 5g rano....5gpred treningom.....5gpo treningu a 5 g vecer....po dobu tyzdna (nasicovacia faza) a po tyzdny len 5g pred a po cviceni....otazka jedla znamena AK CHCES NABRAT ZVYS KALORICKY PRIJEM=ŽER,ŽER,ŽER,ŽER,ŽER,ŽER,ŽER,ŽER, AK NEDOKAZES ZRAT TAK GAINER A JEDLO A GAINER A JEDLO....ATD...A KED CHCES SCHUDNUT NAOPAK..UBER Z KALORI...MENEJ JEDZ A VAC VYDAVAJ ENERGIE...PRIJMAS ENERGIU A NEVYDAVAS JU = PRIBERANIE...NEPRIMAS ENERGIU ALE VYDAVAS JU (POHYBOM,KARDIOM ATD...) =CHUDNES..CHAPES?keby este daco napis TS...alebo jak stes...a ozaj..aminace teda mozes davat aj po treningu lebo je to rychlkejsie vstrebatelne ako izolat alebo akykolvek protein lebo aminace su najrychlejsie forma vstrebatelnosti no aj tak newes kolko telo prijme a ty nespoznas rozdiel medzi bielkovinou z aminacov a bielkovinov z proteinu...nerozoznas!!!!! @mm47 suhlasim uplne!!!! @nobile vyznas sa!! suhlasim!aj ked ja aminace chrumem cely den ale je to teoreticky zbytocne drahy moc ked nerysujem ale ako kvalitny zdroij bielkovin si to dobrajem kazdy den...dokopy asi 36gramov len z tabletkovych aminacov co znamena 36 tabliet za den jedna ma gram... @v3nty tak tak! ale totáalne!!! mna sa vecsinou pytaju ludia aky je rozdiel medzi whey isolat a whey concentrate ale to sa da pochopyt ale toto?????
@8 ak niekto nevie co je syntetizacia to je to ze si ich telo nevie samo vyrobit...ale haluz je na tom ze z ktorej kolvek bcaa-cky si telo dokaze vyrobit akukolvek inu aminokysleinu...inac SORRY ZA CHYBY A TAK..MAM PICI...JEBTE NA TO A NERISTE TO..TAKY SOM A TAKY BUDEM mam pravo jebat na to ked kazdy jebe na mna
@mm47 dovolim si nesuhlasit hovorim z vlastnej skusenosti a z toho ze tie veci predavam uz asi rok...gainer je instantna nahrada stravy...strava vprasku...bud priberes tak ze kalorie zozeres v strave alebo ked newes vela krat za den jest tak vipijes gainer..je to jednoduchsie ako tlacit furt nieco ked chces nabrat...ja som ho zral kazdy den po dobu 2 mesiacov 3krat denne a ked nefungovalo az5 krat za den spolu s 4jedlamy a co??NIC!!nic som nepribral (mozno klamem jedno alebo pol kila ano ale inac nic) cize z toho vyplyva ze KUREVSKY ZALEZI NA METABILZME..ja osobne mozem zrat jak chcem co chcem a garantujem ty ze tuk nepriberem..proste moj gen.kod nepusti...od 14 aktivne cvicim s prestavkamy sem tam zerem vsetky mozne doplnky...som po 2 sypackach a vidis ako vyzeram..iny by uz bol jak prasa ale haluz je ze genetika si vzdy telo vrati k optimalite a zakladu s daným metabolizmom...sypackou (hormonmy) metabolizmus zmenis a zvysis si umelo testosteron (ktory sa ty prirodzene tvori) a za mesiac dva si zrazu napr.o12kilo tzasi a le do roka az nebudes sypat alebo sa udrzovat si naspet kde predtym..genetika si svoje vyziada..a nikdy aj tak newes kolko bielkovin a sacharidov si telo vezme a prijme ich..aj to musis tu bielkovinu nejak dostat do svalovej bunky aby aminokyseliny splnili ulohu..anabolizovat (podporit rast) svalovej bunky!!!2banany su len duzina a nekvalitne sacharidy no v gaineroch mas maltodextrin,isomaltulosu,dextrosu fruktozu cize ovela lespie vstrebatelne sacharidy plus aj bielkoviny v nom mas takze lespie ako 2 banany...a laicky..mne pripada ze moje telo si z gainerov bere len bielkoviny a cukry ako by uplne spalilo (co ma vyhdou ze nebudem len tak lahko tlsty) no nevyhoda ze nebudem nikdy velky ale taky vyrysovanejsi...ked tu energiu z neho spali a vyuzije pomocou treningu a doplnkov bielkoviny z neho zrcite nemoze stlsnut...dufam ze som ta presvedcil stalo ma vela bolesti chrbta co som to napisal na to mnotebooku mam na picu stolicku
@malcharek Prvou vetou si to zabil , naco mi je nico za 30e ked jest mozem zadarmo, teda skoro....
Na kazdeho to posobi inak , ty mas stastie velke podla mna , bral by som taky efekt keby to malo , sam to vidim na kamaratovi ako sa furt stazuje na brucho
@mm47 sak ako hovorim to je optimalne..preco my jeden tvrdi ze kreagenic (lepsi kreatin) 150capsul za 58€ mu neslape a pride druhy a povie ze snim je viac ako nadmieru spokojny a kupi si tri balenia??leb oje kazdy iny..to ze mas negativne ksusenosti neznamena ze on by nepribral kvalitnu hmotu cukry z neho spali pocas trening ualebo pocas dna a bielkoviny jeho telo vyuzije na vystavbu a regeneraciu svalov??to nemozes posudit hned a odsudiot to ze gainer=tuk a tlstota.....to je relativne pre kazdeho jedinca na svete..newes ako sa tvoje telo na to zachova..a kvalitny gainer u nas v obchode s dobrym podielom boelkovin a sacharidov (ziadne precukrene kokotiny nestoji pod 50€...okolo 60-70€ a to by som ani sam nedaval...gainer arginin kreatin a aminace su pre mna idealne kombinacia aj ked v poslednom pol roku bez gainera....aminace protak arginin-alfa-keto-glutarat (lepsi arginin-aminokysleina=kusok bielkoviny!) a nejaky ten predtreningovy booster...staci...
@mm47 kamo ja som do seba ine veci nahadzal co sa tyka tychto veci a mozes my verit ked ty toto vravim...nemam dovod kalamt alebo si vymyslat..keby to mam pici tak si nelamem krize pri kompe a pri takych dlhych odpovediach...snazim sa to vysvetlit ako kazdemu odvtedy co ked sa ma niekto v obchode opytal ci moze jeho syn(15!) jest protein a ci nahodou nebude mat z toho pecenove testy (vidiet ze jeho odcinko si vela odsipal no zrejme o strukture jedla a zlozenia celkovo doplnkov alebo stravy nema moc sajnu,no skratka kokot)..to jak keby sa ma opyta ci moze jest este o dve kuracie prsia s troskou ryze jest denne naviac (len to ma v prasku)....nic ine v tom neni..ziadna veda...a gainer je skor nie ako kurace prsa ale ako dva-tri hambace..preto z toho stlsnes no ked mas dobry trening a metabolizmus a nejake spalovace tie tuky a kalorie zjedla ta trapit nemusia lebo vies ze z jedla vyuzijes len to co chces a potrebujes...
@mm47 sak to s tym jedlom sa snazim aj ja jemu vysvetlit..ked !!!DOKAZES!!! jest 5-6 krat za den vecsie porsie alebo jedla z idealnym zlozenim (ryby,kuracie atd...) tak mu je gainer na dve veci...na nic a na hovno...no ak nedokaze jest za den viac ako 3-4 krat a nepribera musi navysit kaloricky prijem nie jedlom (kedze nedokaze!!!!)ale gainerom .jedlo v prasku=zhruba...)
@0 a ze co je zdravsie??no aminace (ak si cital moju odpoved,co by si teda mal) su najcistejsou formou bielkoviny..takzvany hydrolyzat bielkoviny cize su asi tak skodlive a tak nezdrane ako keby ty dam za taku debilmnu otazku facku ta by bola zdrava!!aminace=rozstiepene bielkoviny...si predstav bielkovinu ako gulicku a ked ju rozjebem tak sa rozpadne na dalsich asi 20 malych gulieciek=amynokiselin...chapes?againer je bielkoviny z cukramy cize asi je tiez toxicka alebo nezdrava že? kamo USE GOOGLE BEFORE YOU ASK DUMB QUESTION
@mm47 jaka blbost?..asi sa tomu nerozumies...poradil som mu co si ma z toho vybrat, ci kreatin alebo aminokyseliny...aminokyseliny su mu tak na velke hovno, ked zacina, cize kreatin.. :/
@v3nty tak uvazuje kazdy normalny clovek ktory chce usetrit a ma to zhruba to iste astaci mu to..no maltodextrin a glukoza + protak urcite nebude take rozpustne a nebude mat taku chut a konzistenciu ako napr.meha mass 4000...preto je to predrazene...rozdiely medzi tymyto vyrobkamy su minimalne v zlozeni (aky je rozdiel medzi srvatkovym 80% protakom os weidera a 80% srvatkou od ofirmy olimp??) no kurevske rozdiely v chuti konzistenci a rozpustnosti...no napriklad v gaineroch nemas len maltu..mas tam pouzite rozne monosacharidy,polysacharidy alebo sacharidy napriklad mas viaczlozkovy gainer maltodextrin,fruktoza dextroza a aj proteiny...predrazene to je prave preto ze doma si take chutne a viaczlozkove veci skratka nenamiesas ale vies si vyrobit podobne co tay staci..ako si napisal...
@v3nty sak ja ty to neberiem len ty hovorim ze cena je umerna kvalite..aj glukoza a malta splni s protakom svoje poslanie no niekot to chce mat komplexne amat to v kope (co gainer ponuka) a rad si to zaplati...ja som tiez bol na tvarohu mlieku a tak dalej a kreatin som sipal do huby a zabijal vodou no uz mam viac panzei ako inokedy a mozem si to dovolit...
@v3nty ja len nechapem ze ako moze neikto setrit na strave ked chce mat svaly..piatok nesetri nikto ked sa ide rozjebat do krmy volade no tu ano??to je divne podla mna a zvratene..no to je svet
@malcharek asi preto že su to študenti a od sponzorov nedostavajú tolko vela. A sponzoruje ich stilmass a ten dodava (dodaval) len maltu a glukozu a proták CMF dost vov elkých množstvách A ten rozdiel tam podla mna neni žiadny (ani podla nich ) Kreatín berú tiež iba klasický monohydrát , jeden dokonca vzivote kreatin nemal Peniaze co si zarobia a maju od rodicov zato si kupia stravu klasickú
@v3nty no sak to by mal pochopit aj tento cgalan co to forum zalozil...ked dokazem stravou zozrat 2-3g bielkovin na kilo vahy tak netreba vymyslet ziaden gainer ani protak ani aminace..len drahy mč zbytocne pokial nesutazi alebo nema sportovy ciel...kreatin je o inom...to moze aj to pomoze no mal by z prvoti ked zacina (zacina=sudim to podla toho aku otazko polozil) staci zrat a zrat zrat a cvicit a hlavne regenerovat a ne valit na bicaky 20x20 seri jak pozeram v posilkach a cinkarnahc po slovensku sak to je chore...najemnsi sval na tele a daju si 5 cvikov a milion serii a na chrbat a stehna (co ani vela ludi nohy necvicia) co su najvecie svaly na tele daju 5 serii a ide domov..des a hruza!trening
@mm47 ano zjavne sa vyznam omg!.....mna nezaujima ci zacina, chcel poradit, co si ma z toho kupit...a kreatin je dobry naz aciatok tiez, pretoze monohydrat ta aj zavodnuje..spoluziak zacacl cvicit a hned dal aj kreati na za par mesiacov uctihodne nabral..takze
Ja by som dal kreatin od 18 , az sa mi chce srať z tych sprostych pubertakov co zacnu cvicit , nevedia ani techniku , nevedia nic a hned si jebu kreatin aby mohli za 2 mesiace machrovat pred babami.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
V podstate kym nejdes solidnu rysovacku, su ti aminace zbytocne extrea kupovat...
Najprv normalne cvic tak rok a potom tu pis picoviny
Picovina za 30ur , radsej si dam 2 banany.
Na kazdeho to posobi inak , ty mas stastie velke podla mna , bral by som taky efekt keby to malo , sam to vidim na kamaratovi ako sa furt stazuje na brucho
Kreatin sa viaže už na zvniknutý svalový glykolen čiže v začiatkoch je velká škoda ho použiť
Príde o pekný efekt po 2rokoch cvicenia
tým myslím že teraz tlací 50kg a s kreatinom dá za 2mesiace 55kg
Po roku by tlacil 110 a za 2-3mesiace by dal 120 -130
Viac vybudovaného svalstva avcsí ucinok ...
@malcharek gainer je fajn vec ale nekupoval by som ho (predražené jak pica) radsej maltu + glukozu a nejaký proták mám 5kilo za cenu 2kg ;.P
Už som aj kreatin žral nasucho
Mimochodom amino maju vyznam , napriklad clovek nie je unaveny , ma viac sily.
A o zdravi tak to snad netreba hovorit ze kreatin je najnebezpecnejsi spomedzi beznych doplnkov
.
Ja som pocul ze pepek namornik ma pol metrove predlaktie zo spenatu , to je asi nieco na sposob toho ze spoluziak nabral...
Nech nebral je to trapne si hned davat kreatin
Dik radsej naberem najprv pomalsie seriozny zaklad ako naberat vodu a tesi sa ze som nejaky hnusny bulo.
Zaujimalo by ma kolko mas odcvicene
skoro rok
Ja by som dal kreatin od 18 , az sa mi chce srať z tych sprostych pubertakov co zacnu cvicit , nevedia ani techniku , nevedia nic a hned si jebu kreatin aby mohli za 2 mesiace machrovat pred babami.
Schvalne kolko meria , kolko vazi?