Dlho som mal XP,jedina vec co ma sralo na XP bolo malé FPS v hrách,potom som si dal windows 7 64 bit,FPS v hrách to bolo lepšie ale ten windows bol idiotský,vela aplikacii nešlo,problem z rozlišením atd,teraz mám Windows Vista Ultimate 32-64bit a zatial maximalna spokojnosť,fps v hrách ovela vyššie,a idu aj stare aplikácie
@pernik tak takému zarytému microsofťákovi ako si ty by som odporučil lindows, alebo ubunthu. Dokonca pri lindowse ani nerozornáš, či je spustený win7, alebo linux
Síce spoznáš... všetko je rýchlejšie a stabilnejšie
no co ja viem ako bracho ma vistu a nestazuje sa, teda v niecom je to dobre a v nieocm ne, a ja mam w7 a teda co je tu asi najblbsia vec co som sa cudovala ze taku primitivnu vec tu nenastavili,co je aj na neviem akom pozadu windovse ze sa neda zmenit pozadie na ploche
@diablo7 - ao ja viem ako na nastavuje pozadie na pc, a neviem ake personalize myslis, ale ked kliknem pravym na plochu v moznostiach tam nic take nie je a ked mi to povedal ten predajca ze sa to neda ,co on sa teda v tom lepsie vyzna jak ja tak sa to asi neda, a aj som to volakde citala ze to nejde, no neviem teda mozno sa to dakym sposobom da
@hov ädo minule bol na itnews test rychlosti windows 7 a ubuntu 10.04 tusim (tie testy robia aj zachranicne portaly). hadaj co bolo rychlejsie poradim ti. lunex to nebol...
Lunex odkedy sa zacal masivne okienkovat, tak to posral aj v serverovej aj desktop sfere. Na serveroch sa instaluje uz len preto, ze je primitivny a dokaze ho rozbehat aj cvicena opica. No ficurami napriklad oproti solarisu zaostava na plnej ciare.
No a na desktopoch radsej riesia UI, ako by mali poriesit zabugovany kernel a predovsetkym ACPI. Vydrz baterky na hovno, uspavanie laptopu pomale, prebudzanie este pomalsie atd atd..
U mna momentalne jednoznacna volba Windows 7. Uz len aby tu boli nativne virtualne plochy a nad inym systemom uz nemam dovod premyslat.
@hov ädo Ja vôbec nie som zarytý microsofťák, mňa tieto veci vôbec neberú, no musíš uznať, že linux a iné tieto operačné systémy proste nie sú pre obyčajných ľudí, ktorí potrebujú PC len na zábavu, filmy, sem tam na prácu.
Windows, je pre normálnych ľudí najjednoduchší, najľahšie dostupný, najrožšírenejší, spustí sa na ňom všetko, čo sa o Linuxe povedať nedá, polovica hier tam nejde etc...
@diablo7 - lenze ja ho mam a nemozem, nevim ci to je aj tym aky mam notebook alebo ,co ale tak mi teda napis jak to menis, ale ne to co si mi predtym ze mam dat prave tlacitko a nejaky ony personalize ,ci co lebo to tam vobec nemam a uz aj bracho to neviem ako vselijako skusal a nejde to
7 je pre každého ideálna... síce keď som to mal tak bol zázrak ak mi našlo dvd-mechaniku... ale stále fičím na viste pri mne je chúďa tak došahaná, že to vyzerá fajne
Ja viem že niektore programy bolo problem spustit na win7 kedze nebola na to 7 este pripravena, ale na viste islo vsetko v pohode...tak teraz neviem, dam si 7 a nespustim nejaky program ktory potrebujem, alebo ostanem pri viste,hoci neni moc dobra ale mam istotu ze mi vsetko pojde....?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
A stále mám XPčko, navyše som to mala originál v kompe, keď sa kupoval.
čokoľvek je lepšie ako microsoft.
Jednoznačne 7čka, menšie hw nároky, menej chýb etc.
Síce spoznáš... všetko je rýchlejšie a stabilnejšie
A inak k téme XP klasika
Lunex odkedy sa zacal masivne okienkovat, tak to posral aj v serverovej aj desktop sfere. Na serveroch sa instaluje uz len preto, ze je primitivny a dokaze ho rozbehat aj cvicena opica. No ficurami napriklad oproti solarisu zaostava na plnej ciare.
No a na desktopoch radsej riesia UI, ako by mali poriesit zabugovany kernel a predovsetkym ACPI. Vydrz baterky na hovno, uspavanie laptopu pomale, prebudzanie este pomalsie atd atd..
U mna momentalne jednoznacna volba Windows 7. Uz len aby tu boli nativne virtualne plochy a nad inym systemom uz nemam dovod premyslat.
Windows, je pre normálnych ľudí najjednoduchší, najľahšie dostupný, najrožšírenejší, spustí sa na ňom všetko, čo sa o Linuxe povedať nedá, polovica hier tam nejde etc...