Týkajte sa literatúry, filmov, hudby, umenia, bežných vecí, ktoré dennodenne používate. Kde je hranica medzi brakom a umením? Cítite rozdiel medzi gýčom a brakom?
Od gycu sa lisi tym, ze gyc vzbudzuje ... nadnesenu formu reality (muchotravka s rovnomernymi bielymi bodkami, aku vidime v rozpravkach ) zahradny trpazlik so skeriacim sa usmevom.... gyc sa zda mily a zlaty vsetkym detom a slabomyselnejsim ludom (je mi fuk koho som prave urazil)
Brak.... nema ucel ani umelecky, ani komercny.
Gyc .... ten sa nejak tvari a jeho ucel je hlavne komercny.
za brak považijem celú dnešnú popovú scénu, nekonečné americké dojáky ako napr. glee, telenovely... a gýč, za gýč považujem niečo nevkusné, vačšina oblečenia čo sa dnes nosí je gýčová
@cjubou takže to môžme zhodnotiť tak, že ľudia diktujú, čo sa bude tlačiť, nahrávať, nosiť, a bohužiaľ, väčšina, teda ten hlavný prúd nevie odlíšiť kvalitu od braku, resp., nechce sa im toľko uvažovať a rozjímať, preto hľadajú umenie v jednoduchosti, stereotype, tuctovosti a gýči?
tak nejak, alebo umenie ani nehľadajú a len príjmajú to čo prichádza, prípadne sa stane, že ak vznikne čosi zaujímavé, začne sa to kopírovať, až je z toho časom gýč, napodobňovať či parodovať a vzniká brak
brak - niečo čo sa tvári ako umenie alebo vyhlasuje za umenie, ale nemá to absolútne žiadnu umeleckú hodnotu
gýč - umenie, ktoré má niektoré črty tak prehnané/extrapolované, že nemajú žiadnu umeleckú hodnotu, čiže sú brakové, ale stále má iné črty ktoré umeleckú hodnotu majú.
gýč v pozitívnom zmysle slova - umenie kde sú niektoré črty tak prehnané, že sú na prvý pohľad nevkusné, ale keď k tomu človek pridá trochu nadhľadu tak majú svoj význam (film Moulin Rouge napríklad)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Od gycu sa lisi tym, ze gyc vzbudzuje ... nadnesenu formu reality (muchotravka s rovnomernymi bielymi bodkami, aku vidime v rozpravkach ) zahradny trpazlik so skeriacim sa usmevom.... gyc sa zda mily a zlaty vsetkym detom a slabomyselnejsim ludom (je mi fuk koho som prave urazil)
Brak.... nema ucel ani umelecky, ani komercny.
Gyc .... ten sa nejak tvari a jeho ucel je hlavne komercny.
Z filmov je to vsetko od Pixaru
gýče- bociany, trpaslíky na záhrade, sošky jeleňov alebo rýb, totálny nevkus
brak- filmy o zombíkoch a ja neviem aké debiliny, alebo totálne nezmyselné knihy o ničom...
čo takto
gýč sa nemusí pokúšať a má účel
brak sa pokúša mať účel, ale nemá
môže byť
ale čím to je, že braky vlastne ovládajú masy?
lebo masy nevedia, alebo aj nechcú rozlišovať podľa kvality, resp. kvalitných vecí sa produkuje menej ako braku
tak nejak, alebo umenie ani nehľadajú a len príjmajú to čo prichádza, prípadne sa stane, že ak vznikne čosi zaujímavé, začne sa to kopírovať, až je z toho časom gýč, napodobňovať či parodovať a vzniká brak
gýč - umenie, ktoré má niektoré črty tak prehnané/extrapolované, že nemajú žiadnu umeleckú hodnotu, čiže sú brakové, ale stále má iné črty ktoré umeleckú hodnotu majú.
gýč v pozitívnom zmysle slova - umenie kde sú niektoré črty tak prehnané, že sú na prvý pohľad nevkusné, ale keď k tomu človek pridá trochu nadhľadu tak majú svoj význam (film Moulin Rouge napríklad)
Keby si poznala len Rytmusa , tak ho mas za skveleho spevaka , lebo si nikdy nepocula nic lepsie...
Masy sa uspokoja s tym , co im narazi do hlavy ako prve a ostatnemu uz nedaju sancu.
Kolko ludi by si oblubilo knihy, keby sa im chcela nejaka otvorit......
Sam patrim k ludom, ktori si do 16-tich mysleli, ze knihy su picovina a teraz ich mam trojcifernu zbierku.
Jednoducho povedane
Brak ma lepsi marketing, tym padom kvalita sa menej dostava '' k slovu''
Nieco co je obdivovane masou ludi nemozeme nazvat brakom, brak je nepouzitelny na nic.
Brak je, ked napises pribeh, ktory nikto nedocita do konca, nikoho nezaujime , nikoho neoslovi...napriklad.