dobre nejdem to ani čítať celé stačil mi začiatok a otázka na konci.... Nemam rád keď niekto mudruje o takejto fakt, že pičovine... ak musíš riešiť čo je to priateľ na fb a v realite a automaticky si to neuvedomuješ tak to máš aj ty solídne dokrútené v hlave... (a super, že si to postol na fb)
Priateľ (ženský rod priateľka) alebo neformálnejšie kamarát(ka) alebo staršie druh (družka) je človek, s ktorým niekoho spája medziľudský, medziosobnostný vzťah náklonnosti, vzájomného porozumenia, dôvery a podobne.
Krista tak načo s takými si? Tak ich pošli pičom ak ti to vadí, niektorý kamaráti sú dobrý tak na chlastanie, iný aj na pozhováranie a podržanie a iný sú zas ako rodina. Máš hádam dosť rokov podľa mňa aby si takéto veci vedel rozlíšiť a nečakať zázraky od krčmových kumpánov zo dvora.
No, na fb mám 451 priateľov, ale všetci sú zo školy, z bývalej školy a súrodenci a rodina. Sú to priatelia, pretože sú pre mňa ochotní urobiť všetko ak im napíšem. Slovo priateľ je podľa mňa ten človek, ktorý neopúšťa. Dokonca priateľ je viac ako kamarát. Zatiaľ čo kamarátov máme veľa, priateľov si vyberáme.
@veronka97 dobrý fb život toto 451 priateľov aha tak to sa ti ešte veľa v živote nestalo ak si myslíš že všetcí tí 451 sú pravý. Otvor oči dievča, pravých máš maximálne tak 10 aj to preháňam
Načo mať 500 priateľov, ak ani jeden z nich nieje tvojim skutočným priateľom? Radšej mať 5 (možno je to smiešne niekomu), ale je to tak...Určite niesi sám len ľudia čo ich tam majú 1000 si pridávajú hocikoho...Ja by som si na tvojom mieste zmazala FB a trošku vzniesla do reality a nie do života sociálnych sietí!
priatel je možno práve to čo nemáš, máš kamaratov. priatel je niekto koho poznáš a kto pozná teba do hlbky, komu môžeš povedať hocičo bez strachu z následkou, pomôže aj ked urobíš podla neho hlúposť bude stáť pri tebe a vytkne ti chyby no diplomaticky. to je podla mna priatel(/ka)
medzi priatelmi je vzajomná dôvera, ale je možné že ty veríš ludom viac ako by si mal a potom si takto sklamaný .. pretried si ich, bude ti lepšie.
taketo puto vzniká pomaly, od pohodových prijemne strávených chvíl vonku, pri nákupoch, hrách, alebo hocikde cez toto pomahanie v ťažkých chvílach, ked sa niekomu zveríš a dotyčný ťa nesklame. alebo naopak, ty zbadáš že tvoj kamarat má problém a pomôžeš mu.
never najebaným ludom .. alkohol vyvoláva klamný pocit spolupatričnosti ktorý po vytirezvení odznieva.
na FB mám veľa ľudí, ale nie sú to priatelia, skôr ľudia, ktorých chcem mať v kontaktoch, priateľov mám možno 9 a z toho 1 chalan a 8 dievčat, ktorí sú moji spolužiaci a najlepších mám 2 - 1 ch a 1 d a tí sú pre mňa najdôležitejší a už mi dokázali, že im na mne záleží
Ja mám na FB 0 priatelov, v skutočnosti jedného-dvoch a vela kamarátov
.. málo ludom naozaj verím a pripúšťam si ich naozaj blízko
A priatel je práve človek, na ktorého sa môžeš vždy spolahnúť, môžeš mu všetko povedať, dokážeš s ním robiť hocičo a s ničím sa pred ním nemusíš hanbiť ..a samozrejme to všetko má byť obojstranné tak ako v každom vzťahu, ktorý má fungovať, musia dávať a dostávať obaja rovnako
na fb cca 300 možno viac.. a skutočnosť? asi 2 babám a 3 chalanom úplne totálne nekonečne dôverujem, vedia všetko od úplných kravín až po najdôležitejšie., a samozrejme ťa vždy podržia atď atď.. a to je podľa mňa priateľstvo..
veď to tu už vlastne bolo všetko povedané...
@veronka97 ... ale fakt skús sa nad tým ešte raz zamyslieť....
neviem, prečo vôbec riešiš nejaký fejzbúk, ľudia ho väčšinou berú ako nástroj komunikácie a nie nejakú skupinku, kde sa všetci bezhranične milujú a ak si ťa niekto pridá, tak to bude na celý život
a potom sa ti stane presne toto, vyjdeš do reality a všetci sa na teba vyjebú
nie s každým sa dokážeš rozprávať o citoch a nie s každým dokážeš parádne chlastať
(inak, úprimne si neviem predstaviť (reálne, mimo seriálov) dvoch chlapov, ktorý sa nejako dôverne rozprávajú o tom, prečo sa cítia osamelo a tak....)
a tým, že všetkých pozývaš len preto, aby s tebou ostali nič nšvyriešiš
a celé mi to vlastne príde poriadne zúfalé, počítať si kamošov na FB a potom tu lamentovať nad tým, že ťa nikto nemá rád a nechápe.....však vylez radšej do reality....a s niektoré problémy si človek musí vedieť vyriešiť sám a žiadni kamoši ti s nimi nepomôžu
kde teda tých skutočných priateľov nájdem? alebo lepšie, ako si ich akoby "vytvorím"? veď vždy, keď majú problém, tak som ochotný ich vypočuť, poradiť, častokrát vraj radím dobre... resp. ako ste si získali vy tých svojich priateľov? zachránili ste im život? vytiahli ste ich z pazúrov smrti?
@karlotiskot som rád, že si si to predsalen prečítal, myslím, že si mal pred tým trošku skreslený pohľad na to, o čo mi vlastne ide... a prečo s nimi som? odpoviem otázkou - ak nie s nimi, tak s kým? aspoň čím tým sa zdôverím, hoci ma nepočúvajú. Navyše, včera som bol nadrbaný, zo smútku som šiel chlastať, tak som sa vykecal aspoň tuna
@alex458 Vieš, v tom je ten háčik, že mne sa v živote nedarí, mám ho ťažký a hrozný, ale ty o tom nemôžeš vedieť. A oni stoja pri mne a pomáhajú mi, aj napriek tomu, že už zajtra tu nemusím byť
@veronka97 pri tom pocte co si dala by si sa musela kamaratit s celou skolou a vsetkych svojich pribuznych asi tiez nevidas kazdy den...
to je jedno proste neni realne mozne aby si mala s vyse 400 ludmi plnohodnotne priatelstvo kedy by si sa na kazdeho z nich mohla absolutne spolahnut...asi tolko som tym chcela povedat a myslim ze aj ostatni co na teba reagovali...
@lucinkahc Vieš, v našej škole nás je veľa, už len v triede 60. Chodím do spoločenstva, tam nás je veľa a stretávame sa každý deň. Mám 12 súrodencov s ktorými som každý deň. 4 sesternice a bratranca, s ktorými bývam vždy, lebo bývajú kúsok od nás. Vieš, chodievam každý deň do nemocnice kde mám veľmi veľa priateľov.. A všetci bolo ochotní sa za mňa postaviť. Ja som tu dnes nemusela byť. Ale som tu, ale ani zajtra tu nemusím byť. Ale stretnem sa s ľudmi, ktorí ma podržia a pomáhajú mi aj v škole, ale aj mimo. Lebo ja tú pomoc potrebujem
@veronka97 aha, takže naväzovať na posledný koment, si myslíš že iný nemajú problémy? Ako sorry píšeš tu debiliny, nikoho nezaujíma jaké máš ty problémy, pretože každý má svoje vlastné ale to je jedno, stojím si za tým čo hovorím, že nesu všetci pravý a končím tutu konverzaciu čaw.
@alex458 Ja viem, že každý má problémy.. Som si toho vedomá, len niektorí ich nemajú ttaké ako ja, vieš. Každý rieši iné problémy, nad akými som ja ani nerozmýšľala preto, lebo musím rozmýšlať nad tým, či sa ráno zobudím a či vôbec pôjdem večer spať.. A spomenula som moje problémy v súvislosti s tým, že som sa vám snažila vysvetliť, že mám kamarátov, lebo vám sa to zdá nemožné.. Ale ja ich toľko mám a mám ich ešte trošku viac. Aj keď niektorí už zomreli, ale stále sa za nich modlím a oni orodujú za mňa. Z tohto tu ja žijem. Nie z toho, čo vy. Vy beriete svet trošku inak ako ja.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Krista tak načo s takými si? Tak ich pošli pičom ak ti to vadí, niektorý kamaráti sú dobrý tak na chlastanie, iný aj na pozhováranie a podržanie a iný sú zas ako rodina. Máš hádam dosť rokov podľa mňa aby si takéto veci vedel rozlíšiť a nečakať zázraky od krčmových kumpánov zo dvora.
medzi priatelmi je vzajomná dôvera, ale je možné že ty veríš ludom viac ako by si mal a potom si takto sklamaný .. pretried si ich, bude ti lepšie.
taketo puto vzniká pomaly, od pohodových prijemne strávených chvíl vonku, pri nákupoch, hrách, alebo hocikde cez toto pomahanie v ťažkých chvílach, ked sa niekomu zveríš a dotyčný ťa nesklame. alebo naopak, ty zbadáš že tvoj kamarat má problém a pomôžeš mu.
never najebaným ludom .. alkohol vyvoláva klamný pocit spolupatričnosti ktorý po vytirezvení odznieva.
.. málo ludom naozaj verím a pripúšťam si ich naozaj blízko
A priatel je práve človek, na ktorého sa môžeš vždy spolahnúť, môžeš mu všetko povedať, dokážeš s ním robiť hocičo a s ničím sa pred ním nemusíš hanbiť ..a samozrejme to všetko má byť obojstranné tak ako v každom vzťahu, ktorý má fungovať, musia dávať a dostávať obaja rovnako
veď to tu už vlastne bolo všetko povedané...
@veronka97 ... ale fakt skús sa nad tým ešte raz zamyslieť....
a potom sa ti stane presne toto, vyjdeš do reality a všetci sa na teba vyjebú
nie s každým sa dokážeš rozprávať o citoch a nie s každým dokážeš parádne chlastať
(inak, úprimne si neviem predstaviť (reálne, mimo seriálov) dvoch chlapov, ktorý sa nejako dôverne rozprávajú o tom, prečo sa cítia osamelo a tak....)
a tým, že všetkých pozývaš len preto, aby s tebou ostali nič nšvyriešiš
a celé mi to vlastne príde poriadne zúfalé, počítať si kamošov na FB a potom tu lamentovať nad tým, že ťa nikto nemá rád a nechápe.....však vylez radšej do reality....a s niektoré problémy si človek musí vedieť vyriešiť sám a žiadni kamoši ti s nimi nepomôžu
@karlotiskot som rád, že si si to predsalen prečítal, myslím, že si mal pred tým trošku skreslený pohľad na to, o čo mi vlastne ide... a prečo s nimi som? odpoviem otázkou - ak nie s nimi, tak s kým? aspoň čím tým sa zdôverím, hoci ma nepočúvajú. Navyše, včera som bol nadrbaný, zo smútku som šiel chlastať, tak som sa vykecal aspoň tuna
@alex458 Ja mám oči otvorené, oni sú praví priateľia.
@damn Zamýšľala som sa nad tým už dosť dlho
to je jedno proste neni realne mozne aby si mala s vyse 400 ludmi plnohodnotne priatelstvo kedy by si sa na kazdeho z nich mohla absolutne spolahnut...asi tolko som tym chcela povedat a myslim ze aj ostatni co na teba reagovali...