Najlepší vplyv budú mať na teba ked budu robiť všetko spolu a s láskou. Ale ideš na to správne, naše delenie prác je vec rodových stereotypov a nie orientácie.
tak ako sa dejinami osvedčilo okrúhle koleso namiesto hranatého, tak sa aj osvedčila, pre výchovu ako najfunkčnejšia, rodina s otcom a mamou. Ale môžme teda rovno diskutovať aj o tom kolese a spochybňovať aj to.
@7@Jaro1991 a ako :p @12 ale aj jazda na koni sa osvečila a prešli sme na autá :p:p aj papierová pošta sa osvečila a prešli sme na e-mail aj komunikácia z očí do očí sa osvečila a prešli sme na forum
a) Je fakt že to tu už s tými témami o homosexuáloch kúsok preháňate
b) Inak so zakladateľom v podstate súhlasím (resp. s jeho otázkou)
@cistygay Ak si ty gay, tak podľa logiky tunajšej inteligencie niektorý z tvojich rodičov musí byť tajne preoperovaný alebo čo, nie je možné aby si mal heterosexuálnych rodičov, skús sa s nimi o tom porozprávať
@stage@12 A rovnako sa osvedčilo že pre výchovu je funkčnejšia milujúca rodina než detský domov a následne ulica
@Galinka Ďalšia pesimistka, prečo hneď detský domov? To už sú konkrétne výsledky toho, ako to tí dvaja ľudia zvládajú, aj dieťa homosexuálneho páru môže skončiť v detskom domove, nie?
@stage Pretože po otázke, či sa majú povoliť registrované partnerstvá homosexuálov sa tu rozpútala vlna debát (nazvime to takto mierne) ohľadom adopcií homosexuálnymi pármi - mimochodom, túto tému vytiahli ľudia, ktorí to použili ako odôvodnenie toho, prečo sa tie registrované partnerstvá nemajú povoliť.
A táto téma naráža podľa mňa presne na toto a adopcia je podľa mňa práve to, že to dieťa je z detského domova, alebo nebyť adopcie by tam skončilo.
Dieťa homosexuálneho páru by v detskom domove skončilo len v prípade, že by tí homosexuáli obaja zahynuli a buď by nemali ďalšiu rodinu, alebo by sa nikto z rodiny toho dieťaťa nechcel ujať - takže to že boli tí dvaja homosexuáli v tom nehrá nijakú úlohu - čím sa dostávame opäť k tým toľko prepieraným otázkam - Prečo dopekla nepovoliť niekomu niečo, čím ten niekto nikomu nijako neubližuje, akurát mu to urobí radosť? A prečo dopekla sa tu kopa inteligentov stará o deti z detských domovov, ktoré im sú v iných prípadoch úplne ľahostajné?
A naozaj som ti to musela takto podrobne vysvetľovať?
(Ale v jednom máš pravdu, som pesimistka. Keď vidím toto okolo seba, tak inak než pesimisticky už myslieť nedokážem...)
@galinka prečo to dopekla nepovoliť? lebo Slovensko na to neni pripravené, sama čitaš na nete (a aj v reale počuješ), ako ešte mnohí neznášajú homosexuálov a majú voči ním predsudky. A vlastne myslím, že na to nikdy ani pripravené nebude...
preco stale rozoberate ako homosexualitu len vztah muz-muz? ved homosexualita je aj medzi zenamy. a ked su dve lezbicki, tak nikto to neriesi, ale ked uz je niekto gay, tak sa z toho robi velke haloo. osobne si myslim, ze deti bi si viac chceli adoptovat, prave lezbicki.
@nikeboy áno, je to v podstate to isté... Ale lezbičky sú pre chalanov zvlášť sexi, zatial čo na dvoch chalanov zrovna pekný pohľad neni... čo si si všimol, tak tu sa o tom hádali/jú väčšinou chalani, tak preto príspevky mierene väčšinou proti mužom...
@adulicek01 Proti tomuto argumentu nemôžem protestovať. Vďaka, konečne mi to niekto objasnil... Ale je to dosť smutné...
@nikeboy Ja som to myslela aj tak aj tak (a predpokladám že viacerí to tak mysleli)
Ale keď si to tak vezmeš, ženy majú určitú možnosť si to dieťa zadovážiť - zbalia prvého aspoň trochu normálneho chlapa v bare, poprosia nadržaného kamaráta alebo tak... Pokiaľ sa dokážu vyrovnať s tým, že pre jednu z nich to bude jej vlastné dieťa a pre druhú nie... (ale toto sú len moje teórie, neviem ako to reálne funguje v takomto vzťahu a či by sa na niečo takéto dali...)
@Galinka ano, ja som to myslel aj tak ze zeny predsa len maju vetsie materinske pudi (ospravedlnujem sa ked som to zle nepisal) takze oni skor chcu to decko aku muzi. ved aj na materskej su malo kedy muzi z detmi . no otom co pises sa vlastne vobec nehovorii, teraz mam na mysli Bisexualitu. co nechapem, ved bi je ovela rozsirenejsie. (vlastne vetsina ludiii je viac, alebo menej bi) dokonca som niekde cital ze kazdii clovek sa narodii ako bisexual.
mne sa náhodou páči, že tu niekto prišiel s inou úvahou, ako všetci tí predtým ("dokážte mi, že homosexualita nie je proti prírode" štýl). koľko ľudí vychováva deti samo a tým sa tie deti nevezmú s tým, že dieťa potrebuje dvoch rodičov oboch pohlaví.
@Galinka Môžeš si tvrdiť čo chceš, ale ja by som nechcel byť dieťa dvoch homosexualov - nikdy, nikdy, nikdy! Ty asi áno, a preto to chceš iným deťom tak dopriať.
@28@stage Vyberať si medzi detským domovom a milujúcimi homosexuálnymi rodičmi, beriem tých rodičov...
A vieš, ono tá výchova predsa trochu robí svoje, takže ak by si bol dieťa homosexuálov, pravdepodobne by si mal na nich trochu iný pohľad a nevadilo by ti to... (POZOR! Len pohľad na homosexualitu, nehovorím o nijakej zmene orientácie pod vplyvom rodičov ktorú tu toľkí s radosťou používajú ako argument a ktorá je absolútna volovina)
@alpynus Určite by mal normálnejšie detstvo a bol by schopnejší viesť plnohodnotný život než decká z detských domovov... A prezraď mi z akého úžasného zdroja máš také zaručene pravdivé informácie o tom, aké detstvo by taký človek mal a prečo by nemal byť schopný viesť plnohodnotný život? Ako keby preňho tí homosexuálni rodičia boli nejakou traumou...
@Galinka Tiež si myslím ako @Alpynus , že takéto "krásne" detstvo by človeka pozmenilo na celý život, tak ako keď dieťa vyrastá v rodine vyznačujúcej sa akýmikoľvek sociálnymi odchýlkami.
Ale OK, ak chcete zavádzať nové experimenty do výchovy, som za to, ale trvám na tom, že všetky takéto homosexuálne páry s dieťaťom budú musieť jazdiť na autách s hranatými kolesami. Čím sa vraciam k môjmu názoru v komente @12.
@Alpynus Ja už tuším z týchto liberálnych prístupov a názorov niektorých ľudí začínam byť doslova tvrdý odporca liberalizmu. Takmer nič z nich sa mi nepáči. A to som sa ešte pred 10 rokmi cítil ako liberálny človek.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
a tiež či nemá na mňa internát zlý vplyv ked tam sú len chalani.
ja som nasich tiez nevidel sexovat
videl som otca varit obed
aj mamu som uz videl ako si vymenila ziarovku na lampe
a sem-tam sa aj radi rozpravaju
nechapem o co ti tu ide
a na tom interneate ta bude urcite kazdy len zneuzivat, nechod tam
b) Inak so zakladateľom v podstate súhlasím (resp. s jeho otázkou)
@cistygay Ak si ty gay, tak podľa logiky tunajšej inteligencie niektorý z tvojich rodičov musí byť tajne preoperovaný alebo čo, nie je možné aby si mal heterosexuálnych rodičov, skús sa s nimi o tom porozprávať
@stage @12 A rovnako sa osvedčilo že pre výchovu je funkčnejšia milujúca rodina než detský domov a následne ulica
A táto téma naráža podľa mňa presne na toto a adopcia je podľa mňa práve to, že to dieťa je z detského domova, alebo nebyť adopcie by tam skončilo.
Dieťa homosexuálneho páru by v detskom domove skončilo len v prípade, že by tí homosexuáli obaja zahynuli a buď by nemali ďalšiu rodinu, alebo by sa nikto z rodiny toho dieťaťa nechcel ujať - takže to že boli tí dvaja homosexuáli v tom nehrá nijakú úlohu - čím sa dostávame opäť k tým toľko prepieraným otázkam - Prečo dopekla nepovoliť niekomu niečo, čím ten niekto nikomu nijako neubližuje, akurát mu to urobí radosť? A prečo dopekla sa tu kopa inteligentov stará o deti z detských domovov, ktoré im sú v iných prípadoch úplne ľahostajné?
A naozaj som ti to musela takto podrobne vysvetľovať?
(Ale v jednom máš pravdu, som pesimistka. Keď vidím toto okolo seba, tak inak než pesimisticky už myslieť nedokážem...)
ok
preco stale rozoberate ako homosexualitu len vztah muz-muz? ved homosexualita je aj medzi zenamy. a ked su dve lezbicki, tak nikto to neriesi, ale ked uz je niekto gay, tak sa z toho robi velke haloo. osobne si myslim, ze deti bi si viac chceli adoptovat, prave lezbicki.
@nikeboy Ja som to myslela aj tak aj tak (a predpokladám že viacerí to tak mysleli)
Ale keď si to tak vezmeš, ženy majú určitú možnosť si to dieťa zadovážiť - zbalia prvého aspoň trochu normálneho chlapa v bare, poprosia nadržaného kamaráta alebo tak... Pokiaľ sa dokážu vyrovnať s tým, že pre jednu z nich to bude jej vlastné dieťa a pre druhú nie... (ale toto sú len moje teórie, neviem ako to reálne funguje v takomto vzťahu a či by sa na niečo takéto dali...)
A vieš, ono tá výchova predsa trochu robí svoje, takže ak by si bol dieťa homosexuálov, pravdepodobne by si mal na nich trochu iný pohľad a nevadilo by ti to... (POZOR! Len pohľad na homosexualitu, nehovorím o nijakej zmene orientácie pod vplyvom rodičov ktorú tu toľkí s radosťou používajú ako argument a ktorá je absolútna volovina)
Taký človek je jednoznačne ochudobnený o možnosť prežiť normálne detstvo, a teda aj normálny život.
Áno, možno by mal iný názor na homosexuálov - ale čo z toho, ak by nebol schopný viesť plnohodnotný život?
Ale OK, ak chcete zavádzať nové experimenty do výchovy, som za to, ale trvám na tom, že všetky takéto homosexuálne páry s dieťaťom budú musieť jazdiť na autách s hranatými kolesami. Čím sa vraciam k môjmu názoru v komente @12.
Keď Ti nestačí odvolanie sa na zdravý rozum, tak rôzne štúdie to pekne spracovali, napr.: F. Koukolík - J. Drtinová, Vzpoura deprivantů.
A aké sú Tvoje zdroje?
Zamyslite sa nad tým.
Asi to bude spôsobené tým, že to čo sa považovalo pred desiatimi rokmi za liberálne, je dnes považované za konzervatívne. Nejak prudko sa to posunulo.
Vo viacerých otázkach som už aj ja konzervatívnejší než liberálnejší, pretože tie najnovšie novoty sú už príliš vzdialené zdravému rozumu.
» forum.mensa.sk/viewtopic.php?i...