Čo si najčastejšie dávate na internáte ? Ja už polroka žijem na pečive, pizze na obchodnej, lučinách nadýchaných a palacinkách z palacinkárne, nehovoriac o fastfoodoch a myslím, že už prišiel čas, kedy by som sa mal začať opäť stravovať ako človek.
ok tak rano bud nic alebo ovocie/musli s mliekom, na obed chodim do skoly na obedy alebo si nieco uvarime a na veceru mame bud ovocie alebo zeleninu. a pomedzi to podla toho ako a kedy sme hladni. ale az na obedy, ked si raz za cas dam nejake maso, jedavame skoro vzdy len zeleninu, ryby, ovocie.
prave som skusila ovsenu kasu, ale kedze nemam mlieko, tak len s vodou. A neviem, ci je chyba vo mne, ale pride mi to dost hnusne. takze to neodporucam.
@nenay Tak to ani s mliekom neskúšaj, nie je to o nič lepšie... Ja som mala pocit, že mi to už niekto predpripravil..
Inak som sa aj na intráku aj na priváte stravovala normálne. Mali sme kuchyňu takže nebol problém ani si niečo upiecť, zapiecť, poriadne navariť.. Ale cestoviny to vyhrávali.. (ale to robia aj doma )
@nenay keby sa mi chcelo robiť kašu, tak si spravím, ale nechce sa mi, prišiel som tomu na chuť, keď som si našiel recept, čo je viac chutný ako zdravý
väčšinou si varíme nejaké cestoviny s rôznymi omáčkami alebo si upečieme zemiaky, často vifonky a tieto sáčkové sračky, ale to už keď fakt nemám čo jesť
ale na byte polievky zeleninové s haluškami, istý čas som žrala ryžu s všelijakou zeleninou a občas aj s hranolkami, potom kuskus so zeleninou, teraz doma prevažne len smoothies si robím keďže sa nažerem v robote ažaž.
Hm ? Kým som ešte bývala na intráku a jedla mäso etc..normal som si doniesla kanvicu,platničku,hrniec,panvicu a bolo (nič z toho samozrejme povolené nebolo ale) ani kuchynku sme nemali a keď už tam platničky neboli,len holý drez... a som si varila čokolvek na čo som mala chuť. Od klasických cestovín so zeleninou,mäskom,ryžu,polievky... proste hoccčo ťa napadne a netreba použiť na to rúru. By som nevydržala len na wifonkách,pečive etc... (a v jedálni varili hnusne).
@15 presne polievky! polievky si robime asi najcastejsie. paradajkove s fazulkou, zeleninove s haluskami, ale taka, ze tam nahadzeme vsetko mozne cez karfiol, brokolicu, kukuricu, mrkvu, kalerab, petrzlen, vsetko co v obchode najdeme kminkova polievka. a rozne variacie zeleninovych a paradajkovych.
obedy väčšinou v menze, cez víkendy pizza alebo iná donáška, a bežne cez deň nejaké ovocie, pečivo, maslo, nátierky, syr, klobása, šunka, paštéty, arašidové maslo, vifonky, konzervy, zaváraniny, raz za čas šalát, čipsy, jogurty...
a na Českej robia dobrý hamburger :3
@hajzelodkosti myslim ze Tulipan a fakt je tam super, uplne naj veci na Obchodnej a to mozem s cistym svedomim povedat kedze som tam rok byvala hned kusok a stravovala sa prevazne tam takze tip pre @tosom.
A inak chodim na atriaky zvacsa jest ked mam cas, pride mi to menej otravne tam chodit ako furt vynyslat co si varit. Mne nerobi problem navarit si hocico, ale nechce sa mi vymyslat ze co v jedalni si vzdy vyberiem.
žiadne pečivo, žiadne mlieko (len sojove, kokosové a kupim si aj ryžové nabuúce), žiadne maslo, raz týždenne zemiaky, celozrnné cestoviny 1-2 týždenne, vela ryže a zeleniny, klíčim si vecičky, v robote ma krmiatiež statočne, ovocie a tak , kuskus a take rôzne srandičky, polievky a tak
žiadne pečivo, žiadne mlieko (len sojove, kokosové a kupim si aj ryžové nabuúce), žiadne maslo, raz týždenne zemiaky, celozrnné cestoviny 1-2 týždenne, vela ryže a zeleniny, klíčim si vecičky, v robote ma krmiatiež statočne, ovocie a tak , kuskus a take rôzne srandičky, polievky a tak
na raňajky ovsenné vločky alevbo ovsená placka
takže tak
v menze som ešte nebol a 1-2x za mesiac sa idem najesť do Oázy niečo nom vegetarianske do 40kč
a dlho som nemala ich ovocný pohár za 9 kč!!!!! :/
@nymerio324 no. ja som na tom ale až extrémne zle, teda vlastne dobre teraz, lebo nemám žiadne hamburgerové miesto blízko a furt som nasraná že chcem hamburger a všetko ďaleko, ale potom si dám dačo zdravé a som šťastná
Ja ako tuto kolega vyssie... jedalen a doplnam to este nejakym pecivom, zeleninou salamami a pod. z obchodu...a sem tam kebab pizza a pod. A v skole sojove rezy vyjedam
@n0win0u aby si sa odreagol od skuškoveho a začudoval sa! @burble ako nie je tamm ovocie nacapane aleono je to z nejakej latky proste neviem ako ti to mam vysvetliť je ovocny, kokosovy a jahodkovy a posypaný slnečnicou a pokial ale chceš zo šlahačkou tak bez slnečnice ale za 12kč až
a je to nom! som si ho dala hned pri prvej návšteve a dovtedy je oaza u mna number 1
@lawey tá vec je to jediné, čo som tam kedy mala len neviem, nenazvala by som to ovocným pohárom, skôr podivným dezertom
(ale bolo to dobré a pridávam sa k odporúčajúcim
@nymerio324 ta šak dajmejidlo je zákerná vec, ale zase ja mám zlé svedomie odtiaľ objednávať, lebo si furt predstavím koľko mi platia za hodinu a čo všetko za to môžem mať ale keď niekto zo spolubydlov objedná alebo sme nahúlení/opití, tak to ľúbim. minule sme mali tááák najvac geniálnu pizzu.
Ked som bola na intraku, tak varila spolubyvajuca... Alebo som si spravila dajaky chlebik vo vajci, alebo slaninku na panvici, alebo cestoviny, prazenicu, alebo palacinky s brusnicami, alebo som jedla tuniaky..
Ale raz som klepala snicle pastami, to bol zazitok, lebo nebol tlcik na maso.
Alebo halusky bez toho haluskatora, iba na denko dlhy sulanec a krajas do hrnca, ale to sa vraj aj normalne tak robi...
ja na private varim normalne pokial nemam na nic konkretne chut tak varim z toho co doma najdem
tesim sa ze idem mat mraznicku lebo jedavam rada to mrazene drobne ovocie (berries) na ranajky a potom uz co chcem zemiaky cestoviny ryby tofu nejake ine vegetarianske veci syr pecivo vifonky...
take najlahsie jedla su asi polievky to znesie skoro hocico a omacky na cestoviny kde to funguje podobne (pretlak kecup tuniak olivy bylinky prevarim zalejem cestoviny zapeciem hotovo) a hlavne polievka ma vyhodu v tom ze to vsetko hodis do hrnca zalejes vodou a o 15minut mas hotove nemusis tam ani byt
to je jedna z pricin preco som siel na privat. 1 kuchynu na cele poschodie by som nezniesol, nie to, ze este by mi nahodou niekto zobral jedlo.
A inak si normalne varim, maso, prilohy, neviem snad vsetko
@yeya prepac za offtopic, mna v skole nestretavas, ale ked uz tu si... Prosim prosim, co je to ta mediamatika? ja to furt pocujem niekde a uz som si to aj googlila a stale mi nie je jasne, co sa tam vlastne studuje
@n0win0u Chlapci a včera ste boli niekde piť? lebo som bola v jednom bare, neviem jak sa volal a bolo tam veľa vlasatého osadenstva a nejaký týpek tam oslavoval narodeniny
@yeya my sme boli v sezame na hlinach, neviem ci tam niekto oslavoval volaco, my furt oslavujeme. ale hento znie ako marshall a akcia v xxlku smerom od zeleznicky k marianskemu ^___^
@mardzerin ovesna kaša je super, len si na ňu treba zvyknúť
ja si robím len vo vode, na ráno s čerstvým jablkom pokrájaným na kocky, džemom alebo mrazeným ovocím a dakedy do dosypem grankom :3 a niekedy je dobrá aj len tak, s cukrom, ale to potom celá zdravá strava môže ísť uplne do pčka (aj s tým grankom
Tak mäso si poväčšine nosím z domu pomrazené(občas aj nejakú sezónnu vec typu cukina atď)
Raňajkujem ovsené vločky s mliekom a ovocím.
obed je potom väčšinou zároveň aj mojou večerou,takže varím-buď nejaké mäso na šťave,alebo grilovaná zelenina s ryžou/tarhoňou/pohánkou, nejaká ryba,všeliaké verzie omáčok.
A polievky-hlavne zeleninový vývar.
Nenávidím tie veci z prášku,ktoré podľa niektorých patria ku intráku...
sáčkové polievky a vifonky, kým preskočím z jedného nočného rozjazdu do druhého tak to istí gyros alebo smažák (určite si dajte na hlaváku ked budete v Brne - delikatesa Ale ked sa podarí jem aj normálne - ovocie, zelenina, kuracie mäso, zemiaky, ryža, minule som sa trhla a urobila som pirohy, bryndzové halušky, potom tiramisu...skoro jak doma, len keď som v škole tak musím nakúpiť a navariť ja nie mamka
no tak vselijako.. niekedy si varim polievky,spagety, cestoviny s roznymi omackami, soju, casto pecene zemiaky-lebo s tym nie je vela roboty, dnes som si na veceru mliecnu ryzu robila..
hummus, cestoviny s omackami, rizoto z cervenej ryze, tofu na x sposobov, strukoviny, tempeh, polievky, jogurty a rozne ovocne smoothie, salaty, potom co si z domu prinesiem... zemiaky okorenene a tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
106 komentov
áno, viem, že škaredo papám. zo mňa si neber príklad!!!
do tulipanu vedla by si mal chodit!
Inak som sa aj na intráku aj na priváte stravovala normálne. Mali sme kuchyňu takže nebol problém ani si niečo upiecť, zapiecť, poriadne navariť.. Ale cestoviny to vyhrávali.. (ale to robia aj doma )
ale na byte polievky zeleninové s haluškami, istý čas som žrala ryžu s všelijakou zeleninou a občas aj s hranolkami, potom kuskus so zeleninou, teraz doma prevažne len smoothies si robím keďže sa nažerem v robote ažaž.
a na Českej robia dobrý hamburger :3
A inak chodim na atriaky zvacsa jest ked mam cas, pride mi to menej otravne tam chodit ako furt vynyslat co si varit. Mne nerobi problem navarit si hocico, ale nechce sa mi vymyslat ze co v jedalni si vzdy vyberiem.
teraz som robila celozrnný koláč
na raňajky ovsenné vločky alevbo ovsená placka
takže tak
v menze som ešte nebol a 1-2x za mesiac sa idem najesť do Oázy niečo nom vegetarianske do 40kč
a dlho som nemala ich ovocný pohár za 9 kč!!!!! :/
och ta škoda že zajtra zavreté.
nj, ja som tiež rád že nebývam blízko Českej, lebo inak by som tam hocikedy jedol
to máš dobré u mňa to tak nefunguje odkedy som objavil damejidlo.cz
@burble ako nie je tamm ovocie nacapane aleono je to z nejakej latky proste neviem ako ti to mam vysvetliť je ovocny, kokosovy a jahodkovy a posypaný slnečnicou a pokial ale chceš zo šlahačkou tak bez slnečnice ale za 12kč až
a je to nom! som si ho dala hned pri prvej návšteve a dovtedy je oaza u mna number 1
(ale bolo to dobré a pridávam sa k odporúčajúcim
a hlavne 9 kč!!! za NOOOOM desert!
@bluepanter a aké poschodie na D-čku ?
@nymerio324 ta šak dajmejidlo je zákerná vec, ale zase ja mám zlé svedomie odtiaľ objednávať, lebo si furt predstavím koľko mi platia za hodinu a čo všetko za to môžem mať ale keď niekto zo spolubydlov objedná alebo sme nahúlení/opití, tak to ľúbim. minule sme mali tááák najvac geniálnu pizzu.
Ale raz som klepala snicle pastami, to bol zazitok, lebo nebol tlcik na maso.
Alebo halusky bez toho haluskatora, iba na denko dlhy sulanec a krajas do hrnca, ale to sa vraj aj normalne tak robi...
tesim sa ze idem mat mraznicku lebo jedavam rada to mrazene drobne ovocie (berries) na ranajky a potom uz co chcem zemiaky cestoviny ryby tofu nejake ine vegetarianske veci syr pecivo vifonky...
take najlahsie jedla su asi polievky to znesie skoro hocico a omacky na cestoviny kde to funguje podobne (pretlak kecup tuniak olivy bylinky prevarim zalejem cestoviny zapeciem hotovo) a hlavne polievka ma vyhodu v tom ze to vsetko hodis do hrnca zalejes vodou a o 15minut mas hotove nemusis tam ani byt
A inak si normalne varim, maso, prilohy, neviem snad vsetko
do viechy chodíš?
ale jooo zopar mediamuflonov poznam
@barky mi povie tento, co informatiky doraba seljako pofiderne rok po turnuse..
ale tento semester som sa tam nachodev moc, az prilis moc.. viac jak 2 roky dokopy, abo 4
@barky vo vieche som par krat bola no
@yeya to je jenno ! ideme pic ! uz si sa priznala, ze si ma videla v skole, tak to uz sa neda inak riesic !
ja si robím len vo vode, na ráno s čerstvým jablkom pokrájaným na kocky, džemom alebo mrazeným ovocím a dakedy do dosypem grankom :3 a niekedy je dobrá aj len tak, s cukrom, ale to potom celá zdravá strava môže ísť uplne do pčka (aj s tým grankom
Raňajkujem ovsené vločky s mliekom a ovocím.
obed je potom väčšinou zároveň aj mojou večerou,takže varím-buď nejaké mäso na šťave,alebo grilovaná zelenina s ryžou/tarhoňou/pohánkou, nejaká ryba,všeliaké verzie omáčok.
A polievky-hlavne zeleninový vývar.
Nenávidím tie veci z prášku,ktoré podľa niektorých patria ku intráku...