njede o to co ma vacsie uplatnenie ale to co ta viac bavi ...ak budes dobry ekonom a budes to robit lebo ta to bavi tak ta aj vac ludi zamestna cize budes mat vacsie uplatnenie to iste aj so psychologou cize by som sa na tvojom mieste vobec neriadila tim co ti povedia ludia na birdzi
@mima14795 Aj ja si sem môžem nahodiť, že mám napr. 10 rokov a k téme: asi skôr eko (samozrejme závisí aj na odbore, aký si vyberieš....ak by si pracovala napr. ako audítorka, tak to vôbec nie je zle platená robota ) , ale to je relatívne, ak si šikovná, uplatnila by si sa aj ako psychologička.
Z uvedených alternatív sa prikláňam viac k ekonomike. Vzhľadom na to, že vyštudovaných ekonómov je skutočne veľa, tak cena práce ide prudko dole. T.zn. ak na pohovore povieš, že za týchto platových podmienok nie si ochotný nastúpiť, povedia ti, že v čakárni čaká ďalších 30 záujemcov, z ktorých aspoň jeden tú prácu za minimum vezme. Čiže je ľahšie nájsť si prácu ekonomického zamerania, pretože dopyt po ekonómoch je veľký, najmä v administratíve, ale za akú cenu!
Ak, tak už skôr rozbehnúť vlastnú firmu, čo v dnešnom svete plnej konkurencie, je dosť ťažké.
tak väčšie uplatnenie je z ekonómie... (rôzne kancelárske roboty...), ak ťa to baví budiš... robota takmer istá, nie je bohvieako platené, ale to skôr záleží od regiónu, napr v Bratislave sú tieto pozície celkom zaujímavo zaplatené... ak si stálej pracovitej povahy, ktorej nevadia rutinné činnosti, máš zmysel pre systém a organizáciu, nevadí ti bifliť sa kvantá hovadín, tak ekonómia je jasná voľba pre teba, máš predpoklady, že ťa štúdium a neskôr práca bude naplňať.
na druhej strane psychológia začína byť u nás stále viac zaujímavá, lebo veď ľudí s psychickými problémami je hŕba a vždy bude... v tomto prípade je lepšie otvoriť si súkromnú ambulanciu, vtedy je to dobre zaplatené. Samozrejme ak si skôr hĺbavej analytickej súcitnej povahy s dávkou empatie, tak choď radšej tú psychológiu študovať, lebo na ekonómii by ťa to zabíjalo. Je jedno, ktoré pôjdeš študovať, vyber si to, čo ťa bude viac napĺňať, baviť, aby si bola dobrá vo svojom odbore, potom nebudeš mať problém uplatniť sa, ak budeš dobrá a budeš pracovať na sebe, peniaze prídu samé.
Si si istá? Ja som počul, že psychológiu študuje nepomerne viac ľudí, ako je využiteľných miest v tejto oblasti, zvlášť pokiaľ ide o vlastnú psychologickú ambulanciu.
Keď sa treba prebiť, lebo je veľká konkurencia a nie veľká šanca takej práce, tak treba viac ako odvahu študovať a hlavne odpoveď, že je veľa ľudí s psychickými problémami a vždy bude, nie je zrovna najinformatívnejšia.
@tunidlo pozri pečené holuby v podobe práce do úst nikomu z neba nepadajú, nech by šla študovať ekonómiu alebo psychológiu alebo čokoľvek iné. Každého šance sa odvíjajú od toho aký je iniciatívny počas štúdia, keď niekto len na intráku sedí a nesnaží sa robiť (v prípade ekonómie), prípadne ísť na nejakú odbornú prax (v prípade psychlógie), nevie žiadny jazyk, tak nemôže čakať, že mu dobrá robota spadne z neba.
Veľa ľudí v sebe skrýva bolesť, akurát si nemôže dovoliť psychológa, radšej sa vyrozprávajú priateľovi/ke, všetko je to cenovej dostupnosti psychológov.
Fakt sú dôležité tie osobnostné predpoklady, lebo ak niekto pôjde študovať niečo, čo ho nebaví, lebo je z toho dobré uplatnenie, tak sa neuplatní v tom čo vyštudoval, lebo nebude v tom dobrý odborník, alebo mu práca nepôjde od ruky.
Ak chce ísť baba silou mocou robiť aj počas štúdia, tak jej odporúčam euba, tam polovica ľudí v pohode robí popri dennom štúdiu. a v odbore alebo príbuznom odbore. (nejaké kancelárske práce sa vždy nájdu)
Však v poriadku, ale keď si niekto pýta radu ohľadom uplatnenia a dostane odpoveď, že má kopu potenciálnych klientov s psychickými problémami a pritom majú psychológovia problém sa uplatniť, tak to nie je úplne najvhodnejšia odpoveď.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
je mi z teba do placu dievca
Ak, tak už skôr rozbehnúť vlastnú firmu, čo v dnešnom svete plnej konkurencie, je dosť ťažké.
na druhej strane psychológia začína byť u nás stále viac zaujímavá, lebo veď ľudí s psychickými problémami je hŕba a vždy bude... v tomto prípade je lepšie otvoriť si súkromnú ambulanciu, vtedy je to dobre zaplatené. Samozrejme ak si skôr hĺbavej analytickej súcitnej povahy s dávkou empatie, tak choď radšej tú psychológiu študovať, lebo na ekonómii by ťa to zabíjalo. Je jedno, ktoré pôjdeš študovať, vyber si to, čo ťa bude viac napĺňať, baviť, aby si bola dobrá vo svojom odbore, potom nebudeš mať problém uplatniť sa, ak budeš dobrá a budeš pracovať na sebe, peniaze prídu samé.
Si si istá? Ja som počul, že psychológiu študuje nepomerne viac ľudí, ako je využiteľných miest v tejto oblasti, zvlášť pokiaľ ide o vlastnú psychologickú ambulanciu.
tak ale uznávam, ekonómia je jednoduchšia voľba...
Keď sa treba prebiť, lebo je veľká konkurencia a nie veľká šanca takej práce, tak treba viac ako odvahu študovať a hlavne odpoveď, že je veľa ľudí s psychickými problémami a vždy bude, nie je zrovna najinformatívnejšia.
Veľa ľudí v sebe skrýva bolesť, akurát si nemôže dovoliť psychológa, radšej sa vyrozprávajú priateľovi/ke, všetko je to cenovej dostupnosti psychológov.
Fakt sú dôležité tie osobnostné predpoklady, lebo ak niekto pôjde študovať niečo, čo ho nebaví, lebo je z toho dobré uplatnenie, tak sa neuplatní v tom čo vyštudoval, lebo nebude v tom dobrý odborník, alebo mu práca nepôjde od ruky.
Ak chce ísť baba silou mocou robiť aj počas štúdia, tak jej odporúčam euba, tam polovica ľudí v pohode robí popri dennom štúdiu. a v odbore alebo príbuznom odbore. (nejaké kancelárske práce sa vždy nájdu)
Však v poriadku, ale keď si niekto pýta radu ohľadom uplatnenia a dostane odpoveď, že má kopu potenciálnych klientov s psychickými problémami a pritom majú psychológovia problém sa uplatniť, tak to nie je úplne najvhodnejšia odpoveď.