Čaute decká.. mám skoro 20, otec pracuje v zahraničí, ja s bratom žijeme doma s mamou. Lenže tu je ten problém. S ňou nie je normálna komunikácia. Žiadne kompromisy. Len príkazy a zákazy. Už mne dochádza trpezlivosť. Nepúšťa ma von, s frajerom, kamoškami
Už ma to nebaví byť ako otrok.. je normalne, ked rodic robi toto ?? Ďalšia vec, je jej jedno, že sa doma citim zle, povedala som jej to, ale žiadna zmena. Akoby to jej bolo jedno, že chcem odísť z domu. Nevie sa so mnou rozprávať.. a ani nechce. Myslíte si, že by bolo zlé, keby som aj napriek jej zákazu urobila po svojom ??
stanov si pravidla, proste jej na rovinu povedz ze to takto dalej nejde, aj ked je to tvoja mama..si predsa dospela..teda ak "mam skoro 20" neznamena, ze mas 16 a pod....
urč si priority, čo je pre teba podstatne, čo Ťa nepĺňa a za tým si choď,
si neštastná tam kde si, choď inde, odsťahuj sa, študuješ? najdi si prácu, a porieš si to externe, život je moc krátky na to aby si bola neštastná, vždy máš na výber
Skús si s ňou naozaj sadnúť a vydiskutovať to. Pýtaj sa jej, prečo to robí, vysvetli svoju situáciu, keď si ju niečim zranila, ospravedlň sa...
ale ak sa nebude dať a skúsila si už fakt všetko, tak jej proste asi musíš povedať, že máš 20, nie je za teba právne zodpovedná, si dospelá osoba a máš svoj život, do ktorého sa nemôže starať už...
a keby tebou napriek tomu maniplovala, tak asi pomôže fakt len ignor... proste si povedať dosť a jej slová si nepripúšťať za nič a žiť svoj život... tam je možno riziko, že ťa vyhodí, to musíš sama prehodnotiť, či by niečo také dokázala...
ak áno, potom už len prehodnoť, či ti je lepšie byť jej domácim miláčikom, alebo niekam odísť...
ale ak budeš robiť krok 2, tak si musíš fakt stanoviť hranice, za ktoré ju nepustíš a ktoré nie sú porušiteľné v žiadnom prípade, nech ťa manipuluje akokoľvek...
a nie, nemalo by to byť normálne, nanešťastie v dnešnej dobe častokrát je ...
@annyejnji kiežby to sadnutie si s ňou a porozprávanie naozaj fungovalo.. za každým, keď som sa o to snažila, dostala som odpoveď typu "lebo som povedala" a to bez vysvetlenia.. takže, bohužiaľ, musím to robiť inak.. aj napriek hádkam medzi nami.. ďalším problémom je, že je to u nás stále horšie a horšie- jej skutky a slová.. niekedy už tie jej slová až bolia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
si neštastná tam kde si, choď inde, odsťahuj sa, študuješ? najdi si prácu, a porieš si to externe, život je moc krátky na to aby si bola neštastná, vždy máš na výber
ale ak sa nebude dať a skúsila si už fakt všetko, tak jej proste asi musíš povedať, že máš 20, nie je za teba právne zodpovedná, si dospelá osoba a máš svoj život, do ktorého sa nemôže starať už...
a keby tebou napriek tomu maniplovala, tak asi pomôže fakt len ignor... proste si povedať dosť a jej slová si nepripúšťať za nič a žiť svoj život... tam je možno riziko, že ťa vyhodí, to musíš sama prehodnotiť, či by niečo také dokázala...
ak áno, potom už len prehodnoť, či ti je lepšie byť jej domácim miláčikom, alebo niekam odísť...
a nie, nemalo by to byť normálne, nanešťastie v dnešnej dobe častokrát je ...
Ludia si tak zvyknu na rozkazovanie... každy by len každemu chcel rozkazovať, resp. bol by rad keby ho počuvali.