ahojte birdzáci,mám problém vo vzťahu.S priateľom sme spolu už veľmi dlho,on je do mňa šialene zamilovaný ,každým dňom ma miluje viac a viac ako vraví ,plánuje si so mnou budúcnosť ,dokonca plánuje deti ,svadbu a vraví ,že ja som tá vyvolená jeho.Má už 21
... myslím si, že ak to neklape... čím dlhšie to budeš naťahovať, tým horšie to bude... pre oboch, ale zas na druhej strane... čo ak je to len nejaká kríza, ktorá rýchlo prefrčí?
nenatahuj to, porozpravaj sa s nim. myslim, ze najlepsie by bolo sa rozist. zbytocne je to tahat dalej ked ty nic necitis. po case by to aj tak prasklo a bolo by tam ovela viac bolesti ako ked to skoncis teraz.
aaa este, medzera sa pise za interpunkcnym znamienkom, nie pred. je to drobnost ale ten text to robi dost tazko citatelnym.
@scandalous - ja som to prečítal a preto sa vyjadrím.
OK, podľa mňa je to len tak, že prešlo prvotné pobláznenie. Ale to by ťa prešlo aj s najinteligentnejším najbohatším a najkrajším mužom sveta. Podľa mňa ten czťah má budúcnosť, ak on ľúbi teba a ty vlastne ľúbiš jeho, aj keď už nie tak ako kedysi, tak tomu daj šancu
prispevok 10 to vystihol....... ale ja na tvojom mieste to prestanem riesit, bud rada ze mas vztah, ono su obcas obdobia ked ti zacne byt luto ze uz to neni ako na zaciatku vztahu, ale to je normalne, z kazdeho casom ta prvotna zamilovanost skor ci neskor opadne
predstav si v duchu, ako by ti bolo, keby ste sa rozisli... ak si to dokazes predstavit bez toho aby ti to bolo luto, tak potom to nema zmysel taky vztah
@camilla zavidíš nám vek ? asi áno z tvojich komentov ..a je to normálny vážny vzťah ,lebo sme obaja dospelí ....takže sa kľudni v názoroch láskavo a keď druhýkrát más rozprávať sprostosti,tak radšej nepíš nič a zdrž sa
@kolini on vždy tlačil na pílu ..takže ...lenže kedysi som tlačila aj ja ...ale teraz neviem ,mám pochybnosti
@sugy1 lenže ..ja chápem ,nie som sprostá ,že môže to byť len prvotné zamilovanie je fuuč ..chápem a viem ..lenže mne začali dosť vadiť základné veci a závažné podľa mňa ...a aj jeho správanie /zamlčovanie dôležitých vecí/ ma privádza do zúrivosti ..takže nie je to len o tom cite ..ako ja ho mám rada ,ale zase ...viem ,že on ma asi už teraz miluje viac a plánuje ,ja však už nič neplánujem ...absolútne ...už o tom vzťahu nie som tak presvedčená ako on
@onetouch nič nezačínam vymýšľať ,pretože on je všetkému na vine ,ja som príkladná partnerka v tom vzťahu ..aj on sám to vraví ...ale on to celé kazí ..tak je potom prirodzené ,že mám pochybnosti
@tequelina24 každý si môže povedať svoj názor... načo sa držíš v tom vzťahu? ani sa nenazdáš a rozídete sa, je to strata času, stále obviňovanie atď... klasika... ale rozum nikde...
@camilla vieš ,ale hovoriť ,že násťročné deti ,to je trošku silná káva,ked nepoznáš okolnosti ani to ,akí sme ...
načo sa držím v tom vzťahu ?neviem sama ,asi preto aby som mu neublížila ..pre nič iné ..rozídeme sa ,ja to viem ,časom áno ..istotne ..ale teraz ešte nie som toho schopná ,ked je taký zamilovaný ,mi ho je ľúto : disappointed:
@lexchajet lenže nie je ľahké sa už ani teraz z toho vyhrabať ..vieš to je to najhoršie
@lexchajet ja viem ,viem ,lenže neviem ako to mám spraviť,aby ho to najmenej bolelo ...a neviem ,či vôbec ja to znesiem ,kedže ja ho mám dosť rada a záleží mi na ňom ...nie je to ľahké ..
@camilla ja viem len nejde to teraz on ma príliš miluje ..a ja ...snáýd časom sa odo mna odľúbi ..alebo čosi ..ja už neviem ,ale nechcem mu ublížť
typicke ..mne sa toto stava vzdy ( resp. stavalo ) ... najprv to je zamilovanost, milujes na nom vsetko...postupom si vsimas chyby, ktore i ked si myslis ze budes milovat ...tak nakoniec sa to neda,...z vnutra ta to zoziera coraz viac a viac, lebo ti zacina tie chyby liezt na nervy... rozist sa s nim ,,,no ked si s nim vonku to nedozes, a tak vzdy ked prides domov tak ta to dalej zoziera , nechces aby trpel ,kedze ta tak moc lubi ..
asi tak ti poviem - cim skor sa s nim rozides tym lepsie , toto neprejde len tak . Frajera musis lubit celkovo ,i ked ma svoje chyby ..ale k tomu uz nebudes nikdy citit to co na zaciatku vztahu . Tento vztah nema buducnost.
@tequelina24 ako to kazi? ze ta ma strasne rad a robi to,co poklada za najspravnejsie? musis pochopit jednu vec,ze vacsina chalanov su taki,ze chcu pre svoje dievca to najlepsie a bohuzial,niektorym dievcatam sa to vobec nepaci alebo nevedia tomu pochopit...ked tak,povedz mu,ze sa ti urcite veci na nom nepacia,ale nemusis to riesit tak,ze sa ti zhnusi a nasledne aj rozchodom...a dalsia vec.v com pochybujes? verny ti je a ak pochybujes v tom,ze vam to nevydrzi,tak to teda nevydrzi...pochybovanie vedie k rozchodu...
Teraz sa ukáže či vieš naozaj ľúbiť ako vravíš, alebo si to sebe len rada myslíš a si decko, ktoré nevie čo chce od života. Keď som to tak čítal, nadobudol som dojem, že si ho ani nezaslúžiš. Láska znamená že človeka berieme aj s jeho chybami. A čo je to "vážne"? Život nie je hra, ani disneyovský film, ani sprostý "tínejdžerský" seriál. Ber to tak ako to je a uvidíš čo príde, nikto Ti nekáže aby si sa za neho zajtra vydala a otehotnela, ale preto ho ešte nemusíš opustiť. A prečo sem vlastne píšeš? Buď chceš umlčať svedomie lebo už si sa aj tak rozhodla to skončiť (detinské riešenie), alebo hľadáš odvahu ostať s ním (čo je vyzrelé rozhodnutie).
ale zas s tebou nemozem uplne suhlasit. to ze nie je konkretna v tom co spravil nevidim nic zle a predstavit si viem z brucha takych 10 veci.. okrem toho ze nejake i sama naznacila.. a proste ak clovek, ktoreho mas milovat a byt s nim ti nejakym sposobom ublizi, tak minimalne pochybnosti o zotrvani s nim su na mieste.. predsa len , taky clovek by take veci robit nemal...
na druhej strane mi tiez pride divne, na co by s nim mala teraz ostavat, ak si je ista, ze z toho nebude nic dlhsie v buducnosti. bude to nasledne len horsie, ked sa budu mat neskor rozist.. nehovoriac o tom, ze medzitym to fakt moze prist az k tomu dietatu a nasledny rozchod uz bude o niecom inom a dost vazny..
@tequelina24 musis si to vyriesit sama v sebe. mi ti nepomozeme.. ty vies ako ste na tom, ako si na tom ty. ci su obrovske rozdiely medzi tym ked s nim nie si a ked s nim si.. alebo i ked ste spolu, tak premyslas a dokazes byt bez neho..
proste.. musis si ty uvedomit, ci to ma zmysel, ci to chces, ci to za to stoji.. nehovoriac o tom, ze je fajn sadnut si a pokecat si s nim.. o tom co sa stalo, co spravil, ako to na teba posobilo a ako sa citis..
ja si myslim, ze zeny nevedia co chcu, a v tomto pripade predpokladam, ze ani ty nevies co chces... tak nad tym porozmyslaj, a povedz mu co sa deje, a co chces skusit zmenit... aj ked on je stastny navonok, mozno aj jemu nieco na tebe vadi, aj take sa zevraj stava
@junkychess úplne do detailov si vystihla ,čo cítim ..ale úplne ...do bodky ,,akoby som čítala o sebe .: disappointed: ale mna to tak strašne trápi a ja sa s ním nedokážem rozísť aj ked chcem kdesi v hĺbke duše niekedy si myslím ,že je super človek ,že si ho chcem aj vziať a na druhý den ,ked čosi spraví ,tak s ním ostať nechcem a neviem ako ďalej ...on sa položí ,ked sa s ním rozídem ,som totiž jeho prvá a veľakrát mi už povedal ,že život bezo mna nemá zmysel ..a myslí to vážne ,žiaľ ...a že inú nechce do konca života ..a tak zanietene ma o tom presviedča ,že mu verím ..a teraz nechcem mu ublížiť ,lenže zase nechcem ubližovať sama sebe a keď sa kvôli tomu trápim ,tak si ubližujem ,to je samozrejmé
@onetouch kazí to ON,len on ....a aj si to sám priznáva ..kazí napr.tým,že mi niekedy zamlčí podstatnú vec napr o jeho rodine atd,aj ked veľmi dobre vie,že ja neznášam zamlčovanie (pre mna to je klmastvo)nič iné ...a robí to aj napriek tomu ,vie veľmi dobre,že nenávidím žiarlivosť a vyrobil mi žiarlivostnú scénu pre nič prakticky .... a stále sa o mna príliš stará,čo mi už lezie na nervy niekedy ..o vernosť nejde ako som načrtla ..ja viem ,že on ma práveže až príliš miluje a nikdy by miu nebol neverný ,o to vážne nejde ..len ja mám skôr pochybnosti o budúcnosti ..a nie o ňom ..o ňom nemám žiadne pochybnosti ..ja by som dokázala prekusať ,to aký je niekedy aj to ,čo robí (potom to ľutuje) ,ale nedokážem iné veci pprekusnúť podľa mňa ...
@johnysheek práveže hľadám tu rady nejaké ako sa mám z tohto vymotať všetkému ..hľadám cestu ..čo robiť..lebo som už naozaj zúfalá ...neviem ,či s ním ostať alebo nie ..či to vôbec má zmysel alebo nie ..je to môj prvý chlapec a neviem ,ešte a veľmi v takýchto veciach nevyznám ...vadia mi na ňom niektoré veci samozrejme ,to je jasné .kedysi to tak nebolo ,ale teraz už je veľa vecí ,čo mi prekáža ,ale o to nejde ..len proste neviem už či chcem byť s ním ...som s ním už dlho veľmi a naozaj to bola krásna láska ,nádherná ,vzťah vzťahov ,z každej strany lenže začalo mi na ňom vadiť po pár mesiacoch veľa vecí ...ked som bola zaslepená láskou v začiatkoch som nič nevnímala ,len JEHO myslela som si ,že on je ten najúžasnejší človek pod slnkom ,lenže nie je ..zisťujem ,že nie je ..dokáže byť ku mne hnusný niekedy,dokáže žiarliť ,dokáže ma odbiť hocikedy (taký nebol na začiatku) ,zvlástne však je ,že vraví ,že ma čím ďalej tým viac miluje ,a toto robí ... ja už ničomu nechápem a rozhovor s ním nepomôže ,už som sa s ním na túto tému rozprávala a dopadlo to katastrofálne : disappointed: to ani nejdem hovoriť ako ...z jeho strany len plač ,a potom sa na mna hneval ..takže ...to nepomôže ..a ja sa už normálne bojím s ním niečo takéto riešiť teraz ...
@finwaell možno si on nezaslúži mňa ( to mi hovoria všetci blízki )a on sám to vraví ...že ja by som si zaslúžila oveľa lepšieho,ale zároven je taký sebecký ,že keby mal prísť rozchod ,tak sa hodí aj o Zem ,len aby ma nestratil :/
hmm..s priatelkou to mame teraz tiez take trosku nahnute...kvoli hadkam a tak..ale hadky fakt vzdy skoro kvoli malickostiam a veci nad ktorymi by ini mavli rukou a my sa kvoli tomu pochytime...takze je to tiez ten nas vztah nejaky vlaznejsi...ale ja to dievca milujem, miloval som a budem milovat takze nad rozchodom ani nerozmyslam..dufam ze to tak berie aj ona . beriem to tak, že mame len na figu obdobie a ze bude zas dobre a ze toto je len jedna z dalsich skusok ci sa mame natolko radi aby sme spolu vydrzali alebo nas to rozdeli.. skus to tk brat aj ty...skus si tie nedostatky jeho nejako sprijemnit alebo odlahcit.. obcas staci ked si povies "no..je taky a basta..nic s tym nenarobim , musim to tolerovat.." a tie veci potom idu o trosku lahsie aj ked fakt dokazu pit krv.. a na zaver...ludia ti tu pisu rady a voje nazory...ale rozhoduj sa prosim podla seba vela stastia a verim ze to dobre dopadne
@johnysheek nevrátil. nikdy som nikam neodišiel, len nevidím zmysel v tom tráviť tu12 hodín denne... stačí 10 minút raz za 3 mesiace.. nie že by sa tu dialo niečo extra
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
ostatne veci to su len pochybnosti, casom zmiznu, snad..
a podla mna trosku tlaci na pilu, ja som dlho dlho zadany a stastne, aj ked planujeme co a ako ale je to vzdy v pomere 20% vtip - 80% tuzba...
... myslím si, že ak to neklape... čím dlhšie to budeš naťahovať, tým horšie to bude... pre oboch, ale zas na druhej strane... čo ak je to len nejaká kríza, ktorá rýchlo prefrčí?
aaa este, medzera sa pise za interpunkcnym znamienkom, nie pred. je to drobnost ale ten text to robi dost tazko citatelnym.
OK, podľa mňa je to len tak, že prešlo prvotné pobláznenie. Ale to by ťa prešlo aj s najinteligentnejším najbohatším a najkrajším mužom sveta. Podľa mňa ten czťah má budúcnosť, ak on ľúbi teba a ty vlastne ľúbiš jeho, aj keď už nie tak ako kedysi, tak tomu daj šancu
"Pre zenu je lepsie ked ma muza ktory ju miluje, nez muza ktoreho miluje." Od Neviemkoho.
predstav si v duchu, ako by ti bolo, keby ste sa rozisli... ak si to dokazes predstavit bez toho aby ti to bolo luto, tak potom to nema zmysel taky vztah
@kolini on vždy tlačil na pílu ..takže ...lenže kedysi som tlačila aj ja ...ale teraz neviem ,mám pochybnosti
@sugy1 lenže ..ja chápem ,nie som sprostá ,že môže to byť len prvotné zamilovanie je fuuč ..chápem a viem ..lenže mne začali dosť vadiť základné veci a závažné podľa mňa ...a aj jeho správanie /zamlčovanie dôležitých vecí/ ma privádza do zúrivosti ..takže nie je to len o tom cite ..ako ja ho mám rada ,ale zase ...viem ,že on ma asi už teraz miluje viac a plánuje ,ja však už nič neplánujem ...absolútne ...už o tom vzťahu nie som tak presvedčená ako on
@onetouch nič nezačínam vymýšľať ,pretože on je všetkému na vine ,ja som príkladná partnerka v tom vzťahu ..aj on sám to vraví ...ale on to celé kazí ..tak je potom prirodzené ,že mám pochybnosti
načo sa držím v tom vzťahu ?neviem sama ,asi preto aby som mu neublížila ..pre nič iné ..rozídeme sa ,ja to viem ,časom áno ..istotne ..ale teraz ešte nie som toho schopná ,ked je taký zamilovaný ,mi ho je ľúto : disappointed:
@lexchajet lenže nie je ľahké sa už ani teraz z toho vyhrabať ..vieš to je to najhoršie
@camilla ja viem len nejde to teraz on ma príliš miluje ..a ja ...snáýd časom sa odo mna odľúbi ..alebo čosi ..ja už neviem ,ale nechcem mu ublížť
"stále tie jebnuté vzťahy násťročných jebkov..."
"stále obviňovanie atď... klasika... ale rozum nikde..."
asi tak ti poviem - cim skor sa s nim rozides tym lepsie , toto neprejde len tak . Frajera musis lubit celkovo ,i ked ma svoje chyby ..ale k tomu uz nebudes nikdy citit to co na zaciatku vztahu . Tento vztah nema buducnost.
ale zas s tebou nemozem uplne suhlasit. to ze nie je konkretna v tom co spravil nevidim nic zle a predstavit si viem z brucha takych 10 veci.. okrem toho ze nejake i sama naznacila.. a proste ak clovek, ktoreho mas milovat a byt s nim ti nejakym sposobom ublizi, tak minimalne pochybnosti o zotrvani s nim su na mieste.. predsa len , taky clovek by take veci robit nemal...
na druhej strane mi tiez pride divne, na co by s nim mala teraz ostavat, ak si je ista, ze z toho nebude nic dlhsie v buducnosti. bude to nasledne len horsie, ked sa budu mat neskor rozist.. nehovoriac o tom, ze medzitym to fakt moze prist az k tomu dietatu a nasledny rozchod uz bude o niecom inom a dost vazny..
@tequelina24 musis si to vyriesit sama v sebe. mi ti nepomozeme.. ty vies ako ste na tom, ako si na tom ty. ci su obrovske rozdiely medzi tym ked s nim nie si a ked s nim si.. alebo i ked ste spolu, tak premyslas a dokazes byt bez neho..
proste.. musis si ty uvedomit, ci to ma zmysel, ci to chces, ci to za to stoji.. nehovoriac o tom, ze je fajn sadnut si a pokecat si s nim.. o tom co sa stalo, co spravil, ako to na teba posobilo a ako sa citis..
@onetouch kazí to ON,len on ....a aj si to sám priznáva ..kazí napr.tým,že mi niekedy zamlčí podstatnú vec napr o jeho rodine atd,aj ked veľmi dobre vie,že ja neznášam zamlčovanie (pre mna to je klmastvo)nič iné ...a robí to aj napriek tomu ,vie veľmi dobre,že nenávidím žiarlivosť a vyrobil mi žiarlivostnú scénu pre nič prakticky .... a stále sa o mna príliš stará,čo mi už lezie na nervy niekedy ..o vernosť nejde ako som načrtla ..ja viem ,že on ma práveže až príliš miluje a nikdy by miu nebol neverný ,o to vážne nejde ..len ja mám skôr pochybnosti o budúcnosti ..a nie o ňom ..o ňom nemám žiadne pochybnosti ..ja by som dokázala prekusať ,to aký je niekedy aj to ,čo robí (potom to ľutuje) ,ale nedokážem iné veci pprekusnúť podľa mňa ...
@johnysheek práveže hľadám tu rady nejaké ako sa mám z tohto vymotať všetkému ..hľadám cestu ..čo robiť..lebo som už naozaj zúfalá ...neviem ,či s ním ostať alebo nie ..či to vôbec má zmysel alebo nie ..je to môj prvý chlapec a neviem ,ešte a veľmi v takýchto veciach nevyznám ...vadia mi na ňom niektoré veci samozrejme ,to je jasné .kedysi to tak nebolo ,ale teraz už je veľa vecí ,čo mi prekáža ,ale o to nejde ..len proste neviem už či chcem byť s ním ...som s ním už dlho veľmi a naozaj to bola krásna láska ,nádherná ,vzťah vzťahov ,z každej strany lenže začalo mi na ňom vadiť po pár mesiacoch veľa vecí ...ked som bola zaslepená láskou v začiatkoch som nič nevnímala ,len JEHO myslela som si ,že on je ten najúžasnejší človek pod slnkom ,lenže nie je ..zisťujem ,že nie je ..dokáže byť ku mne hnusný niekedy,dokáže žiarliť ,dokáže ma odbiť hocikedy (taký nebol na začiatku) ,zvlástne však je ,že vraví ,že ma čím ďalej tým viac miluje ,a toto robí ... ja už ničomu nechápem a rozhovor s ním nepomôže ,už som sa s ním na túto tému rozprávala a dopadlo to katastrofálne : disappointed: to ani nejdem hovoriť ako ...z jeho strany len plač ,a potom sa na mna hneval ..takže ...to nepomôže ..a ja sa už normálne bojím s ním niečo takéto riešiť teraz ...
@finwaell možno si on nezaslúži mňa ( to mi hovoria všetci blízki )a on sám to vraví ...že ja by som si zaslúžila oveľa lepšieho,ale zároven je taký sebecký ,že keby mal prísť rozchod ,tak sa hodí aj o Zem ,len aby ma nestratil :/