Mám doma vyrastené šteňa a akosi sa mu podarilo totálne roztrhať obal z knihy Zatmenie,ktoré mám požičané od veľmi dobrej kamarátky...našťastie len obal...ale obal zrejme robí celú knihu...ten zradca už roztrhal kopec kníh a zošitov ale tie boli vždy moj
Ahoj! Aj ja som mala podobný problém. Môj zasa roztrhal obal od kamoškinho jedinného CD s fotkami zo svatby, ktoré ani nemala skopírované. Viem ako sa cítiš... Ja som sa len modlila, aby CD fungovalo, ale naštastie funguje, len ten obal bol nepoužiteľný a ešte tam mala aj fotky na obale...
Mňa nezabila, ale do oči ti pravdu málokto povie...
Ale sakra vy blázni ja sa nepýtam čo urobiť so psom ale...že či sa niekde nedá kúpiť náhradný obal napr a o psa sa nebojte...ten dostal na riť a teraz sa hambí v chodbe...
Ja mám tiež taký problém..mala som požičané Twilight 2ku od kamošky a ked som jej ju niesla do školy,pravítko mi prešlo cez dve strany a roztrhalo ich-iba hore natrhlo-ani cez písmenká,iba drobne..A ona pýta 6 eur...Neni to moc????
@8 POziciam ti ....vratis mi 30 E . Ale nie. Ved tu nejde o to ze ci je 16 E vela alebo malo. Docela rychlo tych 16 E prefajcim. Ale tak skus poprosit rodicov, ci by ti nepozicali, pre nich to nemoze byt vela.
@lenuska175 Toto nesuvisi s rodicmi, ja som v 14-tich uz kde tu brigadoval, a 500 sk by som bol schopny nasetrit
@krutafunebracka To som povedala?? No že som si to nevšimla..Ja len že nemôžem iba pre roztrhanú obálku hned vyhodiť 16 eur..Ked je tá kamoška naozaj KAMOšKA,tak to pochopí nie??
obal robi celu knihu? to som este nepocul ta kniha je teraz pomerne rozsirena, tak sa najprv skus opytat v okoli, ci by ti ten obal niekto nedal. napriklad ja som obaly z knih vzdy daval dole a niekam ich odkladal
chod do knihkupectva a ten obal jedoducho slohni..nema ziadnu cenu a keby ta aj chytili, tak mi ho vratis, proste za ten obal ti nic velke nemozu, lebo nema hodnotu.. a skus to v panta rei, to je celkokm velke knihkupectv
oni ale potom uz tu knihu bez obalu len tak lahko nepredaju, takze im strata pravdepodobne vznikne. ale to nas vobec nemusi trapit, z cudzieho krv netecie, hlavne, ze nam nemozu za to nic spravit:/
@ninca neodporucam kradnut ako vravi @denisska bez ohladu na to ako to dopadne a nemyslim si, ze by si kvoli tomu mala kupovat hned novu knihu. to by bolo najjednoduchsie a ona by sa asi ani nic nedozvedela..
na druhej strane ak ma tu knihu radsej ako teba, preco to riesis? ak sa na teba vykasle kvoli tomu, /s tym ze jej ponuknes akusi kompenzaciu, kedze knizka je znehodnotena/ tak si nemyslim ze ma zmysel udrziavat to priatelstvo
teda chod za nou, povedz jej ze si nedala pozor a stalo sa to, a ponukni jej za to nejaku nahradu..
Asi som velmi zla, ale mna by viac trapilo, keby dosklbal moju Na moje knihy sa totiz citovo naviazem... ale viem, je to zle. Premohli by ma vycitky, ze tak rozmyslam, a bezala by som jej kupit novu Ale ja si aj tak skoro nikdy od nikoho knihy nepoziciavam, ja ich vzdy vsetky musim mat doma svoje. Uz si snazim odvykat, lebo ak takto budem pokracovat, zavalia ma...
pocuvaj.... chod do kniznice .. najdi tu knihu.. a ked bude mat obal tak si ho jednoducho strč pod bundu... a keby obal nemala .... tak potom chod do knihkupectva a postup opakuj ..... sam som to vyskúšal a funguje to
@ninca A čo tak sa jej ospravedlniť s nejakou čokoládou v ruke..A mohla by si vyrobiť originálny obal..ved obrázkov zo Súmraku Novu a Zatmenia je všade veľa..
Ah jaj..toľko názorov nie kradnúť by som nikdy nechcela,veď som skautka!Čo to je vôbec za nápad?! A to že má knihu radšej ako mňa..to nieje pravda samozrejme...chcela som len povedať že to nevezme veľmi dobre. Určite sa jej priznám...ospravedlním...a skúsim si obal kúpiť od niekoho komu netreba.Veď celú knihu nebudem kupovať...dik
heh mne spoluziacka ktorej som pozicala Zatmenie... bez obalu.... mi vratila knihu hore bola prelomena ako ohnuta ze jej na knihu spadla polička a este mi vratila a nič mi nepovedala ... krava... a ona ze prepač... ako ospravedlnila sa ale ci boha sak ku knihám s úctou.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Mňa nezabila, ale do oči ti pravdu málokto povie...
@lenuska175 Toto nesuvisi s rodicmi, ja som v 14-tich uz kde tu brigadoval, a 500 sk by som bol schopny nasetrit
Ak je skutočne veľmi dobra kamoška tak to pochopí a nebude robiť scény
Ja napríklad tie obaly vyhadzujem to sa vždy len krčí a zavadzia...podstatný je obsah knihy nie to aký má pekný obal.
@krutafunebracka keď som ja mal 14 tak mi aj 150 bolo veľa ak to malo byť z vlastných
PS: keď sa bojíš že sa naštve fakt kúp novú tu potrhanú si nechaj a daj jej tu novú...ale myslím že keď len obal tak to nejak prežije
Každopádne ti môže byť jedno ako si zarobíš, ale dá sa to
@12 @14 za taku brakovu knihu je to naozaj dost
oni ale potom uz tu knihu bez obalu len tak lahko nepredaju, takze im strata pravdepodobne vznikne. ale to nas vobec nemusi trapit, z cudzieho krv netecie, hlavne, ze nam nemozu za to nic spravit:/
slovenska natura v praxi
vlastna ksusenost
davaj si veci do trezoru.......
@nightillusion ako vravis
@ninca neodporucam kradnut ako vravi @denisska bez ohladu na to ako to dopadne a nemyslim si, ze by si kvoli tomu mala kupovat hned novu knihu. to by bolo najjednoduchsie a ona by sa asi ani nic nedozvedela..
na druhej strane ak ma tu knihu radsej ako teba, preco to riesis? ak sa na teba vykasle kvoli tomu, /s tym ze jej ponuknes akusi kompenzaciu, kedze knizka je znehodnotena/ tak si nemyslim ze ma zmysel udrziavat to priatelstvo
teda chod za nou, povedz jej ze si nedala pozor a stalo sa to, a ponukni jej za to nejaku nahradu..
Ja by som to tak spravila
a 2) ja by som si tu novu nehala, a dala jej s5 tu jej staru ale s novym obalom
tot vse..!
Priznaj sa jej a uvidíš ako bude reagovať...
Podľa mňa obal nie je až taký dôležitý.