Čo myslíte, koľko ľudí asi sa na Birdze vydáva za niekoho kým v skutočnosti nie je, alebo mení fakty o sebe?
Akosi som bol zvyknutý zo života automaticky dosť nekriticky prijímať informácie o druhých bez potreby overovať si ich. Napadlo mi, čo ak sú tu aj takí, čo si vymyslia, či už vek alebo bydlisko alebo čokoľvek iné. Viete o tom? Ako sa k tomu staviate?
To neviem - ale chapem kazdeho ze si chce udrzat aspon trochu anonimity - ved staci vlozit moj nick do googlu a je tam skoro vsetko o mne - a velmi ma to netesi - zial taky je svet internetu - pomali uz na google earth sa bude dat pozriet rovno do mojej izby
Pravda mala by sa tu dodrzovat aspon nejaka etika - najlepsie je ked ma niekto v profile 18 rocny chalan a vypisuje tu ze dnes dostala poprvykrat kramy
..alebo ked ma niekto napisany v profile vek ako 0rocny, 1rocna, 238rocn-...alebo ajs tou vahou, ale to neni dolezite...ked vlastne nevies, s kym si v skutocnosti pises, lebo ten, co ma napisane ze ma 1 rok, moze mat tak ako 15 tak aj 25...
ja som ja, to je všetko bodka, ako si spominal nick v googli mam podobny proflem ale samozrejme nie s týmto nickom tí čo ma poznaju vedia o ktorý nick sa jedna
podľa mňa neni o čom kto sa robí tu niekym inym čim ani nie je čo potom jeho život proste iba sa hrá... ale aj tak najlepšie je byť úprimným aj keď len do istej mieri netreba zasa vyťahovať súkromie.. len to čo nás trápi a čo nás tešú lebo večinou sa všetci iba lutuju aký majú život viem život nie je ľahký ale zasa stojí zato ho žiť
nemám rada pretvárku ked sa na niekoho hrá... už sa mi to stalo aj na Birdzi,že som si s niekým písala a po čase som zistiala že je to niekto uplne iný.. mali ste vidieť to moje zdesenie... tiež si myslím že je to neetické a nemorálne hlavne voči tým ,ktorí si s ním píšu...
ja sa tym nezaoberam lebo ak zacnes s niekym udrziavat kontakt cez internet co to ti o sebe porozprava...a je len na tebe ci ho prichitis pri klamstve alebo mu budes verit lebo citis ze je k tebe uprimny
No ja nemam nejaku potrebu nieco zatajovat...naozaj neviem, naco by som si vymyslala...to mi mooc zatazuje moj mozog a okrem toho, zachvilku by som si uz nepamatala, co vsetko som naklamala a zamotavala by som sa
to Antja. Stále je lepšie mať tam 1 rok ako keď má 12 a v profile 20
Mám sklon idealizovať si každého, takže ak niekto profil vyplnený nemá, beriem to asi tak, akoby ho mal vyplnený podľa mojej predstavy
Väčšina ľudí čo si vymýšla to robí v rámci nejakého hrania sa, čo nie je nič neprirodzené, najmä u skupiny 10-14. Samozrejme neudanie informácii je niečo iné ako keď si ich vymyslím.
Viac menej klamstvo považujete za nemorálne. Napriek tomu, boli by ste ochotní ho odpustiť, keby sa vám s tým ten človek priznal?
ked s niecim nie som spokojna, proste to tam nenapisem a nwm preco by som to mala menit...i ked som tam mala par mien, ale to bolo z parodie...ale ked sa 10 rocna s fotkou kde vyzera na 10 robi ze ma 15, z toho fakt nemozem...
Veeeeľa ľudí. Len ja za celé pôsobenie som tu videl aspon 10 ľudí čo si pozmenili vek a na fotke viditeľne mladší.A to si webky nepozerám často. A na koľkých som ešte neprišiel...
Napadá mi, že by sa s tým možno dalo niečo robiť. Na niektorých stránkach funguje niečo ako overenie identity, keď tým poverený človek môže povedať.. áno, toto je ten, za koho sa vydáva.
No nie som si istý, či by to tu malo zmysel. Asi nie.
ak si niekto zacne vymyslat tak postupne nevie co o sebe hovoril.. ak s niecim nie som sopkojna tak to nepisem ale nemenim.... mam pocit ze na birdz prichadzaju ludia ktori sa za seba nehambia a dokazu komunikovat aj bez toho aby si vymyslali... ale tak ked si niekto vymysla je mi to v podstate jedno on sa zamota a ja sa len budem smiat.. ale takych ludi je prilis vela..
mne to neprekaza a nevidim v tom nieco velmi zle internet je podla mna miesto kde sa mozes zabavit zoznamit s inymi ludmi ale zaroven je to aj take miesto kde mozes byt niekym inym a dat najavo alebo vypustit von co sa v tebe hlboko vnutri skryva a mozes si rozlicne veci vymyslat urobit si taky iny svet ako to urobila eee kto to bol RONY????? co si vymyslela par ludi a pisala co zazili abo tak??? utvorila si taky svoj iny svet akoby mne sa to celkom lubi taze mi to neva
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Mám sklon idealizovať si každého, takže ak niekto profil vyplnený nemá, beriem to asi tak, akoby ho mal vyplnený podľa mojej predstavy
Väčšina ľudí čo si vymýšla to robí v rámci nejakého hrania sa, čo nie je nič neprirodzené, najmä u skupiny 10-14. Samozrejme neudanie informácii je niečo iné ako keď si ich vymyslím.
Viac menej klamstvo považujete za nemorálne. Napriek tomu, boli by ste ochotní ho odpustiť, keby sa vám s tým ten človek priznal?
Na internete zažiješ aj to čo by si v skutošnosti nemohol, stčí si len pomeniť vek, váhu atd. atd.
No nie som si istý, či by to tu malo zmysel. Asi nie.