Sen je zážitok obrazových, zvukových a iných zmyslových vnemov vytváraných mozgom počas spánku. Udalosti v snoch bývajú často neuskutočniteľné alebo málo pravdepodobné, a snívajúci nad nimi obvykle nemá kontrolu. Výnimkou je bdelé snívanie, v ktorom si snívajúci uvedomuje, že sníva a niekedy je schopný ovplyvňovať snovú realitu, v ktorej sa nachádza. Snívajúci môžu mať zážitok silných emócií. Desivé alebo znepokojujúce sny sa nazývajú nočné mory.
však to tu bolo už milionkrát a tristoôsmy raz to už hovorím, že sen je schomolenina zážitkov ...zo dňa...alebo takých , ktoré ťa nejak zaujali..alebo taaaaak...
@Lestry nic sa mi nesniva ... nemusi sa ti snivat ... rano by som o tom vedel a zapametal by som si ze sa mi snivalo, nezapemetal by som si co sa mi snivalo ... ale mne sa nesniva nic
Sny vedia vela povedat o nas. Len je skoda ze si pamatame iba priblizne 10 percent zo vsetkych snov ktore sa nam snivaju. A keby clovek vedel o vsetkom co sa mu snivalo, vyriesil by mnohe otazky vo svojom zivote.
Prečo keď idem spať o tretej ráno, o siedmej vstávam, nič sa mi nesníva a som krásne vyspatý a keď idem spať o 10 večer, vstávam o jedenástej na obed, celý čas sa mi snívaju píčoviny a aj tak som celý deň unavený.
mne sa dneska snivalo o takom perfektnom chlanovi s ktorym sme sa mali radi a ja netusim kto to bol a ako sa volal a strasne mi je za nim luto...snad ma aj dnes pride navstivit do sna
@Lilnicole by som chcel vidiet ten vedecky dôkaz takze podla tohto co sa tu rozprava... keby ma niekto prebudil v strede noci (v strede sna) ... vedel by som o tom ze sa mi snivalo ? ... podla mna by to bolo tak ako vzdy ... ze sa mi nesniva nic neviem podla mna vedci dokazuju prilis vela veci ktore sa v skutocnosti nedeju
@Dconan Nesníva sa ti len v strede noci. Naštuduj si REM fázy. Sníva sa ti stále. Väčšinou to trvá len pár sekúnd a keď sa nezobudíš počas tej konkrétnej fázy, kedy sa ti to sníva, tak si na to jednoducho nespomenieš.
No mne raz niekto hovoril ze sen je vlastne hladanie riesenia na rozne zivotne situacie. Ked mate nieco, s cim si neviete rady vase podvedomie hlada riesenie a to riesenie je vo forme obrazov , nemusite to vzdy chapat resp malokedy to chapete ale vase podvedomie to riesenie najde a potom nejako sa niektorym ludom stava (mimochodom aj mne preto tomu nejak trocha verim) , ze sny sa plnia.
Cize podvedome sme sami vyriesili danu vec a potom ju aj uskutocnili....
Ci je to pravda neviem a neviem to ani povedat takymi slovami jak ten typek ale mozne to podla mna je.
A sen ma pre dusu aj kompenzacnu funkciu. Ak si nieco zelate strasne moc ale nemozete to mat, tak vase podvedomie vam tu situaciu, vec, osobu cokolvek v noci ponukne.... Aj to je podla mna pravda.
Comu ale neverim, ze sny nemaju ziaden zmysel Urcite maju
Podla toho, co sa mi snivalo naposledy, by som povedala, ze su to moje tajne tuzby spojene s tym, coho sa najviac bojim. Asi tak to dnes v noci vyzeralo...
@Lilnicole vedinou to trva len par sekund ? niekedy si pametam ze som sa kazde rano zobudil a presne som vedel co sa mi snivalo !!! ale potom som to rychlo zabudol a tie sny boli dlhe... normalne pribehy a teraz nic ... com to bude ? co sami posunuly fazy ?
@Dconan neznamená, že keď v sne máš pocit, že čosi trvá niekoľko hodín, tak že aj aktuálny čas snenia je niekoľko hodín snových fáz máš viac, teda, REM fázy sa ti striedajú, ja nie som tvoj psychológ, neviem, čo spôsobilo, že si odrazu nepamätáš sny
@Hluzar kamoška vie vykladať sny... A je v tom neskutočne dobrá. Ono, nevyloží mi budúcnosť, hej Väčšinou sú to len vnútorné pocity premietnuté do obrazov.
@Lilnicole silne pochybujem zeby dokazal mozog roztiahnut napr 5 minut na 1 hodinu .. tak aby to mysle pochopila ako 1 hodinu podla mna to je nerealne a neverim vedecky dokazanym veciam mne sa nesniva nic
@Lilnicole mne sa podarilo nieco take ze som sa isiel cez noc vymocit a ked som sa vratil tak som spal aj nespal proste som si uvedomoval ze sa mi sniva je to lucidny sen ?
@Stormmast3r možno, neviem. Ono, volá sa to aj bdelé snenie, tak čo ja viem Ak snívaš a uvedomuješ si to, je to ináč dosť sranda, lebo vieš ovplyvniť sen, ako sa ti páči. Vytváraš si tam vlastnú alternatívnu realitu. Skús to nabudúce, že čo sa stane
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Sen je zážitok obrazových, zvukových a iných zmyslových vnemov vytváraných mozgom počas spánku. Udalosti v snoch bývajú často neuskutočniteľné alebo málo pravdepodobné, a snívajúci nad nimi obvykle nemá kontrolu. Výnimkou je bdelé snívanie, v ktorom si snívajúci uvedomuje, že sníva a niekedy je schopný ovplyvňovať snovú realitu, v ktorej sa nachádza. Snívajúci môžu mať zážitok silných emócií. Desivé alebo znepokojujúce sny sa nazývajú nočné mory.
zdroj: Wikipedia
Sny sú píčovina...
Cize podvedome sme sami vyriesili danu vec a potom ju aj uskutocnili....
Ci je to pravda neviem a neviem to ani povedat takymi slovami jak ten typek ale mozne to podla mna je.
A sen ma pre dusu aj kompenzacnu funkciu. Ak si nieco zelate strasne moc ale nemozete to mat, tak vase podvedomie vam tu situaciu, vec, osobu cokolvek v noci ponukne.... Aj to je podla mna pravda.
Comu ale neverim, ze sny nemaju ziaden zmysel Urcite maju
@Hluzar kamoška vie vykladať sny... A je v tom neskutočne dobrá. Ono, nevyloží mi budúcnosť, hej Väčšinou sú to len vnútorné pocity premietnuté do obrazov.
@Dconan sníva, ale ráno si to nepamätáš
@Stormmast3r možno, neviem. Ono, volá sa to aj bdelé snenie, tak čo ja viem Ak snívaš a uvedomuješ si to, je to ináč dosť sranda, lebo vieš ovplyvniť sen, ako sa ti páči. Vytváraš si tam vlastnú alternatívnu realitu. Skús to nabudúce, že čo sa stane