1. Skáčem do reči – keď niečo chcem povedať, nečakám
2. Čakám, kým druhá osoba dorozpráva, aby som ja mohol/mohla rozprávať
3. Väčšinu času len počúvam
Podla toho co sa deje. Ked mi niekto nieco vyvsetluje, tak pocuvam. Ked diskutujeme, striedame sa a jemne si skaceme do reci. Castokrat len hovorim vsuvky ako "chapem ta, mam to podobne" atd.
snažím sa čakať ale naozaj si na sebe všímam že sem tam skáčem do reči a vnímam aj také tie mikro mimicke reakcie na partnerovi že mu to vadí alebo zostane zaskočený, ale dávam si na to pozor
No akoze ale ked niekto rozprava vyslovene kokotiny ze sa to neda pocuvat, tak mu do toho skocim a uvediem veci na pravu mieru, hej to pozor. Vtedy skacem do reci. Nemyslim nazorove veci, ale fakty, ako ked typek vysvetloval skupinke ludi cierne diery, singularitu, casopriestor atd ale hovoril take picoviny ze som ho musel ohrknut.
Bola som ucena neskakat do reci, co mi casto komplikuje zivot, lebo mam viacero kamaratov ktori su zvyknuti hovorit takym "volne navazujucim" sposobom
...Co ma casto unavi a potom uz len pocuvam, kym mi dany clovek nevytkne, ze som prilis ticho
ak človeka dobre poznám a je ukecaný a viem, že kým dorozpráva, tak mi trikrát ujde myšlienka a téma sa zmení tiež niekoľkokrát, tak sa ospravedlním a skočím (ak sa mi to vôbec podarí)
čím menej človeka poznám, tým je väčšia šanca, že proste len ticho čuším
takže, situačne, podľa človeka, témy a môjho nutkania niečo dodať
Niekedy keď už chcem konečne dačo povedať, aby som nebola tak ticho (aj vo väčšej skupinke) tak začnem rozprávať, ale zároveň začne rozprávať aj druhý a ja potom stíchnem uprostred začatej vety a je to strašne trápne
Záleží od osoby. Niekedy on rozpráva súvisle dlhý čas, že mám chuť ho prerušiť (ale príde mi to dosť blbé mu skákať do reči) alebo potom niektorí hovoria len krátke vety a to mi asi vyhovuje viac
Závisí to od veľa faktorov, napríklad či ma daná téma rozhovoru zaujíma, či mám k nej dostatok informácii, vtedy sa rada zapájam, ale vždy čakám, kým ten druhý dohovorí a až potom začnem rozprávať ja. Ak nemám čo k danej téme povedať, som radšej ticho, nemám rada také to tliachanie bez zmyslu, len aby som niečo hovorila.
Taktiež to závisí od toho, či sa bavím len s jedným človekom alebo či je to nejaká skupinová diskusia, pri rozhovore vo dvojici sa cítim istejšia, uvoľnenejšia a nemám problém diskutovať, keď sa baví viacero ľudí, tak som skôr len taký tichý pozorovateľ.
Čo sa týka skákania do reči, neznášam, keď to niekto robí, príde mi to vrcholne neslušné a úplne potom strácam chuť sa s tým človekom vôbec baviť.
Snažím sa neskákať, nie vždy sa to podarí, hlavne, keď chcem povedať niečo krátke, než pôjde téma ďalej, napríklad, že nerozumiem presne ako to myslí atď... no a mne ani tak nevadí, keď mi druhý človek občas skočí do reči, keď to nie je úplne, že nemôžem dopovedať svoju myšleinku... ale skôr mi vadí, keď človek rozpráva už 5 minút o niečom, čo ma nezaujíma a rozpráva to tak, že sa mu skočiť do reči ani nedá
Poznám ľudí čo kecajú v jednom kuse , preto áno stane sa mi ze skočim niekomu do reči . Zvýšil hlas a pod.
Ale vždy to závisí od toho kto je ten človek . A ako sa správa on
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
2. Čakám, kým druhá osoba dorozpráva, aby som ja mohol/mohla rozprávať
3. Väčšinu času len počúvam
...Co ma casto unavi a potom uz len pocuvam, kym mi dany clovek nevytkne, ze som prilis ticho
čím menej človeka poznám, tým je väčšia šanca, že proste len ticho čuším
takže, situačne, podľa človeka, témy a môjho nutkania niečo dodať
ideálne, keď sa mi to stane tak 3x za sebou a potom niekto dorozpráva a že čo som chcela
a je to niečo, čo už nie je relevantné
Taktiež to závisí od toho, či sa bavím len s jedným človekom alebo či je to nejaká skupinová diskusia, pri rozhovore vo dvojici sa cítim istejšia, uvoľnenejšia a nemám problém diskutovať, keď sa baví viacero ľudí, tak som skôr len taký tichý pozorovateľ.
Čo sa týka skákania do reči, neznášam, keď to niekto robí, príde mi to vrcholne neslušné a úplne potom strácam chuť sa s tým človekom vôbec baviť.
Ale vždy to závisí od toho kto je ten človek . A ako sa správa on