Čo podľa vás najviac formuje mladého človeka? Rodičia, rodina, priatelia, hudba, náboženstvo? Je možné u človeka výrazne zmeniť povahové vlastnosti vďaka týmto faktorom..?
formuje všetko z každého rožku trošku.najviac si myslím, že rodina a priatelia (partia) no a či sa dá to zmeniť tak určite áno len zavisí to od toho ako je daný človek ovplyvniteľný. pokiaľ ľahko tak aj z pomerne slušného chalana sa môže stať za krátky čas solídny vulgárny drevorubač (čo slovo nadávka a hlavne fet ako aj alkohol). naopak podobný mne absolútne neovplyvniteľný tak mohol by si proste na mňa skúšať čokoľvek a nepochodil by nikto. proste, čo poviem to platí a hotovo. nikto s tým nič nenarobí už.
Bohuzial, dnes uz asi internet. Vonku nechodia, rodicov nepocuvaju a nechcem vediet, co z nich vyrastie. Ale spolocnost stale viac a viac moralne upada...pravdepodobne az do bodu, kym nebude zas nejaka vojna a potom sa vsetci opat uvedomia.
@24 ako osoba, co vyrastala za pc a za netom a nechodila von, ako osoba, co nechodi von pit a nefajci ani travu, ani cigarety a dokonca, ako osoba, ktora sa angazuje v skolskych a kulturnych cinnostiach, zi pripadam ako najvacsi moralny odpad, najma tuto z huby vseveda
@hoperpohroma Keby boli vsetci ako ty, to by bolo...ale odporucam ti navstivit aj ine portaly a socialne siete, kde to primitivizmom mladych kvitne a potom ma ironicky opat nazvat vsevedom.
@trueman3 to ta akoze mam teraz uctievat za to, ze nie si az taky kktny ako vacsina pokecovej populacie? alebo seba?
pokec a ine portaly, kde sa to hemzi idiotmi, nasledky nenesu. ludia boli idioti vzdy, len im doba nedovolila az tak prejavit sa. celkovo si nyslim, ze neustale sedenie za pc VOBEC nie je nejaky problem. vtedy ti aspon dieta nedeformuje nevychovane okolie. za to, ze madez travi svoj volny cas na internete, to hned nemusi znamenat, ze inam ako sa pokec nedovidia. ja som sa ako 9 rocna ucila html z knihy a kradla som zdrojaky cudzim strankam.
do 12veku života rodičia, potom majú najväčší vplyv kamaráti,ku ktorým sa môže pridať aj hudba (jej vplyv je maximálne 10%), po 17 asi stále dominujú kamaráti, ale u niekoho sa pridá aj náboženstvo
takto vidím situáciu na Slovensku ja, samozrejme v iných krajinách je to trochu inak
Najviac ho formujú tí, ktorí ho aj najviac zaujmú. Ak je mladý človek hlúpy, najviac ho budú ovplyvňovať podobné faktory, ak nie, obklopí sa ľuďmi, ktorí mu do života aj čo to dajú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
vsetko moze na mladych posobit ako determinant
zmenit? mm, u niektorych ano, u niektorych nie
chybala mi podpora a tak to vypada.
pokec a ine portaly, kde sa to hemzi idiotmi, nasledky nenesu. ludia boli idioti vzdy, len im doba nedovolila az tak prejavit sa. celkovo si nyslim, ze neustale sedenie za pc VOBEC nie je nejaky problem. vtedy ti aspon dieta nedeformuje nevychovane okolie. za to, ze madez travi svoj volny cas na internete, to hned nemusi znamenat, ze inam ako sa pokec nedovidia. ja som sa ako 9 rocna ucila html z knihy a kradla som zdrojaky cudzim strankam.
takto vidím situáciu na Slovensku ja, samozrejme v iných krajinách je to trochu inak