Co by ste ocakavali od kamaratov v situaciach, ako:
1. Po rozchode
2. Pri pre vas vyznamnej udalosti (ocenenie, vyber niekam)
3. Zlej fin. situacii
4. Po zacati cerstveho vztahu
Nemusite rozpisat vsetky, mozete napisat ako by ste nechceli aby sa zachoval
ocakavam, aby sa nevrtali v mojich problemoch (neznasam o nich hovorit), aby mi zdelili uprimny nazor na novy vztah a aby nezavideli uspechy... klasika
bohuzial nemam cas sa rozpisat tak prispejem akurat vlastnou skusenostou.
4 - moja najlepsia kamaratka sa na mna vykaslala po tom, co som si nasla priatela (podmienky boli take ako boli, prvych par msiacov sme sa videli asi 2 - 3 hodinky za cely tyzden). vraj uz na nu nemam cas a nemala by som travit cely vikend (zdoraznujem 2 - 3 hodiny na CELY tyzden) LEN s nim.
po 2 rokoch s nevieme prist na meno a uz si ani nikdy neprideme
co som tym chcela povedat? v situacii cislo 4 - od kamaratov/tok ocakavam podporu, to, ze ma pochopia, ze chapu ze som sa zamilovala a sla do vztahu. nie to detinske, ako sa zachovala dana osoba, ktoru som 15 rokov povazovala za moju sestru.
pri vsetkom by som ocakavala to co aj moja kamoska robi
1. ze ma obime ked zacnem revat jak dilina
2. ze sa bude so mnou z toho tesit a dako to oslavime spolocne
3. ze budeme chodit niekam kde nemusim platit vela penazi , alebo zatiahne kofolu raz ona raz ja ... neviem vacsinou som neni vo velmi zlej financnej situacii ale ked ano tak mi pomoze a ked zas potrebuje ona pomozem ja jej
4. ze sa nepaprci ked idem niekam s nim aj bez nej , ze sa snazi s nim vychadzat a chce ho aj ona spoznat
pride mi zle nieco ocakavat. ti ludia su so mnou snad dobrovolne a nieco po nich pozadovat.. neviem. ale skusim.
1. Po rozchode
- myslim, ze vtedy sa kazdy dobry kamarat snazi hlavne rozosmiat a rozptylit myslienky prec od tej osoby
- neviem si predstavit takuto situaciu. oceneni mam viac a vzdy mi to bolo viac-menej jedno, o to viac jedno je to podla mna ludom, ktorych sa to ani netyka
3. Zlej fin. situacii
- nerada si poziciavam, nerada si nechavam platit veci, cize by som od nich neocakavala nic. pride mi to hlupe, ze mam kamarata na to, ze od neho ocakavam, ze ma v zlej situacii zalozi (aj ked som clovek, ktory by to urcite vratil)
- asi to, aby respektovali, ze sa im budem popripade venovat menej
záleží čo ide o blízkych (dlhoročných priatelov) alebo o bežných kamaratov
od bežných kamarátov nečakám nič a dúfam že ani oni odo mňa
a od blízkych piatelov očakávam že po rozchode si nájdu chvílu čas, ak im zavolám a chcem sa porozrávať, prípadne sa s nimi stretnúť. Očakávam že pri významnej udalosti dostanem od nich pozitívnu reakciu, ale nič konkrétne neočakávam. Pri zlej finančnej situácii, tiež od nich nič neočakávam, max. že mi požičajú nejakú malú sumu 5-10 libier na vlak/ bus ak potrebujem, ale nič viac. A po začatí čerstvého vzťahu ?? - neviem čo by som mal od nich čakať? Jedine to, aby sa do toho nemiešali a nevŕtali sa v tom, nehodnotili to, nehovorili mi svoje názory a čo si myslia, lebo v tomto prípade je to bezpredmetné, je to moja súkromná vec
1. raz keď som kamarátovi napísal, že som sa rozišiel, prvé čo mi napísal bolo "kam ideme sadnúť?" no a sme sa o tom rozprávali, prečo som to urobil, samozrejme mi povytýkal pár vecí ale v konečnom dôsledku povzbudil
2. sme super a nezávidíme si takže to oslávime, povtipkujeme o tom
3. problém, ktorý som nedávno riešil, bol som na tom dosť blbo a potreboval som čosi vyplatiť, kamarátka sa ma sama opýtala, či mi nemá požičiať (vie, že zarábam, takže jej to splatím asap (bolo mi to trápne aj napriek tomu že sme kamaráti ale nemal som na výber)
4. vzťah si doprajeme, samozrejme sa to zas nezaobíde bez vtipov a tak, pýtame sa jeden druhého, čo je ten nový partner/ka zač, s jedným mojim takým naj kamarátom riešim všetko úplne
som rád, že mám kamarátov, akých mám, strašne mi na nich záleží
nedávno menší problem možno nastal, s partiou som sa dlho nevidel, povedal som im, že nemám čas (čo je aj pravda) no a keď som ten čas mal tak som radšej išiel na "rande", no a stretli sme kamarátov :@ ešte sme to neriešili ale bolo jasné že nie sú zo mňa nadšení
1, že ma všetci budú presviedčať,že je to najlepšie,čo som mohla urobiť,lebo keď už som sa k tomu odhodlala,tak je to asi fakt to najlepšie. len mna v tom treba potvrdit asi 100x
2, že budu reagovat takto:"wohooo,to treba oslavit.kedy ideme von?"
3, hmmm. neviem. že budu asi ohladuplní a nebudu chciet moc vymyslat velke veci a akcie a podobne alebo ked uz tak to nejak financne tak prisposobit,aby som to utiahla
-pomoc asi neocakavm,aj ked na druhej strane,ja by som kamaratom urcite chcela pomoct,ale neocakavam v tomto smere to iste od nich
4, a tuto asi nic,ze ho budu chciet spoznat? neviem. to je take,.,.,
a cele je to moc vseobecna a siroka tema,nemohol si to zuzit nejak na 1 aspekt iba alebo co?
1, nech je ticho, pocuva a nech pije menej ako ja (idealne vobec) nech je schopny na mna davat pozor.
2, neviem, to nejak neriesim. resp. neviem si predstavit nejaku "idealnu" reakciu.
3. peniaze su blba tema. zalezi to od mnozstva faktorov. jedina variacia, ku ktorej mam jednoznacny postoj je, ze on ma dost a ja som na tom fakt mizerne. ak som ja ten, co ma dost, tak mu prachy dam a neriesim, ci sa mi niekedy vratia. ocakavam rovnaky postoj aj od inych, ale neverim, ze sa to stane, nakolko drviva vacsina ludi vnima prachy uplne inak ako ja.
1. neviem ani. asi nejakú podporu, ale nie v tom zmysle, že mi budú 24/7 tlačiť do hlavy, ako to bude ok, proste by ma utvrdili v tom, že keď budem potrebovať ja, nech o tom začnem hovoriť. a venovali by sa mi, akože zase tiež nie 24/7 lebo potrebujem byť aj veľa sama, ale tak, že by to bolo akurát, prišla by som na iné myšlienky, bolo by mi dobre. a mali by vedieť, kedy je to akurát, kedy je to už divné a kedy to potrebujem viac. (nie nehovorím o sexe)
(bože to je asi môj najviac sen nájsť človeka čo ma bude úplne presne takto poznať)
2. ich subjektívny pohľad na vec- či to bolo právom získané, či som kvôli tomu dosť makala alebo čo... no a nebránila by som sa oslave : D
3. hm, asi nič, strašne nerada som, keď si musím požičať, rozhodne by som to neočakávala a pravdepodobne pokiaľ by nebolo veľmi zle, tak by som sa ani sama neopýtala, ale bolo by milé, keby mi vedeli sami navrhnúť nejaké spoločné riešenie
4. no to neviem, určite ale tiež subjektívne názory (akože to je kokotko, s tým som bol(a) a správal sa tak a tak, na to a na to si daj pozor) ale zase nie v zmysle, že mi budú tlačiť ich názory do hlavy, proste len nejaké "upozornenie"
dnešny svet je sama faloš
ani ja neni som úprimna k ostatným
čiže nepomaham a neudržujem zo skupinkou označujucou sa len ako "kamarati" niejake too much vztahy
moje lásky patria k inej skupine
v každom prípade psychickú podporu, proste aby sa so mnou v dobrých situáciách tešil a v zlých aby ma aspon polutoval (úprimne) poprípade ak by vedel, tak pomohol... nemusel by napríklad v zlej finančnej situácii mi dávať peniaze, ale mohol by mi pomôcť zohnať prácu a podobne
1. aby to príliš nerozoberali, radšej aby so mnou trávili viac času a vymýšľali program, hlavne nech nie som sama
2. neviem, pogratulovať?
3. aby na to brali ohľad a nevolali ma nakupovať, na kávu or what, ale skôr niečo, v čom ma neobmedzuje finančná situácia (trebárs pozrieť si doma film, turistika...)
4. trpezlivosť a pochopenie
1. Presne to, čo @baggy@grinder a ďalší kamoš aj spravili
2. Že sa s nimi budem môcť podeliť o radosť z toho.
3. Že sa na mňa nenahnevajú, ak odmietnem ísť s nimi na pivo / nejakú akciu.
4. Že ju budú chcieť spoznať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
4 - moja najlepsia kamaratka sa na mna vykaslala po tom, co som si nasla priatela (podmienky boli take ako boli, prvych par msiacov sme sa videli asi 2 - 3 hodinky za cely tyzden). vraj uz na nu nemam cas a nemala by som travit cely vikend (zdoraznujem 2 - 3 hodiny na CELY tyzden) LEN s nim.
po 2 rokoch s nevieme prist na meno a uz si ani nikdy neprideme
co som tym chcela povedat? v situacii cislo 4 - od kamaratov/tok ocakavam podporu, to, ze ma pochopia, ze chapu ze som sa zamilovala a sla do vztahu. nie to detinske, ako sa zachovala dana osoba, ktoru som 15 rokov povazovala za moju sestru.
2. dobrovolnú účasť
3. podporu (akúkoľvek, či už hmotnú alebo psychickú)
4. toleranciu a vcítenie sa
a nechcel by som aby sa ku mne kamaráti chovali egoisticky, netolerantne, agresívne a apaticky
1. ze ma obime ked zacnem revat jak dilina
2. ze sa bude so mnou z toho tesit a dako to oslavime spolocne
3. ze budeme chodit niekam kde nemusim platit vela penazi , alebo zatiahne kofolu raz ona raz ja ... neviem vacsinou som neni vo velmi zlej financnej situacii ale ked ano tak mi pomoze a ked zas potrebuje ona pomozem ja jej
4. ze sa nepaprci ked idem niekam s nim aj bez nej , ze sa snazi s nim vychadzat a chce ho aj ona spoznat
2. nic/vypocut
3. nic/vypocut
4. nic/vypocut
1. Po rozchode
- myslim, ze vtedy sa kazdy dobry kamarat snazi hlavne rozosmiat a rozptylit myslienky prec od tej osoby
- neviem si predstavit takuto situaciu. oceneni mam viac a vzdy mi to bolo viac-menej jedno, o to viac jedno je to podla mna ludom, ktorych sa to ani netyka
3. Zlej fin. situacii
- nerada si poziciavam, nerada si nechavam platit veci, cize by som od nich neocakavala nic. pride mi to hlupe, ze mam kamarata na to, ze od neho ocakavam, ze ma v zlej situacii zalozi (aj ked som clovek, ktory by to urcite vratil)
- asi to, aby respektovali, ze sa im budem popripade venovat menej
od bežných kamarátov nečakám nič a dúfam že ani oni odo mňa
a od blízkych piatelov očakávam že po rozchode si nájdu chvílu čas, ak im zavolám a chcem sa porozrávať, prípadne sa s nimi stretnúť. Očakávam že pri významnej udalosti dostanem od nich pozitívnu reakciu, ale nič konkrétne neočakávam. Pri zlej finančnej situácii, tiež od nich nič neočakávam, max. že mi požičajú nejakú malú sumu 5-10 libier na vlak/ bus ak potrebujem, ale nič viac. A po začatí čerstvého vzťahu ?? - neviem čo by som mal od nich čakať? Jedine to, aby sa do toho nemiešali a nevŕtali sa v tom, nehodnotili to, nehovorili mi svoje názory a čo si myslia, lebo v tomto prípade je to bezpredmetné, je to moja súkromná vec
2 Oslavit
3 to iste ako 1
4 Nech mi dopraje, ale nech do vztahu nepcha nos
2. sme super a nezávidíme si takže to oslávime, povtipkujeme o tom
3. problém, ktorý som nedávno riešil, bol som na tom dosť blbo a potreboval som čosi vyplatiť, kamarátka sa ma sama opýtala, či mi nemá požičiať (vie, že zarábam, takže jej to splatím asap (bolo mi to trápne aj napriek tomu že sme kamaráti ale nemal som na výber)
4. vzťah si doprajeme, samozrejme sa to zas nezaobíde bez vtipov a tak, pýtame sa jeden druhého, čo je ten nový partner/ka zač, s jedným mojim takým naj kamarátom riešim všetko úplne
som rád, že mám kamarátov, akých mám, strašne mi na nich záleží
nedávno menší problem možno nastal, s partiou som sa dlho nevidel, povedal som im, že nemám čas (čo je aj pravda) no a keď som ten čas mal tak som radšej išiel na "rande", no a stretli sme kamarátov :@ ešte sme to neriešili ale bolo jasné že nie sú zo mňa nadšení
2, že budu reagovat takto:"wohooo,to treba oslavit.kedy ideme von?"
3, hmmm. neviem. že budu asi ohladuplní a nebudu chciet moc vymyslat velke veci a akcie a podobne alebo ked uz tak to nejak financne tak prisposobit,aby som to utiahla
-pomoc asi neocakavm,aj ked na druhej strane,ja by som kamaratom urcite chcela pomoct,ale neocakavam v tomto smere to iste od nich
4, a tuto asi nic,ze ho budu chciet spoznat? neviem. to je take,.,.,
a cele je to moc vseobecna a siroka tema,nemohol si to zuzit nejak na 1 aspekt iba alebo co?
2, neviem, to nejak neriesim. resp. neviem si predstavit nejaku "idealnu" reakciu.
3. peniaze su blba tema. zalezi to od mnozstva faktorov. jedina variacia, ku ktorej mam jednoznacny postoj je, ze on ma dost a ja som na tom fakt mizerne. ak som ja ten, co ma dost, tak mu prachy dam a neriesim, ci sa mi niekedy vratia. ocakavam rovnaky postoj aj od inych, ale neverim, ze sa to stane, nakolko drviva vacsina ludi vnima prachy uplne inak ako ja.
4. na tom mi tiez viac-menej nezalezi.
1.sex, na ukludnenie, povzbudenie a utisenie emocnej bolesti
2.sex na oslavu
3.sex na odstresovanie
4.nic, ale po case moze sa pridat do trojky
(bože to je asi môj najviac sen nájsť človeka čo ma bude úplne presne takto poznať)
2. ich subjektívny pohľad na vec- či to bolo právom získané, či som kvôli tomu dosť makala alebo čo... no a nebránila by som sa oslave : D
3. hm, asi nič, strašne nerada som, keď si musím požičať, rozhodne by som to neočakávala a pravdepodobne pokiaľ by nebolo veľmi zle, tak by som sa ani sama neopýtala, ale bolo by milé, keby mi vedeli sami navrhnúť nejaké spoločné riešenie
4. no to neviem, určite ale tiež subjektívne názory (akože to je kokotko, s tým som bol(a) a správal sa tak a tak, na to a na to si daj pozor) ale zase nie v zmysle, že mi budú tlačiť ich názory do hlavy, proste len nejaké "upozornenie"
ani ja neni som úprimna k ostatným
čiže nepomaham a neudržujem zo skupinkou označujucou sa len ako "kamarati" niejake too much vztahy
moje lásky patria k inej skupine
1. aby to príliš nerozoberali, radšej aby so mnou trávili viac času a vymýšľali program, hlavne nech nie som sama
2. neviem, pogratulovať?
3. aby na to brali ohľad a nevolali ma nakupovať, na kávu or what, ale skôr niečo, v čom ma neobmedzuje finančná situácia (trebárs pozrieť si doma film, turistika...)
4. trpezlivosť a pochopenie
2. Pri pre vas vyznamnej udalosti (ocenenie, vyber niekam) - že na mňa budú pyšní
3. Zlej fin. situacii - že mi sem- tam dajú nejaký tip o voľnom pracovnom mieste (napr.)
4. Po zacati cerstveho vztahu - že sa budú tešiť so mnou, no zároveň budú na mňa dávať pozor, až nestrácam hlavu hneď na začiatku
2. zabava
3. podpora
4. nic
2 ze pojdeme na pivo
3 ze ma pozvu na pivo
4 ze pojdem na pivo
Alone - no more...
2. Že sa s nimi budem môcť podeliť o radosť z toho.
3. Že sa na mňa nenahnevajú, ak odmietnem ísť s nimi na pivo / nejakú akciu.
4. Že ju budú chcieť spoznať.