Fuha, to je niečo ako "Ako sa mas?" Neviem si dost dobre predstaviť tu situaciu, kde by sa ma na to niekto pýtal. Akože stretnem kamaráta a on mi povie "Ahoj, no čo?" Ja neviem odpovedať ani na Ako sa mas, nie to ešte na takúto otázku
nemam asi ustalenu odpoved na to, ale daco malovravne, ako si napokon ta otazka aj ziada...
a ci mi to vadi... asi ako kedy ako od koho, dakedy si viem predstavit, ze by ma to aj potesilo od dakoho
Pýta sa ma tak môj nový kolega Maroš, “No čo...(megadlhá pauza)...Dušan?” Vždy mi to rozveselí a spríjemní ráno . Ja mu potom odpoviem, že už sa mám výborne .
No niekedy sa túto otázku človek spýta kontextuálne vhodne. Napríklad keď ma niekto čaká pred miestnosťou, v ktorej mám skúšku, vyjdem von a opýta sa : "no čo?" Tak v tom prípade viem, že sa pýta buď na to, ako to dopadlo, či teda vôbec už viem, ako to dopadlo a keď neviem, aké mám z toho aspoň dojmy. Keď však niekoho po 3 rokoch stretnem na ulici a on/ona že: "no čo?" tak je to divné. Väčšinou si to vyložím tak, že sa pýta na niečo ako : ako sa máš? čo máš nové? a to všetko je zhrnuté do jednej obšírnej otázky. Keď sa však niekto túto otázku ani nespýta kontextuálne jasne a ani toho človeka nestretnem po 3 rokoch, ale napr. nejaký kolega do mňa z ničoho nič štuchne a povie "no čo?" tak sa väčšinou opýtam "čo máš na mysli?" a potom už zo seba vytasia konkrétnejšiu otázku. Ono, väčšinou sa ľudia pýtajú "no čo??" vtedy, keď sú v domnienke, že my vieme, čo sa nás asi chystá opýtať. Niekedy im proste musíme pripomenúť, že proste sorry, neviem, mám iné veci na mysli momentálne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
(ja tej otázke inak nerozumiem)
a ci mi to vadi... asi ako kedy ako od koho, dakedy si viem predstavit, ze by ma to aj potesilo od dakoho
Niekto : no co
Ja: pondelok