Vo velkej miere nachuja sluzby-neznalost cudzich jazykov, zazeranie, ofrflanost a pocit ze ich enormne molestujes ked si chces v restike daco objednat a pod
že hranice boli 40 rokov zavreté a náš CR sa vyvíjal separátne od toho zahraničného, ked sa hranice otvorili možnosti ako tráviť voľný čas v SR Slovákom pripadali neatraktívne čo pretrváva doteraz.
podľa mňa tu nie je nič extra atraktívne pre turistov... akože dobre máme tu peknú prírodu a hory... ale to majú aj iné krajiny...
proste Slovensko mi pripadá, akoby z turizmu absolútne nemalo záujem čokoľvek vyťažiť... plus to čo píše @3 ... tá úplna anti-prívetivosť... ja stále nechápem, prečo sa o Slovákoch hovorí ako o pohostinnom národe lebo takí do veľkej miery nie sme...
No keby ze ste zahraničný turista a male cigancata vám behajú za autom jak idete okolo nejakej osady tak sa sfleku zbalim a idem preč (nehovoriac o tom že ake máme cesty, že nemáme diaľnicu medzi Ke:Ba a pod.)
A to už som zazila aj ze kamene hadzali do auta lebo videli neznámu spz
na to, aky shit vacsina ludi ponuka je ten shit este aj dost drahy. nutkanie kazdeho ojebat, len aby dostali o 50 centov viac apod. navyse zastaralost, nechut, negativita, neochota urobit nieco navyse..
Nízka úroveň služieb a infraštruktúry, ale najmä nedostatočný záujem miest a VÚC o investície a podporu turisticky atraktívnych lokalít, taktiež nedostatočná propagácia cestovného ruchu ako takého.
Stačí si zobrat ako priklad tatry, co je asi tou najnavstevovanejsou oblastou turistami na Slovensku. Slovenské vs poľské. Vacsina turistov ktorý pridu do tatier idú na Poľskú stranu a nie tú nasu, hlavne preto že tam su lepsie sluzby lepsia úroveň aj celkovo profesionalnejsi pristup k turistom. Tam proste vedia ze tí turisti su zdroj ich príjmu a preto sa podla toho aj chovajú, udržiavajú a vedia to lepsie predat. Na druhej strane malo slovakov vie predat produkt efektívne, nevedia si spraviť reklamu. A verím tomu, že keby sa dalo,, dokopy,, zopar takych oblastí, pamiatok urobila sa efektívna reklama a hlavne poriadok, cestovny ruch by prekvitol. Mame tu naozaj krasne miesta
Je to az smetne citat, ale mate pravdu ( najviac aj tak podla mna nedostatocna reklama. Lebo ja ked noekde kdem na slovensku, povedzme tatry, jaskgne, hrady, zamky, arboretum, tak sluzby su podla mna ok, len o tieto nase ,,turisticke destinacie,, vobec nie je postarane. Plus ked pozeram nejaky vylety zo stranky ako travelzoo, groupon, nieco ako nas zlavomat, vylety su ponukabe do celej europy, praha, morava, bydapest, vieden, lublana uplne vsade a taku bratislavu tam nikdy neuvidite. Vacsina anglicanov bola v prahe, malo v bratislave, ale ked sa spomenu tatry, poznaju ich ze su v polsku. Je tu smutne, daju sa podla mna na sr robit veci a je tu pekne, len to nevieme predat a starat sa o to. A co sa sluzieb tyka, podla mna to ide na zr k lepsiemu. Teda adpon ja mam velmu dobre skysenosti posledne roky, co sa hotelov, restim a inych zariadeni tyka
narozdiel od @7 si myslim, ze Slovensko urcite ma co ponuknut. Ale nevie to vyuzit. Narodne parky, jaskyne, ci stovky termalnych pramenov, najmensie velhory sveta, ci najmensie hlavne velkomesto, vela vidieku. Mame co ponuknut, no pomer kvality sluzieb a ceny je prilis velky. Hlavne pre Slovakov. Dovolenka na Slovensku vyjde rovnako, alebo drahsie ako dovolenka pri mori v Chorvatsku.
Nevyznam sa do cestovneho ruchu, no chcelo by to jednotlive casti, ktore som spomenul poprepajat. Ak niekto pride do aquaparku PP, mal by dostat info aj o inych zaujimavych miestach naokolo, pripadne zlavy do jaskyn a podobne. Zvysit kvalitu sluzieb s nezvysenou cenou. Stat by sa mal starat o marketing. Ta kampan "Slovensko - mala velka krajina" bola podla mna fajn, treba to mat castejsie.
Najvacsou reklamnou kampanou a odrazom nasho turizmu sme vsak my. Slovaci. Ale ak si ako v @2 o sebe myslime, ze my sme tym zlom, a my nevyuzivame turizmus na Slovensku; a ani zahranicni turisti (akehokolvek typu, horski, eko, urbanni) tu nechodia, a ked pri nasom cestovani po svete nevieme "predat" nasu krajinu a nase bohatstvo, ktoreho tu mame viac nez dostatok, potom sa nemame o com bavit a turizmus na Slovensku sa nikde neposunie.
Mame velky potencial. Nevyuzity.
Ale chodi tu dost ludi. Hlavne turistov do prirody stretavam viac a viac zahranicnych. Avsak okolie. Polsko, Madarsko, Cesko, Rakusko, Nemecko...
Neviem popravde. Mentalita ľudí, chudoba? Jedlo to určite nie je, hoci halušky nie sú top, máme iné jedlá, ktoré nám cudzinci chvália. Potom našu prírodu si určite každý obľúbi. Myslím, že z veľkej časti môže za to jazyková bariéra. Sme už braný za východ, ak nie Rusko a turisti z bohatých západných krajín na SVK chodia na vlastné riziko, niežeby u nás bola kriminalita ako v iných obľúbených turistických mestách, ba priam si myslím, že na SVK máme relatívne bezpečne. Možno nedostatočné služby, informovanosť, reklama, neexistujúca ponuka, rozprávkové ponuky na nijaký dopyt. Avšak máme nízke ceny, čo nám určite pridáva. @pravnik
Hej, a keď som sa dnes ako aj iný deň prechádzal po hlavnom meste Írska, tak si hovorím aké pekné miesto, architektúra je ponurá a prevzaná od Britov, a domy sú na jedno kopyto, ale aspoň nie sú zanedbané a schátralé, hoci som si všimol jednu zrúcanú budovu stlačenú medzi dvomi domami, to viete, oni medzi domami nerobia medzery, tak sa opierajú stenami. No je to stále lepšie ako sa prechádzať po Košiciach a vidieť paneláky, paneláky a potom les, staré budovy pri hlavnej ceste, objazdy okolo mesta, a nakoniec Luník IX. Býval som v KE pár mesiacov a bolo mi z mesta hnusne, stanica, park a celkovo centrum vyzerá fajn, ale všetko ostatné je hrozné. Po Košiciach som tiež neraz zablúdil.
Podľa mňa nedostatočná propagácia okrem veľkých miest a významných národných parkov turistické centrá chátraju. Ale tak podobné je to aj v Maďarsku, taktiež v Poľsku, Česku, Rumunsku... Vo veľa veciach rozhodujú peniaze. A samozrejme, všetko čo bolo "komunistické" bolo treba zničiť, tak sa nemôžme čudovať.
Slovenska mentalita všetko vyhadzovať vratane bordelu všetkeho typu na zem a prišelca so zahraničným prízvukom odrbať čo najviac / taxiKARi ,čašnici .../ Ale omnoho viac predane Tatry a hotely ako piše nadomnou F alebo inak rozpredane Slovensko "na súčiastky " kde o veľkych veciach nerozhodujú ako tomu bolo predtým slováci / stredná remeselná trieda / ale zahraničný oligarchovia , zahraničná mafia /albanska,talianska,činska,/ a tomu všetkému nasadzuje nezmyselnými nariadeniami a predpismi slučku bruselská chamraď.
@dutkopavlas tak únia napríklad v oblasti ochrany prírody niektorými predpismi celkom pomáha našu krajinu udržať v dobrom stave...neviem ako si to myslel.... z eurofondov sa platia rozne koniny ale inak si nespominam na nic v com by nam EU v turizme skodila....
v turizme ani nie -- mal som namysli kopu iných vecí a nezmyselných nariadení počnúc obmedzením príkonu vysávačov,zlikvidovaním žiaroviek,zákaz nosenia podpatkov a šperkov pre kaderničky, zakaz olovených nábojov pre polovníkov a elektroniku /pajkovanie/ a týmto iba začína...Z takých zásadných čo iba príde je to boj o vodu -pitnú vodu a jej sprivatizovanie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Ako cudzinec naozaj neviem, či by som sem zavítala, nech mám Slovensko akokoľvek rada...
slovaci
proste Slovensko mi pripadá, akoby z turizmu absolútne nemalo záujem čokoľvek vyťažiť... plus to čo píše @3 ... tá úplna anti-prívetivosť... ja stále nechápem, prečo sa o Slovákoch hovorí ako o pohostinnom národe lebo takí do veľkej miery nie sme...
A to už som zazila aj ze kamene hadzali do auta lebo videli neznámu spz
Nevyznam sa do cestovneho ruchu, no chcelo by to jednotlive casti, ktore som spomenul poprepajat. Ak niekto pride do aquaparku PP, mal by dostat info aj o inych zaujimavych miestach naokolo, pripadne zlavy do jaskyn a podobne. Zvysit kvalitu sluzieb s nezvysenou cenou. Stat by sa mal starat o marketing. Ta kampan "Slovensko - mala velka krajina" bola podla mna fajn, treba to mat castejsie.
Najvacsou reklamnou kampanou a odrazom nasho turizmu sme vsak my. Slovaci. Ale ak si ako v @2 o sebe myslime, ze my sme tym zlom, a my nevyuzivame turizmus na Slovensku; a ani zahranicni turisti (akehokolvek typu, horski, eko, urbanni) tu nechodia, a ked pri nasom cestovani po svete nevieme "predat" nasu krajinu a nase bohatstvo, ktoreho tu mame viac nez dostatok, potom sa nemame o com bavit a turizmus na Slovensku sa nikde neposunie.
Mame velky potencial. Nevyuzity.
Ale chodi tu dost ludi. Hlavne turistov do prirody stretavam viac a viac zahranicnych. Avsak okolie. Polsko, Madarsko, Cesko, Rakusko, Nemecko...