Neviem ako inák to nazvať. Skrátka viac krát do týždňa sa mi stáva, že neviem dlho, dlho, dlho do noci zaspať (niekedy do takej tretej) a potom som cez deň riadne unavená a nesústredená. Už je to dosť často a som z toho trošku nervózna.
chod jednu noc bey spanku a nadruhz den vecer yaspis jak babetko reps potiahni to kavou - pojdes na zasoby a dalsiu noc sa to prejavy -- proste len podla mna potrebujes posunut hranicu
ja ak si dám červené víno, do 10 minút by som spala.
ale ja so zaspávaním nemám problémy, lebo sa zvyknem cez deň dosť unaviť. keď mám deň, že mám slabý výdaj energie, vtedy sa mi nedá zaspať a ešte som aj protivná.
Budhistický mnísi zaspávajú za 14 sekúnd. Zaspávajú s čistou mysľou, nemyslia na nič, len si predstavujú čiernočiernu tmu, ktorá neustále černie. Sú to ale borci na rozdiel od nás Je to určie vyspelá technika, ale chcelo by to asi veľa cvičiť. Ja osobne si myslím, že najlepšie je ísť spať s dobrým pocitom /trošku si zacvičiť, alebo po dobrom filme/, proste ísť spať unavený, nejesť pred spaním, a hlavne, spať v úplnej tme...Hlavne žiadne lieky, lebo to je len dočasná záležitosť!!! Dobrú noc.
@Aiwan Dávam vedieť. Zatiaľ som sa nevyspala. Rovnako nepríjemná noc ako ostatné. Teraz ma bolí hlava, ale vzvládam to, máme v škole volnejší deň, robíme prijekty. Fú, ale do štvrtej makať každý deň a potom domov, nič pre mňa, únavné
@All Asi ide vyskúšať to mlieko, alebo tú hŕbu vankúšov. Hoci sa budem cítiť ako princezná na hrášku
@Stanatko Tak nečakaj, že to spravíš raz a budú sa diať zázraky To si musí tvoj organizmus zvyknúť na iný režim. Myslím, že ak budeš dodržiavať to čo som ti napísal, že sa ti to časom zlepší
A vyskúšaj si pred spaním dať trebars aj chlebík s medom
mam tiez problem zaspat... lnze lieky caje a veci tu spomenute na mne jednoducho nefunguju... skusal som a fakt nejde to.... napr dnes mam volny den isiel som spat okolo jednej rano a uz o 6:00 som v kuchyni pil kavu lebo som bol sice unaveny ale zaspat som nemohol aj keby ma rezali.....
@stenatko vždy ako pocítiš prvú únavu, že sa ti zíva, padajú ti viečka... tak choď spať. jedna teoria nejakej alternatívnej medicíny hovorí, že deň je rozdelený na niekoľko častí, tzn. že v niektoré časti je vhodné robiť to, v iné zas ono. a tušim okolo 8smej večer začína tá časť najvhodnejšia na spanie...
ja mám odskúšané. choď spať pred ôsmou, okolo druhej sa zobudíš na pár minút, potom zaspíš a potom máš kopu krásnych snov do rána a nepotrebuješ budík, lebo sa sama od seba zobudíš okolo 6tej. a zobudíš sa jak keby si vypila 5 káv, proste znovuzrodenie
Ja nemam problemi zo spánkom ked nemožete zaspať znamena to že nemátecisté svedomie
Tak isto sa to hvoorí o uspešných ludoch že nemaju dobrý spánok , lebo s aboja os voj majetok,
a chudobný tvrdo makajuci ludia zaspia hned
Ja nezaspim vtedy ked naniecim rozmyslam,špekulujem,čo ako správim,a ked cmerychlo zaspat tak sa snazim nanic nemyslie , snazim sa predstavitstred mysle tažko to opisat
mlieko ti nepomoze,nato ti nepomoze nic,teda apson mne enpomohlo,mozno tak tabletky na spanie,ale tie asi zreat enchces,,bud ta to prejde alebo nie a budes s tym zit cely zivot
No ja síc zaspím pomerne ľahko, no bývam obdarený plytkým spánkom. V jeho prehĺbení mi pomáha nahé spávanie /o ktorom som som Ti už písal v Tebe nadhodenej téme/, no a potom samozrejme...nemálo pomáha, keď ideš do periniek aspoň lokálne zmorený. Ja pred spaním zvyknem ísť so psami von /na takú hoďku/, potom skoro vždy úspešne odkväcnem...
Tvrdenie, že pred spaním by človek nemal mať záťaž fyzickú je BL-BI-NA.
Ahojte..mám taký problém..už asi týždeň neviem poriadne zaspať..spím dobre ale niekedy mi trvá aj hodinu kým zaspím..tabletky nechcem..poradí mi niekto čo mám robiť ? Dakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Ale skúsim
pripadne si citaj , to ta tiez unavi...
1. Pred spaním sa snaž netelefonovať s mobilom a na noc si ho vypínaj
2. Dlhé vysadávanie za PC pred spaním tiež nemusí byť najlepšie
3. Skús sa pred spaním prejisť vonku. Alebo si nejako zašportovať, unaviť sa, ale to nie tesne pred spaním, ale tak 3 hodiny aspoň.
4. Skús pozorovať, ktoré dni nemôžeš zaspať a ktoré áno a nejak vyhodnotiť, čo si robila, čo si zažila, čo si papala atď...
Daj vedieť, ak by si sa do toho pustila, ako to dopadlo
inak
@13 @Aiwan
. . . suhlas.
ale ja so zaspávaním nemám problémy, lebo sa zvyknem cez deň dosť unaviť. keď mám deň, že mám slabý výdaj energie, vtedy sa mi nedá zaspať a ešte som aj protivná.
...a ked budem vediet co pomoze zase normalne zaspavat, tak to sem zavesim
Nie náhodou za 14,6s ?
@All Asi ide vyskúšať to mlieko, alebo tú hŕbu vankúšov. Hoci sa budem cítiť ako princezná na hrášku
A vyskúšaj si pred spaním dať trebars aj chlebík s medom
ja mám odskúšané. choď spať pred ôsmou, okolo druhej sa zobudíš na pár minút, potom zaspíš a potom máš kopu krásnych snov do rána a nepotrebuješ budík, lebo sa sama od seba zobudíš okolo 6tej. a zobudíš sa jak keby si vypila 5 káv, proste znovuzrodenie
Tak isto sa to hvoorí o uspešných ludoch že nemaju dobrý spánok , lebo s aboja os voj majetok,
a chudobný tvrdo makajuci ludia zaspia hned
Ja nezaspim vtedy ked naniecim rozmyslam,špekulujem,čo ako správim,a ked cmerychlo zaspat tak sa snazim nanic nemyslie , snazim sa predstavitstred mysle tažko to opisat
@Aiwan : Tak budem skúšať. Už teraz som tak trochu unavená, ale to je len tým, že ma bolí hlava a štípu viečka.
@V3nty : To čo hovoríš je rozumné, ale u mňa nepravdepodobné. Čisté svedomie mám. Len mám možno veľa učenia a nahnuté u polovice ľudí, ale nič vážne
ale tak,nie stále sa to dá tabletkami riešiť...to používam raz za 3 mesiace....proste si pustím rádio a čakám...
Tvrdenie, že pred spaním by človek nemal mať záťaž fyzickú je BL-BI-NA.
Chuchvalec