hlavne to, ze Boh sa rozhodol prist na svet v tele cloveka, aby ho spasil. hoci na to, aka to je velka vec, neprezivam to celkom adekvatne...ale to sa ani neda patricne ocenit.
no a okrem toho taka atmoska vianocna rodina sa az tak strasne nestretne, len my doma, ktori sme aj tak pomerne casto spolu...no ale to, ze svieti stromcek, ze je kopu peckoveho jedla, sneh (co tentorok vynimocne aj naozaj je), proste vsetko toto, co tvori atmosferu Vianoc.
čo ja viem... prázdniny a že niečo napečiem... z toho pečenia mám radosť no a rada nakupujem darčeky pre ostatných, ja si na ne nepotrpím, mne je jedno, či dostanem niečo... hlavné je, že z mojich darčekov sa budú ľudia tešiť a tak už to nie je to, čo to bývalo :/
Veľa. To, že budem s rodinnou, budem jesť "jušku", ktorú jeme len na Vianoce, že celý čas to má geniálnu atmosféru, že sa teším na to, ako budu vyzerať tváre ľudí, ktorých som obdarovala, vianočne svetielka večer (gýčové, no mne sa to páči), dodržiavanie zvykov, rozmýšľanie nad tým, aké to bude o rok, mamkine super koláče...neviem..všetko okolo toho.
Vianoce sú také, aké si urobíme. Vôbec to nie je o tom, že sú komerčné atď atď. Keď dovolíte aby boli komerčné, tak sú, ja im nedovolím, tak pre mňa nie su. Mám rada Vianoce
nic pre mna neznamenaju .. ani ich neuznavam .... dpc nech si vianoce oslavuju krestania lebo je to krestansky sviatok ... nechapem ... tolko ludi sa tu hlasi k ateizmu a ked dojdu vianoce tak kazdy je v pici s toho .... obchodnici na nas zarabaju
Neviem vzdy sa na ne tesim a nikdy neviem preco, vacsinou sa len nudim, neda sa brigadovat, vsetci su zavreti doma s rodinami , nie je s kym ist von....
vianoce znamenaju pre mna vela, neviem sa ich dockat!!! milujem zdobenie stromceka (volakedy som zdobila so sestrou a bola to ta najsrandovnejsia vec na svete,teraz s drahym a ma to neopisatelny nadych), balenie darcekov, pozeranie ako ich moji najmilsi odbaluju a ako sa tesia, milujem varenie vianocnych dobrot, ktore jedavam len raz do roka a su pre mna niecim vynimocnym, zboznujem tu pohodu, radost a lasku co citim okolo seba. som s tymi, ktorych milujem a na ktorych mi zalezi, tesim sa z tej atmosfery ktora zavladne. kazdy ma vianoce take ake si urobi. ta vona domova ked varis alebo pecies! chyba mi sice robenie vianocnych saloniek co sme zvykli robit s mamou a sestrou a pri tom sa rozpravat, smiat a jendoducho neriesit probelmy aspon chvilu. aaach jaaaaj
vsetci sa vsade ponahlaju na nic nemaju cas... a najlepsia je mama... vsetko chce stihnut a nakoniec robi vsetko 23. poobede alebo 24. rano a len diriguje...
a vecer ? no najeme sa ako keby sme nemohli aj inokedy (to jeraz za rak ked jeme seci spolu) a ide sa kuknut pod stromcek.. vacsinou dostanem o co som si povedal ale uz zaciatkom decembra vtedy to hned aj dostanem tento rok som to uz dostal v auguste takze nic tam nebude a po tom vsetkom "akoze" idem spat do izby a pokracujem v nic nerobeni takze nic neobvikle
teraz to len znamená, že od oktúbra sa pozerám na retardovaného dedeho a na tancujúce hovno na pódiu... a tým, že nám to tlačia do hlavy už od októbra a obchody pomaly tak isto, tak sa vytratilo to čaro, keď som sa na vianoce tešil... Teraz si ani neuvedomujem, že v piatok už sú vianoce....
Skor to preckavam zimnym spankom ako medved. A odkedy mam internet, tak je to polospanok. Vianoce su podla mna davno minulost, spolocnost z nich urobila odpad a ja sa takymto smerom uberat nemienim. Normalne je to cele nezdrave.
vvsetko co knim parti ja milujem vianoce najradsej mam veceru ked vsetci sedime spolu za jednym stolom a horia iba sviecky pod stromcekom darceky atmoska skratka nejde nejak moc o tie darceky ale hlavne o atmosku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
no a okrem toho taka atmoska vianocna rodina sa az tak strasne nestretne, len my doma, ktori sme aj tak pomerne casto spolu...no ale to, ze svieti stromcek, ze je kopu peckoveho jedla, sneh (co tentorok vynimocne aj naozaj je), proste vsetko toto, co tvori atmosferu Vianoc.
Aspon ze mam vtedy prazdniny...
a vlastne je to tak ako sme si to urobili, nechali sme, aby to zašlo až sem
Vianoce sú také, aké si urobíme. Vôbec to nie je o tom, že sú komerčné atď atď. Keď dovolíte aby boli komerčné, tak sú, ja im nedovolím, tak pre mňa nie su. Mám rada Vianoce
Ale inak stastie, pohodu, dobru naladu...
vsetci sa vsade ponahlaju na nic nemaju cas... a najlepsia je mama... vsetko chce stihnut a nakoniec robi vsetko 23. poobede alebo 24. rano a len diriguje...
a vecer ? no najeme sa ako keby sme nemohli aj inokedy (to jeraz za rak ked jeme seci spolu) a ide sa kuknut pod stromcek.. vacsinou dostanem o co som si povedal ale uz zaciatkom decembra vtedy to hned aj dostanem tento rok som to uz dostal v auguste takze nic tam nebude a po tom vsetkom "akoze" idem spat do izby a pokracujem v nic nerobeni takze nic neobvikle
plánujem byť naposledy doma na Vianoce.