Dobrý večer vo spolok nevedeli by ste mi dať nejaké tipy na kreatívne a chutné občerstvenie na oslavu? najlepšie také, ktoré sa dá svojpomocne zhotoviť doma s minimálnou námahou samozrejme spravím nejaké jednohubky a chlebíčky, tým človek nemôže nič
(ale akože vážne, také kuracie stehenné, ak boli varené/dusené
a minule bol v polievke husací krk a šla som ho obhrýzť a akosi som ho zjedla aj s kosťami )
a čo tak kmínové alebo teda rascové (kto to ako volá) tyčinky z lístkového cesta? rozválkáš si lístkové cesto ...posekáš ho na tenké plátky , posypeš celým kmínom a solou alebo nane dáš ešte aj postrúhaný syr (tak je to ináč najlepšie) a upečieš dozlatista (odporúčam buď papier na pečenie pod ne alebo naolejovať plech inak sa prilepia. Ja ich nepotieram ani vajcom ani olejom pretože to podla mna nie je vobec potrebné ale niektorí to zvyknú tak robiť.
To robievam ked mám chuť na niečo slané a nič nie je doma.
no pri občerstvení na oslavu mi ako prvé vždy napadnú jednohubky (rohlík, maslo, tvrdý syr a hrozno) tie zbožňujem a potom mám ešte strašne rada čo robí moja teta, také z lístkového cesta pletence so šunkou alebo slaninkou. ale presný recept nepoznám.
joj a skoro by som zabudla. také sladké jednohubky. dva piškóty, medzi to banán, napichnúť na špáratko, a namočiť do roztopenej čokolády. najlepšie je to ale urobiť deň dopredu lebo na druhý deň su potom úžasne mäkkučké kamarát robí skvelé tieto banánové... a myslím že on dáva roztopiť čokoládu na varenie a do toho ešte trochu sladkej smotany na zjemnenie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
kebyže toho budeš mať aspoň dve misky pozvi aj mnaaa !
(ale akože vážne, také kuracie stehenné, ak boli varené/dusené
a minule bol v polievke husací krk a šla som ho obhrýzť a akosi som ho zjedla aj s kosťami )
ale ak by som bola tvojim hosťom ja!
To robievam ked mám chuť na niečo slané a nič nie je doma.
ale asi to bude presne toto (rýchlogooglenie):
» varecha.pravda.sk/recepty/slane-v...
joj a skoro by som zabudla. také sladké jednohubky. dva piškóty, medzi to banán, napichnúť na špáratko, a namočiť do roztopenej čokolády. najlepšie je to ale urobiť deň dopredu lebo na druhý deň su potom úžasne mäkkučké kamarát robí skvelé tieto banánové... a myslím že on dáva roztopiť čokoládu na varenie a do toho ešte trochu sladkej smotany na zjemnenie.