čo je podľa vás dôvodom, že dnešný svet tak upadá ? možno sa to zdá len mne a dalším 100 ľuďom, možno je to fakt.. preto sa pýtam aj tak všeobecne, akým smerom sa podľa vás svet vyvíja ? tým nemám na mysli, že "dokážeme komunikovať na veľké vzdialenosti,
Uzatváranie sa do seba. Ľudia žijú takmer pre seba a nie pre ostatných. Keď si zoberieme ľudí z pred 30 rokov. Nemali majetky a ploty a dnes? Oplocujeme si obrovské áre trávnatých pláni a kocháme sa s tým na listoch vlastníctva.
Hej, je to divné v dnešnom svete, ludia riešia niečo co by ma nikdy nenapadlo že sa riešit dá... Ale nespravíš proti tomu nič, jedine že sa tak sama nebudeš správať
Vyvíja? V tomto svete sú rôzne svety, a keďže je v tejto dobe možné cestovať, každý si môže nájsť to svoje. Je možnosť výberu, takže to si treba vážiť...
Kam tento svet speje? K záhube prirodzene, i keď sa dieťa narodí speje k záhube.
Myšlienky sú iné? Spoločnosť sa zmenila... A ľudia sa zaraďujú do spoločnosti, hltajú ju, komerciu atď. Ako som už vravela možnosť výberu, ktorá je na Slovensku i vo svete si treba vážiť, lebo pred pár rokmi tu nebude, a za pár rokov tu tiež nebude... -Môj názor, ak som niekoho urazila, ospravedlnujem sa. Prajem pekný deň
@patken Inak, ľudia sú taký neskutočne hnusný Tak sa rýchlo prispôsobujú a tak rýchlo vedia všetko vyriešiť. Predstav si že ľudia sú choroba, to by sme sa jej nezbavili
@patken ano a ešte je velky, velky rozdiel žrať granatier navareny na tyždeň ,alebo plnenu papriku, segedínsky guláš, sviečkovú, neaky ten cuketovy kolačik ako dezert...
je to otázka ako dokážeme uživiť svoje potomstvo v budúcnosti, doba bude ťažká pre deti ktoré budú musieť žrať granatier navareny na tyžden
@4 myslím, že genetický základ, povaha atď. to ovplyvňuje viac než doba a prostredie. a že by som nebola nejako značne iná, keby som sa narodila v inom časovom období. aj keď nejaký vplyv by to iste malo
@acvd43xa7w že vraj až POZAJTRAAAAAAAAA!!!!!! ....dajte mi voľný byt!!!!!!!!!! dajteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee opijem sa aj ja a zavolám tam polku birdzu!
Pokiaľ ľuďom sprostredkuješ demokraciu alebo aspoň jej mienku, potom začnú vychádzať na povrch tie pravé črty spoločnosti.
Kdesi som počul, že súčasný " svetový " mier je veľmi krehká záležitosť a na jeho udržanie je zapotreby astronomického úsilia. Tvoje zdanie určite nie je len zdaním a už vôbec sa netýka len toho dnešného sveta. Celá história ľudstva je poznačená úpadkom a neexistuje dňa, kedy by nestál človek proti človeku.
Pri pohľade z určitej perspektívy človek ako taký, ako jedinec možno má budúcnosť ale ľudstvo určite nie, pretože predstavuje len zlo, bolesť, nenávisť....
@patken Jednoduchý ľudia sa musia vždy zaradiť. Ach áno, tie rodinné spory o majetky. Rýchle riešenia, heslá mládeže : "nerozmýšľaj a konaj!" ... tie boli vždy populárne. Nuž, spoločnosť stále odmieta homosexuálov a tak podobne. Stále nie je úplne otvorená ako sa hovorí. okolie=povaha, samozrejme ak nejde už o spomínanú výnimku, ktorá je ale naozaj výnimočná.
@acvd43xa7w vďaka za ohľad, s tým sa tak často nestretávam..
@revolucion ty musíš ozaj zle variť/ak to teda dokážeš hovorí sa že súdim teba podľa seba ty si práve odsúdil pomaličky celé ľudstvo..
@divna jeden z tých šibnutých filozofov raz povedal : dajte mi (cca) 10 detí a ja z každého vychovám niečo iné.. (lekára,kňaza, právnika,predavačku) .. preto sú napr rómovia taký.. svojský..
@weeman nepovažujem za žiadny úspech, ak decko dokáže vraždiť.. cudzích ? nech, nie je to moje.. vlastnú matku ? otca? oo áno, to je asi to správne pre tento svet..je to choré..
@matthew322 Demokracia je najlepšie riešenia na čo ľudstvo prišlo, nuž stále nie dostačujúce. Človek je sobec, inak by ani nemohol prežiť. Tiež je na vrchu reťazca, takže už ako si spomínal nemá proti komu bojovať, tak bojuje proti sebe. Každý má svoju hranicu inde, takže hovoriť o spolužití bez pravidiel sa tiež nedá.
@elemia nie.. mám pocit, že pred 30 rokmi, kedy si každý obrábal svoje políčko; s*alo ho to, že susedova krava má o kýbeľ viac mlieka.. v dobe kedy ľudia s*ali v kadibúdkach, či mladé baby od útleho veku museli vedieť variť,prať,starať sa o domácnosť.. bolo lepšie..
Ja mám pocit, že už odjakživa. No dobre, tak v takej dobe kamennej ani nie, ale človek je vo svojej podstate bytosť túžiaca sa zmocniť všetkého (čoho dôkazom je existencia vojen, kolonializmu, neokolonializmu). Kedysi človek bol len lovec, potom roľník, najprv si bral len to, čo skutočne potreboval na prežitie a postupne mu to prestalo stačiť, potreboval čoraz viac a viac a v tom si myslím, že je kameň úrazu a preto keby som náhodou malo to šťastie vidieť do krištáľovej gule a v nej by som uvidela proroctvo o konci sveta (ľudia sa napokon navzájom pozabíjajú), vôbec by som sa necítila prekvapená. A ako ďalší dôvod by som dala internet a s tým spojený facebook, chat a z toho následná menšia či väčšia izolácia od sveta (to záleží od času stráveného na počítači).
už som to tu včera písal, začína sa odratávať Mayský kalendár, prichádzame do nového veku.........čakajú nas veľke pohromy, vojny, zlo, nenávisť!!!.......
je len zázrak, že Slovensko to zatial obchádza.........i keď politická scéna nie je nejaka ružová, ľudia na Slovensku dru biedu, všetko dražie, matky vyskakujú z okna s malím deckom, lebo sa nachádzajú v katastrofálnej a beznádejnej núdzi........
budte radi, že zatial vaši rodičia to dokážu ťahať a mate sa ako tak dobre!!!.
filip
za všetkým sú však ľudia, ktorí pre peniaze dokážu ničiť Zem, zabíjať a zotročovať národy..........dokedy si myslíte, že to tak pôjde?
nemyslím si že upadá.. Len sa neustále mení a prispôsobuje sa.. a keďže dnešné trendy sú také aké sú, tak to tak aj vyzerá.. Ľudstvo nikdy nebolo dokonalé ani v minulosti, diali sa oveľa horšie zverstvá ako teraz, len teraz sa to ľuďom zámerne vyhadzuje do očí..
Podľa mňa je dnešná doba najnebezpečnejšia tým že ľudia majú obrovské možnosti, sú príliš zahlcovaní informáciami a taktiež negatívnymi správami a v kombinácií s rýchlym tempom aké si ľudia nastolili to vôbec nieje jednoduché.. a hlavne učí byť ľuďmi neohľaduplnými a sebeckými a to už sa potom premieta vo všetkých smeroch..
svet upadá, všade samý zločin, hriech, podvod, vraždy, choroby, katastrofy, vojny, znásilnenia...
...alebo
sa kedysi ľudia dozvedeli o pár najpodstatnejších udalostiach ktoré sa stali v okruhu do maximálne 2000 kilometrov od ich miesta bydliska, pretože neboli komunikačné kanály ktoré by ťa zvládli informovať o viacerých.
uvažuj, prečo nás médiá zahlcujú takými správami? lebo sa predávajú, ľudia chcú škandály a šoky a nechutnosti a bla bla bla, vždy to tak bolo (na tom je postavená celá kultúra šeptandy a ohovárania v akejkoľvek kultúre a dobe). médiá by inak nemali čo vysielať, pozri si niekedy "československý filmový týdenník", "spravodajstvo" z čias socializmu, o šťastnom budovaní utópie, priznajme si, nikto by to nepozeral.
nedeje sa o nič viac o nič horších vecí ako sa vždy dialo, akurát sa exponenciálne (nemám presné čísla, ale predpokladám že by sa pohybovali niekde medzi 1000 až 10000%) zvýšila (potenciálna) informovanosť o nich.
@patken Tu uz je neskoro riesit tieto problemy uz technika a ine veci tak pokrocili ze pomaly sa vyhubime samy uz neni cas a ani chut aby sa to vratilo do starych kolaji !!!! Treba len dozivat tot vse !
Z ľudí sa stali totálni egoisti! Za všetkým vidia len peniaze a samých seba :/
Je to nechutné...
Každý myslí len na seba, svoje dobro...Rieši len svoje NEPODSTATNÉ problémy a nedokáže pomôcť niekomu, kto to naozaj potrebuje...
A koľkokrát si človek povie, že už na tom nemôže byť horšie a sťažuje sa... Ale pritom sa vždy tie horšie veci nájdu a ukáže sa, že ten ich "problém" bola úplná maličkosť
A ak sa aj tak dostanú do ťažkej situácie, povedia si , že by dali čokoľvek za to aby sa z nej dostali, že zmenia celý svoj život... Keď sa im podarí z nej dostať veľmi rýchlo zabudnú na svoje slová a opäť si nevážia to čo majú...
Sme egoisti a je mi z toho zle... Sme veľmi zlí ľudia bohužiaľ...
Asi som písala aj troška od veci, ale je to všetko pravda.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
(moc zivot riesite)
životy, pocity, myslenia sa nemenia
mení sa len to ostatné
alebo ?
A otázka bola položená preto, lebo som proste chcela vedieť ako veľmi je ľuďom jedno, "čo bude zajtra" ..
Kam tento svet speje? K záhube prirodzene, i keď sa dieťa narodí speje k záhube.
Myšlienky sú iné? Spoločnosť sa zmenila... A ľudia sa zaraďujú do spoločnosti, hltajú ju, komerciu atď. Ako som už vravela možnosť výberu, ktorá je na Slovensku i vo svete si treba vážiť, lebo pred pár rokmi tu nebude, a za pár rokov tu tiež nebude... -Môj názor, ak som niekoho urazila, ospravedlnujem sa. Prajem pekný deň
@delegatka pozajtra prestanem (ale tesim sa na to ako mi bude zle..preco je slovak taky, ze mu je dobre len ked mu je zle?
@mm47 vsetkych vas nakazim alkoholizmom skus pohar vodky na ex
Obcas som aj experimentoval , napriklad s mliekom , cviklovym dzusom , strasny humus
je to otázka ako dokážeme uživiť svoje potomstvo v budúcnosti, doba bude ťažká pre deti ktoré budú musieť žrať granatier navareny na tyžden
..vieš.. dobre na svete bolo, keď boli ľudia aspoň k rodinným príslušníkom dobrý..chápeš.. :/
Čo ľudstvo robí zle. Robí niečo zle? Čo je to "zle"?
napadá ma len viac otázok, žiadna odpoveď
Kdesi som počul, že súčasný " svetový " mier je veľmi krehká záležitosť a na jeho udržanie je zapotreby astronomického úsilia. Tvoje zdanie určite nie je len zdaním a už vôbec sa netýka len toho dnešného sveta. Celá história ľudstva je poznačená úpadkom a neexistuje dňa, kedy by nestál človek proti človeku.
Pri pohľade z určitej perspektívy človek ako taký, ako jedinec možno má budúcnosť ale ľudstvo určite nie, pretože predstavuje len zlo, bolesť, nenávisť....
@revolucion ty musíš ozaj zle variť/ak to teda dokážeš hovorí sa že súdim teba podľa seba ty si práve odsúdil pomaličky celé ľudstvo..
@divna jeden z tých šibnutých filozofov raz povedal : dajte mi (cca) 10 detí a ja z každého vychovám niečo iné.. (lekára,kňaza, právnika,predavačku) .. preto sú napr rómovia taký.. svojský..
@uggla čo je na tom zlé? Pred 30 rokmi nemali ludia majetky nie preto, že by ich nechceli, ale preto, že im ich štát bral.
@delegatka zlatino ved sa nerozculuj
@patken ludia su ludia..
@prodigy1 :d ja sa nehadam, ja som kludna!
@baggy TRUE STORY!
je len zázrak, že Slovensko to zatial obchádza.........i keď politická scéna nie je nejaka ružová, ľudia na Slovensku dru biedu, všetko dražie, matky vyskakujú z okna s malím deckom, lebo sa nachádzajú v katastrofálnej a beznádejnej núdzi........
budte radi, že zatial vaši rodičia to dokážu ťahať a mate sa ako tak dobre!!!.
filip
za všetkým sú však ľudia, ktorí pre peniaze dokážu ničiť Zem, zabíjať a zotročovať národy..........dokedy si myslíte, že to tak pôjde?
Podľa mňa je dnešná doba najnebezpečnejšia tým že ľudia majú obrovské možnosti, sú príliš zahlcovaní informáciami a taktiež negatívnymi správami a v kombinácií s rýchlym tempom aké si ľudia nastolili to vôbec nieje jednoduché.. a hlavne učí byť ľuďmi neohľaduplnými a sebeckými a to už sa potom premieta vo všetkých smeroch..
svet upadá, všade samý zločin, hriech, podvod, vraždy, choroby, katastrofy, vojny, znásilnenia...
...alebo
sa kedysi ľudia dozvedeli o pár najpodstatnejších udalostiach ktoré sa stali v okruhu do maximálne 2000 kilometrov od ich miesta bydliska, pretože neboli komunikačné kanály ktoré by ťa zvládli informovať o viacerých.
uvažuj, prečo nás médiá zahlcujú takými správami? lebo sa predávajú, ľudia chcú škandály a šoky a nechutnosti a bla bla bla, vždy to tak bolo (na tom je postavená celá kultúra šeptandy a ohovárania v akejkoľvek kultúre a dobe). médiá by inak nemali čo vysielať, pozri si niekedy "československý filmový týdenník", "spravodajstvo" z čias socializmu, o šťastnom budovaní utópie, priznajme si, nikto by to nepozeral.
nedeje sa o nič viac o nič horších vecí ako sa vždy dialo, akurát sa exponenciálne (nemám presné čísla, ale predpokladám že by sa pohybovali niekde medzi 1000 až 10000%) zvýšila (potenciálna) informovanosť o nich.
Je to nechutné...
Každý myslí len na seba, svoje dobro...Rieši len svoje NEPODSTATNÉ problémy a nedokáže pomôcť niekomu, kto to naozaj potrebuje...
A koľkokrát si človek povie, že už na tom nemôže byť horšie a sťažuje sa... Ale pritom sa vždy tie horšie veci nájdu a ukáže sa, že ten ich "problém" bola úplná maličkosť
A ak sa aj tak dostanú do ťažkej situácie, povedia si , že by dali čokoľvek za to aby sa z nej dostali, že zmenia celý svoj život... Keď sa im podarí z nej dostať veľmi rýchlo zabudnú na svoje slová a opäť si nevážia to čo majú...
Sme egoisti a je mi z toho zle... Sme veľmi zlí ľudia bohužiaľ...
Asi som písala aj troška od veci, ale je to všetko pravda.
kedysi som chcela skúsiť niečo, ako vo filme "pošli to ďalej"