už sa mi dávno nestalo, že by som nemohla zaspať... niekedy na zš ešte som mávala také dni, kedy som fakt spať nemohla. ani neviem, čím to bolo. ale teraz mám skôr problém zobudiť sa
Zvyčajne si pustím MP3 a ležím ... Potom máme staré odrhovačky Počítanie ovečiek, teplé mielo Ja som predtým brala tabletky na spanie ... Ale to sú už extrémy ...
Ja mám opačný problém...rýchlo zaspím ked chcem o niečom premýšlať tak sa to nedá :/ ale kedysi som tiež nemohla zaspať a som sa prevalovala aj 2hod. potom som začala počuvať na mobile pesničky aj 2hod. a zaspala som lebo ma to unavilo...a potom sa to skracovalo 1hod. pol hodina to je tak maximálne čo vydržím inak už zaspávam tak brutálne a už nepočuvam vobec zaspím hned.
učím sa gramatiku nejakého jazyka Najlepšie takého, z ktorého veľa neviem... To uspí zaručene (hovorí milovník jazykov . Ale nie, uspí to, ale kým to uspí, niečo sa aj vstrebe do mozgu + človek má fajný hrejivý pocit, že ten nespavostný tik len tak nepreflákal, ale premenil na niečo užitočné .
Ja mám jeden super návod (táto technika sa využíva pri meditovaní) ale keď to robíte vnoci zaspíte . Zavrite oči , nadychujte sa 5 sekúnd, podržte 5 sek. a vydychujte 5 sekúnd. Pri vdychovaní myslite ako sa do Vašeho tela dostáva žiarivý zdravý vzduch, pri držaní ako sa prečisťuje telo vďaka tomu vzduchu a pri výdychu ako sa všetky zlé veci vyplavujú von. Toto opakujte kým nezaspíte. A nezabúdajte musíte byť uvoľnený!
ja som počula že máš začať počítať od tristo do nuly po troch ( 300, 297,...) mne to pomohlo možno raz a potom už nie ale väščinou rozmýšľam a potom sa mi asi po dvoch hodinách podarí zaspať
Idem si dať teplé kakao lebo to vo mne vyvolá skoro vždy driemoty. Ak nezabere tak si pustím po tichúčky niaku pomalú skladbu a snažím sa myslieť na niečo príjemné. A ak som úplne v koncoch tak začínam rátať ovečky. Ale fakt! Keď prídem k stovke, celá znudená a zistím, že to nikam nevedie vstanem a idem robiť niaku zmyslu plnú činnosť čítanie, písanie, počúvanie hudby atď ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
alebo sa zahľadím so zavretými očami, potom sa mi na čiernom pozadí začnu premietať rôzne farby a ja sa snažím k ním priblížiť a potom už spím