ne ved si kup univerzalni euro adapter, alebo nadstavec. Ja tak mam doma rozne veci z kanady a nahodim nadstavec ten zapojim do zasuvky a do adaptera zapojim koncovku z americkeho spotrebiča a fafčí
NIE, NESTAČÍ REDUKCIA - teda len v prípade, že ho chceš odpáliť.
V anglicku je totiž nie len iný typ koncovky, ale taktiež aj iné napätie, a to 110V. U nás je to 230V. Zdroj v spotrebiči je úplne iný, fungovať nebude....výmena zdroja stojí za zváženie. Pokiaľ ide o nejaký drahší produkt, tak áno, u lacnejších vecí nemá zmysel.
@Schizo , vsetko maju ine... Leby mi mame koncovky take, ze dva okruhle tenke valceky strcis do dvoch okruhlych dierok. Oni maju tri hranate tenke kvadre, do troch obdlznikovych dierok (a americania v USA maju este inaksie, ni maju tenke pasiky, strkane do tenkych dierok...
takto vyzera anglicka diera:
a nemecka:
to pouzivame aj mi... to je "kontinentalna europska diera do elektriky"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
» www.elektro4u.cz/Canyon-redukce-...
pre info
článok:::
» www.pracavonku.sk/04ubytovanie-v-...
ne ved si kup univerzalni euro adapter, alebo nadstavec. Ja tak mam doma rozne veci z kanady a nahodim nadstavec ten zapojim do zasuvky a do adaptera zapojim koncovku z americkeho spotrebiča a fafčí
V anglicku je totiž nie len iný typ koncovky, ale taktiež aj iné napätie, a to 110V. U nás je to 230V. Zdroj v spotrebiči je úplne iný, fungovať nebude....výmena zdroja stojí za zváženie. Pokiaľ ide o nejaký drahší produkt, tak áno, u lacnejších vecí nemá zmysel.
takto vyzera anglicka diera:
a nemecka:
to pouzivame aj mi... to je "kontinentalna europska diera do elektriky"
anglicania vo velkej britanii maju toto:
(tri hranate obdlznicky)
a americania v USA maju este inaksie, taketo:
omestic_AC_Type_B_USA.jpg" target="_blank"> omestic_AC_Type_B_USA.jpg" border="0" style="max-width:100%;border:1px solid gray">
(a v japonsku podobne)
talianske tri dierky:
australske dierky:
atd...
clanok na wikipedii o tom:
» en.wikipedia.org/wiki/Domestic_A...
pozrite sem:
» en.wikipedia.org/wiki/Domestic_A...