@sumivybanan zalezi od toho čo Ťa baví......darmo pôjdeš študovať jadrovú fyziku, keď Ťa to nebaví......zbytočne zahodený život ale tak čo sa týka uplatnenia tak donekonečna médiami omieľané IT a technické smery a lekárstvo
Ekonómia sa oplatí vždy a všade...momentálne letí manažment, podľa toho, čo si mladí vyberajú. Neodporúča sa VŠ sv.Alžbety, pretože v rôznych ponukách práce odmietajú prijať do zamestnania absolventov tejto školy. Na psychológiu sa stále hlási veľa ľudí. Otázkou je, či sa však po škole uplatnia, keď je ich z roka na rok viac a viac. I keď každý Slovák by potreboval mať osobného psychológa. Osobne si vyberám pedagogické zameranie - učiteľstvo i keď veľa ľudí na to reaguje nízkym platom, ale radšej pôjdem študovať to, čo ma baví ako ísť študovať to, čo sa oplatí a nebude ma to baviť a nakoniec by som si z toho nenašla ani uplatňovanie. Záver: po finančnej stránke sa oplatí študovať tam, kde sa zaoberajú financiami, trhom a pod. alebo ísť študovať to, čo máš rád, aby si aj bol schopný to doštudovať
mne to s tou ekonomiou a manazmentom pride take, ze potrebni su manazeri a ekonomovia sice vzdy a vsade, no je ich tiez riadne vela, zamestnavatel si ma z coho vyberat a konkurencia je velka, najma pre cerstveho absolventa, ked vsade pozaduju prax min. zopar rokov...kde vsetci tito absolventi ale naberu prax, ked vsade (a pri tychto poziciach to plati niekolkonasobne) chcu uz ludi s praxou? zacarovany kruh
štúdium na VŠ nieje o tom čo sa oplatí študovať,ale o tom čo ťa baví,pretože darmo budeš niečo dobre platené študovať keď na to po 1.nemáš predpoklady,po 2.ťa to nebaví a po 3.nemáš na to dostatok času.
Jediná možnosť je dnes študovať to čo ťa baví a byť v tom najlepšia, tj. pri veľkej konkurencii byť niečim výimočná. Toto IT, lekári , vedecky zamerané odobory riešiť nemusia.
psychologov je už hafo a všetci aj tak stoja v rade na úrade práce. Keď už, tak radšej vyštudovať za klinického psychiatra, čo je v podstate už lekár...
škoda, že ja som mal blbo zvolenú strednú školu a dosť slabú úroveň matiky. Osobne by som si asi podal prihlášku na molekulárnu biológiu
Ja by som odporucal elektroniku da sa pouzit kdekolvek zaujimavy odbor je aj auto elektronika kedze znamy mal problemi snov a za par minut tam nehal 20€ =D
Študuj to čím sa dostaneš do štátnej správy. Nie je nič horšie ako byť u súkromníka a čakať od výplaty k výplate a či ti ju vôbec dá.
Ak chcete študovať psychológiu čakajte to, že budeme musieť študovať až na doktorát, pretože inak si nieje možné otvoriť vlastnú ambulanciu, ktovie či vôbec budete mmať kapitál na založenie niečoho takého.
Študujem v zdravotníckom odbore - ošetrovateľstvo za zdravotnú sestru. Na UKF v Nitre, ktorá ma najnižšiu nezamestnanosť po vyštudovaní tomto odbore oproti iným VŠ tohto zamerania
Nechapam, nazor, ze radsej budem studovat to co ma bavi..dohvie ci to poviete ked budete mat 500 v hrubom a decku nebudete vedet kupit po com tuzia popravde ani sebe...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Čo: čo ti ide
chod na medicinu,farmaciu,techniku good luck pri vybere
škoda, že ja som mal blbo zvolenú strednú školu a dosť slabú úroveň matiky. Osobne by som si asi podal prihlášku na molekulárnu biológiu
Ak chcete študovať psychológiu čakajte to, že budeme musieť študovať až na doktorát, pretože inak si nieje možné otvoriť vlastnú ambulanciu, ktovie či vôbec budete mmať kapitál na založenie niečoho takého.
Študujem v zdravotníckom odbore - ošetrovateľstvo za zdravotnú sestru. Na UKF v Nitre, ktorá ma najnižšiu nezamestnanosť po vyštudovaní tomto odbore oproti iným VŠ tohto zamerania
tak bud cely zivot sam len kvoli tomu, ze robis co ta bavi za 400 eury, to ma logiku tiez, ze