Nemyslím teraz na kadejaké hlúposti, proste sa vážne pýtam - keby sa vás nejaký cudzinec spýtal, čo si na sebe ako na Slovákovi ceníte, čo by ste mu odpovedali? Resp. boli by ste vôbec schopní nájsť na Slovákoch niečo pozitívne?
Prispôsobivosť. Stačí sa len pozrieť koľko Slovákov hneď po prekročení hranice s Českom hovorí po česky a okamžite chcú splynúť s prostredím. Niekto to môže považovať za negatívnu vec, mne to príde pozitívne.
No... s tými hore uvedenými súhlasím... aj s dodatkom, že závisí od konkrétneho človeka...
A čo sa týka zvyšného... som si bohužiaľ istá, že keby som sa pýtala na negatívne, našlo by sa toho viac... Inak súhlasím, aj ja som nad tým dlho premýšľala... a prišla som len na máličko.
(Alebo je aj toto jedna z našich vlastností? Nehynúci pesimizmus?
Ha po polhodine ma niečo napadlo kolegialita Dokážeme si pomôcť aj keď z toho okamžite nič mať nebudeme . Ako napríklad keď ide sused susedovi narúbať drevo alebo keď slabšiemu spolužiakovi necháte opísať DU To je dobrá vlastnosť Aspoň čo som počul tak na západe idú omnoho viac každý sám za seba . S tým asi súvisia aj niektoré naše zlé vlastnosti a vydžubanosť niektorých jedincov ale vo všeobecnosti....
ty kokos Ale asi....osobne si celkom myslím, že Slováci sú celkom spoločenskí ľudia....napríklad keď sa Slovák stretne so Slovákom v Chorvátsku, alebo s Čechom tak huba ide obom skupinám okamžite Teda mne sa to stáva vždy
spomedzi Slovanov máme asi najlepší vkus a estetické cítenie.........Češi ho majú slabý, Poliaci žiaden,Rusi žiaden (resp.majú také hrozné veci, že sú až milé) a Balkán je jeden veľký cirkus (čo sa dakomu páči ,ale mne len napadá Jadranka)
vieme sa obliecť, vyrábame nádherné drôtené, keramické a iné veci....a máme absolútne skvelú hudbu (nemyslím Desmod, myslím Čekovského a Mullera,Elán napr.), aj výborných básnikov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Hoci to nevystavuje(m) práve pozitívnemu svetlu, no ..
A čo sa týka zvyšného... som si bohužiaľ istá, že keby som sa pýtala na negatívne, našlo by sa toho viac... Inak súhlasím, aj ja som nad tým dlho premýšľala... a prišla som len na máličko.
(Alebo je aj toto jedna z našich vlastností? Nehynúci pesimizmus?
vieme sa obliecť, vyrábame nádherné drôtené, keramické a iné veci....a máme absolútne skvelú hudbu (nemyslím Desmod, myslím Čekovského a Mullera,Elán napr.), aj výborných básnikov