Nie , zalezi od toho ci su pekne ked je to len nejaky pridrbany jednofarebny napis tak takeme sprejerovy rozbit hlavu ale ked je to pekne tak kludne nech je to na stene vycapene
Tie skurvysynské deti vyjebané, ktoré očarbú otrasnými kokotinami, nezmyslami bez hodnoty každú hodnotnú historickú, alebo modernú budovu by som vlastnoručne vypytval a do ich prázdneho hrudníka by som naštal a to ich bezvýznamné torzo by som hodil nekrofilom a psom. Vyjebanci skurvení.
Ale inak hodnotné grafitti na správnom mieste podporujem, bol osm na pár akciách a pár mojich kamarátov robí grafitti.
Toto urcite nepovazujem za nejake extra hodnotne umenie:
Ale pokial ma nieco dostane, tak na to dokazem pozerat pol hodinu s otvorenou hubou a hovrit si vduchu "Woooooow..."
A samozrejme, ze by som vystrielala idiotov, co znehodnocuju HISTORICKE alebo celkom novo postavene budovy, ale to, ze je nelegalne uz aj posprejovat skarede, nudne, ohyzdne garaze, to ozaj nechapem.. Najma, ked im to viac pomoze, ako ublizi.
amatérske grafity by som zakázal a tiež by som ruky za to lámal. samozrejme, tie prešpekulovanejšie a umelecky zdatnejšie si ma dokážu získať, v tom už umenie rozhodne je.
To zalezi od vela veci. Napriklad mat pocmarany vyklad, alebo novy objekt nieje zrovna prijemne. Alebo mat farebne oblecenie od sedadiel a laviciek pocmaranych nekvalitnymi cmaratkami. Je ine ak je cielom umenim skraslit vzhlad, osarpaneho ci chatrajuceho objektu, a ine je vandalstvo a nicenie, verejneho, alebo cudzieho sukromneho majetku.
zalezi na tom ze ake..take tie machlanice haky baky to vyzera fakt otrasne a vobec to neschvalujem..ak chcu carbat tak nech uz poriadne a nie iba kraviny co akurat su na hanbu..
Kedysi som takych na ulici nahanal a rozkopaval,lebo poskodzovali verejne priestory. Dnes by som takych strielal rovno,ale na druhej strane musim povedat, ze sa mi to paci, je to umenie a videl som velmi krasne grafiti. Ja mam len proti to,ked sa sprejuju nove autobusy,vlaky, budovy,proste poskodzovanie majetku. Take, kde maju na to plochy a mozu sa realizovat je ok a este by som to aj podporil.
Dobre sa pri tom uvolním, vyjadrím svoje pocity, názory a pod. Ten adrenalín, čo pri tom môžete zažiť ak to robíte ilegálne je hmm... neopísateľný. Zlo sa robí ľahko. Niekedy je si lepšie premyslieť, či to má význam. Proti tzv. legálnym graffitom nemám nič, je to krásne, akcie sa väčšinou vydaria, môžete sa inšpirovať a pekne stráviť deň. Takéto graffiti sa niekedy vybavujú ťažšie, nakoľko mestu by ste mali podpísať papier, kde sa zaväzujete, že nikde inde nebudete "sprejovať". To už dnes snáď nedodržuje nik. Možno komercia. *Toy"s nech skúšajú doma*
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
94 komentov
Ked zacnu male toyovske deti pisat centropenom po autobuse, tak to by som ruky trhal.
Ale pekny bomb na osamotenom mure, ci streetart, to uz je ina rec, bol som uz pri tvorbe viacerych.
Ale inak hodnotné grafitti na správnom mieste podporujem, bol osm na pár akciách a pár mojich kamarátov robí grafitti.
ale hlavne nenávidím, keď tým zadrbú komplet vlaky, domy, a celé ulice sú toho...
Kto toto spravil, by som im ruky vylámal...
Toto urcite nepovazujem za nejake extra hodnotne umenie:
Ale pokial ma nieco dostane, tak na to dokazem pozerat pol hodinu s otvorenou hubou a hovrit si vduchu "Woooooow..."
A samozrejme, ze by som vystrielala idiotov, co znehodnocuju HISTORICKE alebo celkom novo postavene budovy, ale to, ze je nelegalne uz aj posprejovat skarede, nudne, ohyzdne garaze, to ozaj nechapem.. Najma, ked im to viac pomoze, ako ublizi.
Ak sú graffity na mieste, kde nikomu neprekážajú, neničia historické pamiatky, paneláky, domy atď. a sú na úrovni, tak proti nim nič nemám.
Podchody, biele múry neurčitého pôvodu, dopravné prostriedky, plechové brány, podniky a obchody, na ktorých to majiteľ dovolí, schvaľujem, inak NIKDE.
Páčia sa mi veľké farebné abstraktné/geometrické veci/vzory; portréty, úlety typu padajúce karfioly na KVP.
A Santiagove literárne počiny
Môj blog: » www.birdz.sk/webka/duriman/b...