Vacsinu z amikov ktorych poznam nemusim. Su to arogantni idioti, ktori doma smazili hranolky v KFC a tu (Taiwan) sa hraju na najvacsich majstrov sveta. Na druhej strane poznam par super typkov, ktori akokeby ani neboli z USA. Kazdopadne americka politika je to, co sa mi protivi uplne najviac.
amerika je prekrásna krajina, plná láskavých a mierumilovných ľudí, žiadne násilie ani sebectvo či pýcha, cynizmus neexituje, holuby priam akoby do huby padali samé pečené do chrumkava....
preto sa aj po "zamatovej"revolúcii vrátilo naspäť toľko ľudí zo Slovenska, ktorí tam odišli za lepším životom...
ťažko posúdiť ked 90% ľudí tuná žiadneho Amíka osobne nepozná ale podľa toho čo som videla nejaké videá, kde boli rozhovory s ľuďmi alebo aj TV show a tak... tak mi príde že tí ľudia sú omnoho uvoľnenejší a otvorenejší... Európania mi vo všeobecnosti pripadajú dosť upiatí... no inak si myslím že sú tam milí aj hnusní ľudia, dobrí aj zlí, zdravo sa stravujúci aj nezdravo stravujúci... proste úplne všeobecne sa nedá ich zaškatuľkovať. ani na Slovensku nie sú všetci závistliví neprajníci, len väčšina
Mam tam rodinu A rad by som tam isiel zit. Velmi sa mi paci ich myslenie ich fyzlozofia, vpodstate uz teraz sa citim byt viac americanom ako slovakom. Paci sa mi ze si tam ludia nezavidia ked je niekto uspesny ostatni sa od neho inspiruju a vazia si ho o to viac. U nas ked je niekto uspesny tak mu kazdy zavidi, alebo si myslia ze si to nakradol.
Slovaci sa podcenuju nikdy si neveria bolo to vidno aj na ME vo futbale. Ked Slovaci remizovali s anglickom tak boli vyteseni ako keby to bola nejaka zasluha pritom to bola hanba mali na viac. S takymto pristupom nikdy nic nevyhrame.
Co sa mi ale zase na amerike nepaci je to ich puritanstvo napriklad zato ze chlap zene povie chlipnu poznamku alebo ju capne po zadku v praci tak ho obvina zo sexual harashmentu. To si nemyslim ze je normalne. A celkovo sa mi na amerike nepaci hlavne ten feminizmus, prudernost a politicka korektnost.
Američania majú vysokú "vonkajšiu stenu", ale nízku "vnútornú stenu" = skoro sa s vami skamarátia, ale tajomstvá/dôležité súkromné veci vám nepovedia tak skoro. Európania sú presný opak.
Kedze bracho ma americke občianstvo a žil tam 9 rokov ,potom žil v japonsku a finalne žije v sučastnosti v Prahe tak ludia su tam taky isty ako tu .Rozdiel je že viac podliehaju mediam , vo velkych mestach je mix narodnosti - od tradicnej činskej štvrte po cernošske ghetta kde neradim vstupovať , potom mexičania a portorikanci - proste multi kulti spoločnosť - ludi rozdeluje prijem a niektore stvrte nie su pre plebs .Ked chce niekto studovat napriklad pravo tak sa musi sakramentsky zadlzit a napriklad k nepisanym zakonom pravnika je vlastnit dobre auto a kancelaria v dobrej stvrti .Brata prvy rok zrazila k zemi jedna slepa americka cyklistka. Na slovensku by prva otazka bola - nestalo sa vam nič- ste v poriadku... Americanka povedala - o moj bože kolko ma to bude stat ked stala nad bratom s rozbitou hlavou,,, to je teda ten rozdiel v uvažovani. Ale napriklad umelecky život napriklad pre hudobnikov to može byt raj ktory inšpiruje to je pozitivne...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ale v zásade platí, že pre našinca sú Amíci takí ako pre Amíkov Texasania
preto sa aj po "zamatovej"revolúcii vrátilo naspäť toľko ľudí zo Slovenska, ktorí tam odišli za lepším životom...
Asi to nebude veľmi relevantná vzorka.
Mam tam rodinu A rad by som tam isiel zit. Velmi sa mi paci ich myslenie ich fyzlozofia, vpodstate uz teraz sa citim byt viac americanom ako slovakom. Paci sa mi ze si tam ludia nezavidia ked je niekto uspesny ostatni sa od neho inspiruju a vazia si ho o to viac. U nas ked je niekto uspesny tak mu kazdy zavidi, alebo si myslia ze si to nakradol.
Slovaci sa podcenuju nikdy si neveria bolo to vidno aj na ME vo futbale. Ked Slovaci remizovali s anglickom tak boli vyteseni ako keby to bola nejaka zasluha pritom to bola hanba mali na viac. S takymto pristupom nikdy nic nevyhrame.
Co sa mi ale zase na amerike nepaci je to ich puritanstvo napriklad zato ze chlap zene povie chlipnu poznamku alebo ju capne po zadku v praci tak ho obvina zo sexual harashmentu. To si nemyslim ze je normalne. A celkovo sa mi na amerike nepaci hlavne ten feminizmus, prudernost a politicka korektnost.