ale no tak @chidori veď už nemaj komplexy z toho Japonska...urobili to hlúpi Američania...a pokiaľ ide o to, tak Američania sú síce prasce, ale nebyť ich, museli by sme bojovať my...tak keď si povedia: "Bůh žehnej Americe a nikomu jinému!" tak nech si to majú...
@11@kolivideam - ja som tiež kedysi uvažoval o tom, že ostanem v army, bol som u PVOS v Čechách (systém Volchov - poznáš?)... ale napokon predsa len zvíťazila hudba
@kolivideam to nie je komplex. je to skutočnosť. Všetci sa idú pretrhnúť po odzbrojení od atómových zbraní. Ale nikdy sa tak nestane. A na čo bojovať, keď stačí už len bombardovať všetko čo sa pohne? toto je budúcnosť. a škoda ľudských životov na niečom takom ako je vojna. kedysi sa bojovalo aspoň so cťou, a vojaci mali nejaké presvedčenie. teraz je to len pre vyššiu moc, vojaci pomaly nevedia prečo tam sú, a čo majú robiť.
@semhamforas to vôbec nie je pravda, pretože podľa jedného generála na Cypre boli Slováci najlepší, čo sa týka kondície a prispôsobivosti jednotlivým podmienkam
@chidori no to máš síce pravdu, ale z hľadiska taktického a strategického je bombardovanie v poriadku a čo sa týka Hirošimy a Nagasaki, bol to reflex zo strany USA po Pearl Harbore
@16@kolivideam - inak som pracoval už pred narukovaním na tom, aby som sa dostal do AUS-u a dodnes nepochopím tú "logiku" vtedajšej ČS armády mamin brat emigroval v ´68 do NSR, takže som predpokladal, že dostať sa do AUS-u nebude problém... a oni ma napriek tomu šupli do tej najutajenejšej zložky československej armády Naši doma nesmeli vedieť, u akého vojska slúžim, počas celých dvoch rokov ale aspoň som mal na uniforme lýry - samozrejme tiež v rámci utajenia...
@hetfield ironizuj si doma, nie tu Nemusí sa pred ňou triasť svet...armáda je tu od toho, aby bola schopná brániť republiku v prípade napadnutia cudzou armádou...je jasné, že naša malá armáda nemá proti väčším (ako napr. ruská, americká) šancu, ale pocit bezpečia je potrebný...
@semhamforas stavy sa práveže zvyšujú, ale ja už som v civile, takže ma to maximálne nezaujíma a netrápi ale tak ako hovorím, záujem je čím ďalej menší, takže sa podnikajú kampane všade, kde sa dá
Túto diskusiu by som zhrnul na dementov čo nevidia zpoza mega nosa a svojho ega a ľudí ktorých to aj zaujalo a inteligentne prispeli. Čo si ja myslím len tak ďalej! Páči sa mi naša armáda
@chidori podla mna nie je buducnost v atomovkach a raketach kedze v buducnosti sa nema bojovat len o peniaze ako doteraz ale hlavne kvoli prirodnym zdrojom a ktory debil by znicil prirodne zdroje ktore chce dobyt ? skor to vidim na nejake biologicke zbrane , virusy prisposebone aby zabijali urcite etnikum , prijemna buducnost
nuz a nasa armada sluzi asi iba na to aby sa tam mohlo kradnut prachy velkym stylom ...
@baggy ""nuz a nasa armada sluzi asi iba na to aby sa tam mohlo kradnut prachy velkym stylom ..."" tak toto si mal teda pravdu...veď aha...člny bez motorov, predražené compy a neviem čo ešte...ten Baška napáchal toho dosť, ale už je to za nami a prichádzajú nové dobrodružstvá
@kolivideam ja sa zaujimam o slovensku armadu v rokoch 1939-45 tato sucasna ma nejak extra netrapi je to armada ako kazda ina stredoeuropska neviem co cakas ze sa tu dozvies
@zajko30 Až na to, že Švajčiarsko má možno najväčšiu armádu k počtu obyvateľov v Europe, kedže tam je každý civil potencionálny vojak, ktorý doma vlastní dlhú zbraň, techniku majú Švajčiari jednu z najlepších, zdá sa mi, že brannú povinnosť tam majú aj ženy...
@kolivideam Opýtaš sa ľudí čo si myslia o Slovenskej armáde a keď sa vyjadria negatívne tak ich podkopeš pod čiernu zem a odpíšeš ich tým, že kritizovať si majú ísť inde? Inteligencia
@pernik Možno...bol som v armáde a nemôžem sa sťažovať, takže si budem brániť svoje presvedčenie Čo som sa nemal vyjadrovať k tomu, keď viem že tieto bláboly, čo niektorí píšu, sú absolútna irónia a lož?!
@wampiire tak sa prihlás do armády a uvidíš ako tam všetci sedia na riti
myslím si, že väčšina pánov z armády, tí v uniforme, áno, majú v sebe niečo, čo chýba tým, ktorí neboli ani mesiac súčasťou toho vojenského života.. samozrejme, že sa dá na to pozrieť z mnohých uhlov, ale nechce sa mi rozpisovať
Podľa mňa máme dobrú a silnú armádu aj keby bola vojna asi bi to nevyhrali máme aj dobré vybavenie 64 lietadiel stoho pár stíhačiek, pár vrtuĺníkov a pár len transportných lietadieľ. Divné je že máme len tanky tipu: T-72, T-55, T-62, T-34 a možno aj pomerne moderný T-88 narozdiel od nás Češi majú len najnovšie T-90-ky!?!?! Ale my zas máme vrtuľníky typu Mi-24, KA-50 a fakt moderný KA-52 no ale o stíhačkách sa to povedať nedá máme len staré Mig-17-ky ktoré vymisleli ešte Sovieti v roku 1961 ale Češi majú moderné Su-34-ky!?!?!?
No tak na tento komentar by som chcel reagovat pretoze hracgta4 nema vobec ani len predstavu cim disponuje slovenska armada.Tak napriklad v tych tankoch si uplne vedla pretoze tank t34(pouzivany v 2.svetovej vojne) nasa armada nepouziva uz asi 60 rokov a takisto nemame ani ziaden T-64 a T-88 ale iba T-55 resp. T-72.A to ze cesi maju T-90 je uplny vymysel.O letectve takisto nemas ani ponatia pretoze slovenska armada nikdy nemala (a asi ani nebude mat) spickovy rusky vrtulnik KA52.No a do tretice neviem ci si si to vymyslel ale Mig -17 v slovenskej armade?
Nasa armada ma niekolko kusov stihaciek Mig-29 a L-39 ale asi tazko Mig-17 ktory sa pouzival v 50 rokoch.A nemusis tu pisat o cechoch pretoze ani ti nemaju Su-34. Tak nabuduce ked budes chcet nieco komentovat si presne over fakty a nepis tu vymyslene blbosti.....
armada alebo parodia na armadu slovesnkej republiky stoji danovich poplatnikov neuveritlene mnozstvo penazi ktore sa vyuzivaju na predrazene zakazky vo svoj osobny prospech a to este nespominam tupost a prizmenost dostojnikov a ich lokajov vid priklad topolcany
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
@kolivideam - máme v rodine jedného vojaka (5. pluk špeciálneho určenia ZA) - pochvaľuje. A ja dnes, s odstupom rokov, celkom rád spomínam na tých 730
nuz a nasa armada sluzi asi iba na to aby sa tam mohlo kradnut prachy velkym stylom ...
@kolivideam Opýtaš sa ľudí čo si myslia o Slovenskej armáde a keď sa vyjadria negatívne tak ich podkopeš pod čiernu zem a odpíšeš ich tým, že kritizovať si majú ísť inde? Inteligencia
@wampiire tak sa prihlás do armády a uvidíš ako tam všetci sedia na riti
Nasa armada ma niekolko kusov stihaciek Mig-29 a L-39 ale asi tazko Mig-17 ktory sa pouzival v 50 rokoch.A nemusis tu pisat o cechoch pretoze ani ti nemaju Su-34. Tak nabuduce ked budes chcet nieco komentovat si presne over fakty a nepis tu vymyslene blbosti.....